Diş beyazlatma işlemleri sırasında kullanılan solüsyonlar, belli bir yüzde ile kullanıldığı zaman hiçbir şekilde dişlere zarar vermemektedir. Kullanılacak solüsyonların miktarını da diş hekimi belirlediği için diş minelerinde ve diş etlerinde herhangi bir yan etkiye sahip değildir.
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere zararı bulunmamaktadır. Ancak beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa havaya, çok sıcak ya da soğuk yiyecekler ve içeceklere karşı hassasiyete yol açabilmektedir. Dişlerde oluşan bu hassasiyetin genellikle bir iki gün içerisinde geçmesi beklenir.
Lazer diş beyazlatma güvenli ve etkili bir işlemdir. Ciddi yan etkilere, zararlara neden olmaz, ancak lazerle diş beyazlatma geçici basit rahatsızlığa neden olabilir. Dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde hafif tahriş en yaygın görülen yan etkilerdir. Genellikle bu yan etkiler hafif ve kısa sürelidir.
4 – Diş Beyazlatma ile birlikte yapılabilir mi? Hayır yapılamaz. Önce laser diş beyazlatmanızın yapılması gerekmektedir. Diş yüzeyinin beyazlatmanın ardından dolguya hazırlanması için 7-10 gün beklenip sonra dolgunun dişlere yerleştirilmesi, kalıcılık, sağlamlık ve renk uyumu açısından daha doğru olacaktır.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Hamile kadınlara, aşırı hassas dişlere ve dişti rahatsızlığına bağlı çekilmiş dişetlerine sahip olan hastalara, beyazlatıcı ajan peroksite alerjisi olan hastalara beyazlatma uygulanmamalıdır.
Diş beyazlatmadan sonra dişler eski rengine tekrar döner mi? Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.
Bütün kalıcı beyazlatma yöntemleri doğal diş yapısı üzerinde çalışırlar. Bu demek olur ki porselen kaplama kuron ve köprüler veya dolgular beyazlamazlar.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır.
Diş minesi aşınması ilerlediğinde kompozit dolgu tedavisi öne çıkar. Kompozit dolgu tedavisi etkili olduğu için aşınmanın ilerlemesi durumunda bu tedaviye başvurulur. Diş minesi aşınmasının derecesine bağlı olarak porselen lamina tedavisi de tercih edilir.
Diş beyazlatma işlemi daha çok üzerinde herhangi bir işlem yapılmamış yüzeyler için önerilmektedir. Yani dişte dolgu, kanal, köprü gibi tedaviler uygulanmışsa bunlara zarar verme olasılığı nedeniyle diş beyazlatma tavsiye edilmemektedir. Dolayısıyla bu kozmetik prosedür herkes için önerilmez.
Diş beyazlatma işleminde dişlerde görülen ve hoş olmayan lekeler, sarılıklar tamamen giderilir. Diş hekimliğinde estetik işlemler arasında yer alır.
Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.
Diş sararması tüketilen yiyecek ve içecekten kaynaklanmalıdır. Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer.
Bir süre dişin dış yüzeyinde gözüken sararma, diş fırçalama için diş macunlarıyla geçse de bir süre sonrasında da lekeler daha koyu olacağı için diş rengini koyulaştırır ve istemeden sararmasına neden olur.
Diş beyazlatma işleminden sonra birkaç gün boyunca çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, sigara, vişne/vişne suyu, salça gibi renk veren gıda ürünlerinin tüketilmemesi istenen beyazlığa ulaşmak için önemlidir. Bu tarz renk veren gıdalar tüketildiğinde ise ağız, su ile iyice çalkalanmalıdır.
Diş beyazlatma işlemi akabinde istenildiği miktarda su tüketilebilir. Bu sayede gereken tükürük üretimi de sağlanır. Düzenli diş fırçalamak da diş temizletme sürecinin en hayati unsurlarından biridir. Fakat bu rutin işlemin uygulamasında yumuşak fırça ve hassas dişlere özel macunlar kullanılmalıdır.
Genellikle ofis tipi beyazlatmadan sonra 24 saat boyunca hassasiyet görülebilir. Çok ağrılı değildir; sadece sıcak veya soğuk gıdalara karşı hassasiyet vardır. Genellikle kendiliğinden düzelmekle birlikte işlem sonrası hassasiyet giderici jel veya hassasiyet giderici diş macunu da kullanılabilir.
Beyazlatma kalıcı bir işlemdir. Ancak aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Genellikle birkaç yıl sonra tek seferlik bir işlem ile beyazlatma pekiştirilebilir.
Diş beyazlatma seansları için genel olarak iki seans uygulanması tavsiye edilir. Bu şekilde net sonuç alınabileceği gibi daha kalıcı bir çözümle karşılaşmak mümkün olur. Yine dişlerin durumuna göre birkaç seans sürebileceği gibi tek seansın çözüm olabilmesi mümkündür.
Bu nedenle, diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunulmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri