Bleaching (diş beyazlatma) işlemi, diş rengini 30 ila 60 dakika arasında 3-4 ton kadar açabilir (dişin renginin kaç ton açıldığı kişiden kişiye göre değişir).
Diş beyazlatma teknikleri arasında en hızlı diş beyazlatma, yaklaşık 1 saat süren ve diş beyazlatıcı jel ve ışığın (veya lazer) birlikte kullanıldığı bu uygulamadır. Dişteki sararma veya koyulaşma 3-4 ton kadar açılabilmektedir. Genellikle 15-20 dakikalık 2-3 şeklinde uygulanır.
Canlılığını kaybetmiş dişler zamanla grimsi koyu bir renk alır; dişin rengini eski haline getirebilmek için beyazlatma ajanı dişin içine konur ve istenilen renk elde edilinceye kadar işlem tekrarlanır. Tedaviden sonra dişler ne kadar beyazlar? Beyazlatma işlemi sonucu dişin rengi 2-5 ton açılabilmektedir.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Çünkü beyazlatma işlemi, dişin en üst tabakası olan mineye uygulanan bir işlemdir. Mine sinir sistemine dahil olmadığı için, işlem sırasında hastanın ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Diş beyazlatma işleminin hastaya verdiği tek sıkıntı, ağzının uzun süre, boyunca açık kalmasıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Beyazlatma kalıcı bir işlemdir. Ancak aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Genellikle birkaç yıl sonra tek seferlik bir işlem ile beyazlatma pekiştirilebilir.
Diş beyazlatmadan sonra dişler eski rengine tekrar döner mi? Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diş beyazlatma kalıcı bir işlem değildir. Diş hekiminizin size verdiği önerilere uyarsanız ve düzenli rutin kontrollerinizi aksatmazsanız 2 ile 3 yıl aralığında kalıcılığı oluyor.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz.
Uygulama Sonrası Dişler Tekrar Renk Alabilir mi? Diş beyazlatma uygulaması dişlerdeki dış ve iç lekeleri gidermektedir. Bu nedenle dişler kullanıldıktan sonra görünümünü korur. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediğinde dişler tekrar renk alabilmektedir.
Diş beyazlatma, gülümsemenizin görünümünü iyileştirmenin ve diş rengindeki bozulmayı azaltmanın, dişleri beyazlatmanın basit ve kolay bir yoludur.
Diş beyazlatma (bleaching), diş minesindeki gözeneklerin beyazlatma jelleri, mavi ışık ve lazer teknolojileri ile temizlenmesi ve parlatılması işlemidir. Diş beyazlatma kaç yaşında yapılır? 18 yaşını doldurmuş herkese diş beyazlatma yöntemleri uygulanır.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Dişlerin beyazlaması kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama beyazlama süresi 2-3 haftadadır. Dişlerde sarılaşma grileşmeden ne kadar çok ise beyazlatma o kadar etkili olabilmektedir.
Tedavi sonrası özellikle ilk 1 hafta çay, kahve, renklendirici gıda, sigara kullanımına devam edeceklerde, Diş minesinin şeffaf özelliğinin çok olduğu kişilerde sonuca ulaşılamayacağı için, Hamilelerde, 15 yaşından küçüklerde uygulanmaz.
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın zararı yoktur
Ancak beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa havaya, çok sıcak ya da soğuk yiyecekler ve içeceklere karşı hassasiyete yol açabilmektedir. Dişlerde oluşan bu hassasiyetin genellikle bir iki gün içerisinde geçmesi beklenir. Bu normal ve beklenen bir durumdur.
Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Ofis tipi beyazlatma iki seans olarak gerçekleştirilir. Fakat bu süreç hastadan hastaya değişebilmektedir. İki seanstan fazla yapılması önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri