Bu suyu dişlerinizi fırçalarken kullanın. Yaklaşık 2 ay günde 3 kez olmak üzere bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Diş eti çekilmesi kekik kürünü düzenli kullandığınızda karışımın işe yaradığını göreceksiniz.
Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi bulunan kekik suyu mikropları temizler, ağız ve diş eti sağlığını uzun süreli korur. Ağızdaki bakterileri yok etmesi için kekik suyu ile sık sık gargara yapılması tavsiye edilir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Diş eti çekilmesi eski haline gelir mi diye soracak olursanız, evet doğru bir tedaviden sonra diş etleri eski haline geri gelir.
Eğer diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmiş değilse, cerrahi olmayan tedaviler ve daha az invazif prosedürler ile tedavi süreci tamamlanabilir. Bunun için tartar ve bakterilerin diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılması, alet kullanımı, lazer veya ultrasonik cihazlar yardımı ile gerçekleştirilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Orta derecede diş eti çekilmesi, etkilenen bölgenin derinlemesine temizlenmesi ile tedavi edilebilir. Bu tedaviyle, dişlerde ve diş eti çizgisinin altındaki kök yüzeylerinde biriken plak ve tartar dikkatlice çıkarılır. Kalan zararlı bakterilerden kurtulmak için antibiyotik kullanımı da önerilebilir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Hem sistemik hem de diş/dişeti hastalıkları; beslenmeniz ve ağız bakımına önem vermeniz, yetersizse D ve K2 vitamini desteği almanız ile önlenir.
Kekik Suyu Yöntemi
Kekiği kaynatıp suyunu içtiğinizde diş eti çekilmesine iyi geldiği anlaşılmıştır. Eğer diş eti çekilmesi hastalığını yaşıyorsanız akşam yemeklerinden sonra 1 çay bardağı kekik suyu kaynatıp içebilirsiniz.
Lezzetli oluşu ve keskin hoş kokusu ile insanların sürekli tercih ettikleri kekik, Türkiye'de daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılıyor. Vücudun genel işlevini artırmanın yanında, iltihap kurutucu özelliğine sahiptir.
Bir diğer bitkisel diş ağrısı ilacı da kekiktir. Güçlü bir antioksidan ve antibakteriyel olan kekik yağı su ile seyreltilmeli ve ardından temiz bir pamukla ağrıyan bölgeye uygulanmalıdır.
Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Dişetinde çekilmeler ve gingivitis ya da ağız içi lezyonların belirtisi olabilir. Diş eti tedavisi ne kadar sürer? Dişeti tedavisinin süresi hastalığın ilerleme durumuna göre değişkenlik gösterir. Bu süre genellikle 1 ay ile 1 yıl arasında değişebilir.
DİŞ ETİNİN SAĞLAMLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLUR
parodontax Tam Koruma diş macunu ile günde iki kez fırçalamak diş eti çizgisi boyunca biriken plakları uzaklaştırmaya ve diş etininin koyu kırmızı görünümünü önlemeye yardımcı olur.
Kekik çok güçlü bir antibakteriyel ve antioksidandır. Tıpkı karanfilde olduğu kekik yağını pamuğa döküp ağrılı dişe uygulayabilir ya da bir bardak suya birkaç damla kekik yağı ekleyerek gargara yapabilirsiniz.
Aloe veradan elde edilen özüt, diş etleri üzerine uygulanır ve biraz beklendikten sonra ılık su yardımıyla gargara yapılır. Düzenli olarak diş taşı temizliği yaptırmak enfeksiyona neden olan bakterilerin uzaklaştırılmasında önemlidir.
Klindamisin: kemikte veya yumuşak dokuda oluşan dental apseler için kullanılır. Dişçi bunu genellikle, penisilin ve benzeri denendiği ve başarısız olunduğu durumlarda ikincil tedavi olarak önerir. Klorheksidin: plak, gingivit ve diş etleri ve dişleriniz arasındaki periodontal açıklıklar için kullanılır.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Somon:Diş ve diş etini korumayı sağlayan ve kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olan somon balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, özellikle çocukların diş gelişimine oldukça katkı sağlıyor. Ayrıca, ağız sağlığı için çok önemli besin kaynağı olan D vitamini, somon balığında bulunuyor.
Meyvelerden özellikle çilek ve ananas, diş ve dişetlerine iyi gelmektedir. İçinde bulunan çeşitli asitler, mekanik temizleme sağlayarak plak oluşumunu azaltır. C vitamini eksikliği diş etlerini dirençsizleştirir ve periodontal rahatsızlık oluşmasına yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri