Üst dişlerde yukarıdan aşağı, alt dişlerde ise aşağıdan yukarı hareketler uygulanmalıdır. Dişlerin dış, iç ve çiğneyici yüzeyleri iki dakika boyunca temizlenmelidir. Ayrıca yumuşak hareketlerde diş eti dokusunun da fırçalanması sağlanabilir.
Dişlerinizi ve diş etlerinizi yıpratmamak için yumuşak darbeler uygulayarak fırçalamalısınız. Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son diş etinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanmalıdır.
Bireyin günde en az iki kez diş fırçalaması, günlük diş ipi kullanımı ve düzenli diş muayenesi yaptırması, hem diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmesi ihtimalini düşürür hem de başarılı tedavi şansını büyük ölçüde artırabilir.
Dişlerinizin ve diş etlerinizin temizliği için en iyi diş fırçası yumuşak, ucu yuvarlatılmış ya da parlatılmış kılları olanlardır. Sıkı ya da sert diş fırçaları diş eti dokularınızı zedeleyebilir. Diş fırçasının büyüklüğü ve biçimi, her dişe ulaşabilecek şekilde olmalıdır.
Diş Eti Tedavisi Hakkında Sık Sorulan Sorular
Diş etleri geriye doğru kaldırılır ve altında biriken tartar çıkarılır. Aynı zamanda, diş etinin çekilmesiyle oluşan ve tartar ile dolan cepler temizlenir.
İlgili 31 soru bulundu
Maalesef bu mümkün değildir. Çekilen diş etlerinin kendi kendine yeniden eski yerine dönmesi sağlanamadığından bu sorun ilerleme kaydetmeden müdahale edilmesi ve gerekli tedavinin gerçekleştirilmesi çok büyük bir önem taşıyor. Cerrahi müdahale ile greftleme adı verilen bir yöntem tercih edilebiliyor.
Dişlerin üzerinde oluşan plak uzun süre temizlenmez ise tükürükte bulunan mineraller plak içine çökelerek diş taşı formuna dönüşmesine sebep olur. Diş taşı serttir ve hasta fırçalama ile uzaklaştırılamaz. Diş taşının varlığında dişeti kanaması daha da şiddetlenir.
Parodontax beyazlatıcı diş macunu, dişeti kanamalarını önlemeye de yardımcı olur.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Elektrikli diş fırçalarının doğru kullanılmadığında bazı kazaların yaşanabileceği bilinmelidir. Özellikle en çok yaşanan kazaların başında aşırı basınçlı fırçalama alışkanlığı olan kişilerde diş eti çekilmesi ya da yaralanma şikayetleri ortaya çıkabileceğini belirtelim.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Diş etinin çekilmesi hafif düzeydeyse basit diş taşı temizlikeri ve küretaj (kök yüzeyi düzleştirme) tedavileri ile sorunun üstesinden gelebilmek mümkündür.. Ancak ilerleme söz konusuysa dişeti ameliyatları (flep operasyonları) olarak adlandırılan cerrahi müdahaleler gerekebilir.
Tuzlu su ile gargara yapmak, Ağrıyan bölgeye buz küpü ve benzeri şekillerde soğuk uygulamak, Diş etinin ağrıyan kısmına karanfil veya zerdeçal tozu sürmek, Ağrı yapan bölgeye ılıtılmış papatya poşet çayı koymak olarak sayılabilir.
Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Ağız ve diş bakımı yapılmadığında ise diş eti kanaması, kızarmasına ve zamanla diş eti hastalıkları meydana gelir. Dişler fırçalanmadığında diş kaybından çene tahribatına kadar birçok olumsuz sonuçla karşılaşabiliriz.
Diş temiz olduğunda etrafındaki diş eti pembe renktedir. Ancak diş düzgün bir şekilde temizlenmezse, yüzeyinde plak oluşur ve diş eti dokusu ağrıyabilir. Diş fırçalarken hassas olabilirler ve hafif ağrıya neden olabilirler. Ancak ağrılar devam edebilir, az ya da çok güçlü olabilir ve az ya da çok engelleyici olabilir.
DİŞ HEKİMLERİNİN HASSASİYETE KARŞI 1 NUMARALI ÖNERİSİ* Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti macununun diş hassasiyetini azalttığı ve diş eti sağlığını iyileştirdiği klinik olarak kanıtlanmıştır. Bu, iki yönde işleyen bir çift etkili formüldür.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Parodontax Diş Macunu Sıkça Sorulan Sorular
%5 indirimle Parodontax Tam Koruma Ferahlık 50 ml 4 Adet Diş Macunu 189TL'ye, %23 indirimle Parodontax Orijinal Diş Macunu 75 ML x 2 157TL'ye, %18 indirimle Parodontax Ferah Nefes Diş Macunu 75 ml + Diş Eti Uzmanı 2'li Fırça Seti 146TL'ye sahip olabilirsiniz.
Ekinezya vücudun doğal savunma mekanizmasını güçlendirir ve nane nefesi tazeler, ağız kokusunu giderir. Farklı tadı ve formülüyle dişlerinizdeki beyazlığın keyfini yaşayacağınız Parodontax Beyazlatıcı Diş Macunu, tuzlu tadını içerdiği sodyum bikarbonattan; keskin tadını ise bitki özlerinden almaktadır.
Bakteri oluşumuna neden olan diş taşlarının temizletilmesi dişe zarar vermez. Diş temizliği yapıldığında ağızda bakteri oluşmasının önüne geçilmiş olur.
Ayrıca plak, diş eti hizasında da kolayca oluşur ve temizlenmediği takdirde diş eti hizası çürüğü ile sonuçlanabilir. Diş eti hizası çürüğü, diş köklerinin açıkta kalmasıyla da ilişkili olabilir. Kökler genellikle diş eti dokusu tarafından korunur, fakat diş eti dokusu çekilirse, kökler savunmasız kalacaktır.
Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez. Fakat iltihabın çok büyük olması ve 4-5 günden uzun sürmesi durumunda mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri