Günümüz teknolojisinde, lazer tekniği daha çok kullanılır. Gerektiği takdirde dişeti dokusuna dikiş de atılabilir. Diş eti kesimi genelde 1 – 2 saat içerisinde tamamlanır. Fakat işlemin kapsamına ve ne kadar dişetinin şekillendirileceğine bağlı olarak bu süre değişebilir.
Diş eti operasyonlarından sonra genellikle dikiş atılır ve dikişler operasyondan bir hafta sonra alınır. Kendiliğinden eriyen dikiş bile kullanılsa 1 hafta sonra kontrole gidilmelidir.
Diş eti kesimi yapılmadan önce diş eti taşları temizlenmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra genellikle hasta uyanık bırakılarak bölgesel anestezi uygulanmaktadır. İşlem yapıldıktan sonra ise 7- 10 arası bir kontrol planı yapılmaktadır. Genellikle ortalama olarak işlem 1 –2 saat sürmektedir.
Diş Eti Kesimi Sırasında Ağrı Hissedilir mi? İşlem sırasında ağrı ya da acı gibi bir his hissedilmez. Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Yani işlem yapılan bölge gerekli ilaçlar verilerek uyuşturulur.
İşlem sonrası, diş etlerinizde bir miktar şişlik, ağrı ve hassasiyet hissedebilirsiniz. Tedirgin olmayın, bu semptomlar birkaç gün içinde hafifleyecektir. İyileşme süreci genellikle 10 gün sürer ve bu süre zarfında diş fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi bazı aktivitelerde kısıtlamalar olabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Ağız ve diş bakımı yapılırken, işlem yapılan bölgenin dışı temizlenmelidir. Yaraya, diş fırçası değdirilmemelidir. Beslenme de yaranın iyileşmesi için önemlidir. Diş eti kesiminden sonra 2 gün sadece sulu yiyecekler, püre halinde gıdalar, dondurma ve muz gibi gıdalar tüketilmelidir.
Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır. Diş çekildikten 1 hafta sonra dikişlerinizin alınması gereklidir.
Devlet hastanelerinde, diş hekimleri tarafından diş eti tedavisinin gerçekleştirilebilir. Devlet hastanelerinde diş eti tedavisinin, çeşitli sebeplerden dolayı gerekli olabilir. Örneğin, diş etlerinde ciddi bir problem olması durumunda ameliyat gerekli olabilir.
Dişinizin ön ve kesici yüzeyinden çoğu zaman 1 milimetreden az mine dokusu kaldırılıp, dişinizden ölçü alınır.
Bir süre sıvı ve yumuşak gıdaları tercih etmelisiniz. Meyve püreleri veya yoğurt ilk 24 saatte tüketilmesi için en iyi yiyecek önerileridir. Bu yiyecekler hem operasyon bölgesinde hasar oluşturamayacağı gibi hem de soğuk olmaları nedeniyle diş etlerini rahatlatıyor. Ayrıca ilk 24 saat ise bol su tüketimi olmalıdır.
Pembe estetik uygulamaları ortalama tek çene için 1500 – 2000TL dir. Eğer ekstra bir cerrahi ya da işlem yapılacaksa tabi ki tedavi ücretleri de bundan etkilenir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, dişeti kesimi genelde estetik amaçlarla yapılır.
Hastalar diş kesilirken acı hissetmezler. Bölgeyi uyuşturmak için sedasyon – iğne ile uyuşturma yapılır. Diş kesimi seansı tamamlandıktan sonra ise anestezi ilaçlarının etkisi zamanla azalacaktır. Hastalar daha sonra acı ve ağrı hissedecektir.
Diş eti bir kere güçsüzleşmeye başladığında, tekrar eski hallerine dönmezler.
Cerrahi işlem ve diş çekimi sonrasında sıvı ve yumuşak gıdalar ile beslenmelisiniz. Çok sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler kanamayı başlatabilir. (Bakteri birikimini artırdıkları için ağızda dikiş varken özellikle ipek dikiş ise süt ve süt ürünlerinin kullanılmamasına özen gösterilmelidir.)
Dikiş yapılırken mutlaka uyuşturma yapılır, bu bazen basit bir anesteziyle uyutma şeklinde olur bazen de lokal anesteziyle olur. Ama her iki şekilde de normal doğumda atılan dikiş esnasında ağrı hissedilmez.
Tuzlu ılık suyla gargara yapmak yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır. Herhangi bir gargara reçete edilmediyse ılık tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Dikiş atıldıysa 1 hafta sonra dikişlerinizi aldırın.
Preparasyon nedeniyle oluşan pulpal ağrıyı değerlendirirken kullanılan soğutma yöntemi ve frez tercihi önem kazanmaktadır. Soğutma Yöntemleri: Preparasyon sırasında kullanılan aletin dişe temas ettiği noktada hava-su soğutması temasının pulpal hasarı önlemede temel faktör olduğu görüşü yaygındır.
Diş kesilmesi diş üzerinde boyut sorunu olduğu takdirde veya diş tedavi gibi durumlarda uygun görülen bir yöntemdir. Özellikle diş kaplama ve protez gibi tedaviler öncesinde diş kesimi işlemi tercih edilir.
miktar yukarıda, dişin eksensel duvarlarına belirli açılarla hazırlanan sonlanmalar için ''basamak'' terimi kullanılır.
Periodontoloji fiyatları için 1000 – 2000 TL arası gibi bir ücret aralığı olduğunu söyleyebiliriz.
Gingivoplasti uygulaması için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Diş yapısı ve dişeti tedaviye uygun olan herkes için diş eti estetiği uygulanabilir. Dişlerin sağlığı ve görüntüsü günlük hayatı etkileyen olukça önemli faktörler arasında yer almaktadır.
Periodontoloji Tedavisi Acıtır mı? Periodontoloji tedavisi genellikle hafif bir ağrı ile sonuçlanır. İlk olarak diş eti hastalıklarının erken aşamalarında tedavi edilirse, daha az ağrılı olabilir. Bu nedenle, düzenli diş muayeneleri yaptırmak ve diş eti hastalıklarının erken teşhisi için önemlidir.
Hasta ya ameliyat olmuştur sonrasında bize gelir ve dikişlerini pens ve bistürü yardımıyla alırız. Ya da bizim dikiş attığımız vaka 10-15 gün sonra bize gelir ve dikişleri steril koşullarda alınır. Dikiş alma işlemi ağrısız ve basit bir operasyondur. Yara büyüklüğüne bağlı olarak, kısa sürede atılır veya sökülür.
Emilemeyen cerrahi dikişler erken çıkarılırsa ayrılma meydana gelebilir ve skar doku yayılabilir. Öte yandan, cerrahi dikişler gereğinden geç çıkarılırsa, yara izi, enfeksiyon ve iltihaplanma veya tahriş gibi otoimmün tepkiler oluşabilir.
Diş ve diş eti bakımı için düzenli fırçalama alışkanlığı kazanılmalıdır. Diş fırçası doğru bir şekilde ve doğru teknikle fırçalanmalıdır. Çok sert olmayan kıllara sahip diş fırçası kullanılmalıdır. Diş hekimi tarafından düzenli aralıklarla diş taşı temizliği yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri