Ağız hijyenini korumak için yalnızca dişleri fırçalamak yeterli değildir. Ağız hijyeninin sağlanması için diş ipi ve ağız çalkalama suyu da kullanılması gerekir. Bunlar kullanılmadığında tartar oluşumu gerçekleşir. Bu da diş eti çekilmesine yol açabilir.
Açık olmak gerekirse; diş ipi kullanmak, ilk gün itibariyle sorgusuz fayda sağlar. İpi kullandıktan sonra, dişleriniz ve diş etleriniz; ip kullanımından önceki haline göre çok daha temiz olur; çünkü diş ipleri, diş fırçalarının bile ulaşamadığı bölgelere ulaşır.
Diş eti çekilmesi; hassasiyet, ağız kokusu, diş eti kanamaları, çürük oluşumu gibi belirtilerle ortaya çıkar ve tedavi edilmemesi durumunda diş kayıplarına neden olabilir.
Diş eti çekilmesi (periodontitis) dişlerin gevşemesine veya diş kaybına neden olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis) yaygın olarak görülen, ancak büyük ölçüde önlenebilir bir durumdur. Genellikle ağız temizliği ve bakımının kötü yapılmasından kaynaklanır.
Diş etinin çekilmesi hafif düzeydeyse basit diş taşı temizlikeri ve küretaj (kök yüzeyi düzleştirme) tedavileri ile sorunun üstesinden gelebilmek mümkündür.. Ancak ilerleme söz konusuysa dişeti ameliyatları (flep operasyonları) olarak adlandırılan cerrahi müdahaleler gerekebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir. Tuzlu su ile yapılan gargara diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Ancak kesin tedavi için diş hekimine gidilmelidir.
C vitamini; kemik oluşumu, yara iyileşmesi ve ağız sağlığının korunmasında hayati bir role sahiptir. C vitamini eksikliği, ağız hastalıklarına ve dolayısıyla diş eti çekilmesine yol açabilir.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş eti çekilmesi yaygın bir diş problemidir. Her yaşta insanda gözlenebilir. Çoğu insan diş etlerinde çekilme olduğunu fark etmeyebilir, çünkü diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleşir.
Maalesef bu mümkün değildir. Çekilen diş etlerinin kendi kendine yeniden eski yerine dönmesi sağlanamadığından bu sorun ilerleme kaydetmeden müdahale edilmesi ve gerekli tedavinin gerçekleştirilmesi çok büyük bir önem taşıyor. Cerrahi müdahale ile greftleme adı verilen bir yöntem tercih edilebiliyor.
Sadece diş fırçalamanın ağız hijyeninin tam olarak sağlanmasında yeterli olmamasında dolayı günde en az 1 kere mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.
Dişlerimizi fırçalamadan önce kullanılan diş ipi; ağızda kalacak ve sonradan oluşacak pisliklerin fırça sayesinde atılımını sağlayacağından dolayı daha faydalı bir kullanım olacaktır.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Uzun süreli eksikliği, diş etlerinde çekilme ve diş kaybına neden olabilir. D vitamini eksikliği: D vitamini, kemik ve diş sağlığı için önemlidir. Eksikliği, dişlerin çürümesine ve diş eti hastalıklarına yol açabilir. K vitamini eksikliği: K vitamini, diş etlerinin sağlıklı kalması için önemlidir.
Tuzlu su gargarası; tuzlu su gargarası dişetlerindeki zararlı bakterileri azaltır ve ağrıyı hafifletir. Karbonatlı su; bir bardak ılık suyun içerisnine yarım çay kaşığı karbonat atarak karıştırın ve gargara yapın, diş etlerinizdeki kanama ve ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Tuzlu su ile gargara yapmak, Ağrıyan bölgeye buz küpü ve benzeri şekillerde soğuk uygulamak, Diş etinin ağrıyan kısmına karanfil veya zerdeçal tozu sürmek, Ağrı yapan bölgeye ılıtılmış papatya poşet çayı koymak olarak sayılabilir.
Aynı zamanda diş ve diş etinde iltihap oluşumunu önleyen en temel vitaminlerden biri C vitaminidir. Pek çok besin içerisinde yer alan bu C vitamini ile kişiler sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri