Çocuk hastalarda ve özellikle engelli hastalarda dişlerin çiğneme yüzeyindeki olukların çürüğü önlemek amacıyla kapatılmasıdır. Yiyecek artıkları tam temizlenemediğinde bu oluklarda birikerek çürük oluşumuna neden olacaktır. Fissür örtücü koruyucu tedavi yöntemlerinden biridir.
Diş beyazlatma jelinin göz ile temas ettirilmemesine özen gösterilmeli ve böyle bir sorunla karşılaşılması halinde gözler bol miktarda su ile temizlenmelidir. Elde edilen beyazlık kalıcı mı? Bu Dünya'da hiç birşey kalıcı olmadığına göre bu beyazlıkta kalıcı değil.
Diş boyası biraz tırnak boyası işlemi gibidir. Diş boyası, dişin minesine nüfuz etmek yerine, dişleri kaplayarak lekeleri ve renk değişikliğini geçici olarak örter. Kullanıcı ilk önce beyazlatmak istediği dişleri kurutur ve daha sonra ürünü küçük bir fırça ile uygular.
Kısa bir cevap verecek olursak, evet. Diş beyazlatma bantları, dişleri 1-2 ton beyazlatabilir ve birkaç gün gibi kısa bir sürede etki edebilir. Ancak, ev tipi beyazlatma ürünleri, genellikle profesyonel beyazlatma teknikleri kadar etkili değildir. Her leke üzerinde eşit derecede tatminkar sonuçlar veremez.
Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarının yanı sıra kozmetik mağazalarında veya eczanelerde diş beyazlatma ürünleri satılmaktadır. Yoğun talepten dolayı çok fazla marka tarafından çok fazla ürün piyasaya sürülmüştür.
İlgili 32 soru bulundu
Diş beyazlatma fiyatları, kullanılan yönteme, diş hekiminizin ücretlerine ve işlem sırasında kullanılan materyallere bağlı olarak değişir. Profesyonel diş beyazlatma fiyatları genellikle 1000 TL ile 5000 TL arasında değişir.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Lazer bleaching ile elde edilen sonuçlar dişlerini düzenli olarak fırçalayan, ağız bakımına özen gösteren, aşırı kahve, çay vb içecekler tüketmeyen ve sigara kullanmayan hastalarda iki yıla kadar devam etmektedir. Bunlara dikkat etmeyen hastalarda ise sonuçlar bu kadar kalıcı olmayabilir.
Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
Diş pastası, beyazlatıcı özelliklere sahip olsa da, dişleri anında beyazlatılması yerine, düzenli kullanımda yavaş yavaş beyazlatır. Ayrıca söz konusu ürünler, dişlerin doğal rengini değiştirmez, dişlerin son derece beyaz görünmesine yardımcı olur.
Hem dişlerini tüm bakterilerden arındıracak hem de beyazlamasına yardım edecek bu kür için; 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı havanda dövülerek öğütülmüş nane ve 1 çay kaşığı tarçını karıştır. Haftada 2 kez bu karışımla dişlerini düzenli fırçaladığında beyazladığını rahatlıkla görebilirsin.
Diş Beyazlatma Jeli Eczanelerde Bulunur Mu? İlk çıktığı dönemlerde sadece eczanelerden temin edilebilen diş beyazlatma jellerini artık kozmetik ürün satan mağazaların çoğundan veya online alışveriş sitelerinden de alabilirsiniz. Raf ömrünün uzun olmasından dolayı talep edilen bu ürünü herkes satmaya çalışmaktadır.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
2023 yılında diş taşı temizleme fiyatı, uygulanacak yönteme bağlı olarak değişmektedir. Diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Misvakın faydaları çok fazladır. Misvak ağzı temizler, gözü cilalandırır, ağız kokusunu ve kirini giderir, dişleri beyazlatır.
“Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma” Sadece Bir Efsanedir
Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler. Ancak, bunun işe yaradığına dair kesinlikle hiçbir kanıt yok.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
Kahve telvesi diş beyazlatma için de kullanılır. Granüller dişlerdeki inatçı lekelerin çıkmasına yardımcı olur. Telveleri su ve sabun ile karıştırıp inatçı yüzey lekelerinde kullanabilirsiniz.
Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır. (DOĞRU) Diş beyazlatma işlemi, mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım alınarak yapılmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle diş beyazlatmaya çalışmak son derece yanlıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri