Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Diş teli çıktıktan sonra dişler neden bozulur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diş teli çıktıktan sonra dişler neden bozulur?

Ortodonti tedavisi bitimi sonrasında çıkan 20 yaş dişlerinin ön dişlerde baskı yapmasından dolayı, Diş telleri çıktıktan sonra diş sıkma veya gıcırdatma alışkanlıklarının devam ediyor olmasından dolayı dişler eski haline dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortonorm.com

Diş teli çıktıktan sonra dişlerim bozuldu ne yapmalıyım?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir. Eğer hasta, pekiştirme tedavisi randevularını aksatmazsa bu dönemdeki bozulmalar olsa dahi tekrar tel takmadan düzeltme sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

Diş teli çıktıktan sonra dişler tekrar bozulur mu?

Dişlerin yapısı gereği hareket etme özellikleri vardır. Dişler takılan teller ile yeni bir konuma getirilirken, teller çıktıktan sonra eski konumunu özleyen dişlerde bozulmalar görülebilir. Ancak ortodontistin retansiyon tedavisi ile dişlerdeki bozulmalar önlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Tel tedavisinden sonra dişler eski haline döner mi?

Ortodonti tedavisi sonrasında düzelen dişler, çoğunlukla 'pekiştirme tedavisi' (retansiyon) yapılmaz ise eski haline dönebilir, konumları bozulabilir. Bu tedavinizin kötü yapıldığı anlamına gelmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli çıktıktan sonra dişler sallanır mı?

Diş teli kullanırken ya da kullandıktan sonra bazı dişlerin hafif gevşek olması görülen bir durumdur. Dolayısıyla ortodontik tedavi süresince alınan tedavi sonucu sallanan diş ile karşılaşılması oldukça normal bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentevim.com

Ortodonti tedavi sonrası dişlerde bozulma olur mu?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Diş teli çıktıktan sonra sabitleyici ne kadar kullanılır?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra yerine oturabilmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tedavinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Retainer tellerinin 6 ay boyunca ağızda 24 saat durması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

2 kez diş teli takılır mı?

Kimileri de çocukken diş teli takmış olmalarına rağmen çapraşıklığın (çarpık, yamuk dişlerin) geri dönmesi (relaps) ve ilk ortodontik tedavideki yetersizlikler sebebiyle ikinci kez diş teli takmayı talep edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ceylinyilmazortodonti.com

Diş teli takmadan dişler nasıl düzelir?

Diş teli tedavisi olmadan dişlerin kendiliğinden düzelmesi maalesef mümkün değildir. Bu durumun birçok nedeni mevcuttur. Ancak başlıca nedeni kas ve kemik yapısının oturmuş bir konumu olduğu için düzelebilmesi açısından dışarıdan bir kuvvetin uygulanması gerekliliğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentevim.com

Diş teli diş şeklini değiştirir mi?

Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır. Bu tedavi yöntemiyle beraber çapraşık ve biçimsiz dişler onarılacağı için dudak şekli de estetik bir şekle bürünecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetemreyilmaz.com

Diş teli varken diş çürür mü?

Braketler ve diş telleri bilinenin aksine herhangi bir şekilde diş çürüğüne neden olmaz. Bu ortodonti tedavisi alacak hastaların en çok merak ettiği konulardan biri olarak bilinmektedir. Ağız sağlığına dikkat edilmediği takdirde teller ağız içerisinde uzun süre kaldığı için diş çürüğüne yol açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acildis.com.tr

Bir diş teli en fazla kaç yıl kalır?

Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Diş teli çıktıktan sonra plak takmak zorunlu mu?

Her hastanın durumu farklı olduğu için, şeffaf plaklar her zaman zorunlu bir gereklilik değildir. Diş teli tedavisi tamamlandıktan sonra, diş hekiminiz tedavinin devamı veya sonlandırılması için size en uygun planı önerir. Bazı durumlarda, şeffaf plaklar kullanılabilirken, bazı durumlarda ise kullanılmayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merttopbasi.com

Diş teli çene yapısını bozar mı?

Diş teli çene yapısını bütünü ile değiştirmemektedir. Yapılan işlemler sadece geride olan alt ve üst çenenin ideal konuma getirilmesini sağlamaktadır. Bunun haricinde çene yapısında harici olarak işlem uygulanmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Retainer dişleri düzeltir mi?

Ortodonti yunanca kökenli bir kelime olup "düzgün diş" anlamına gelir. Ortodonti tedavisi ise dişlerdeki konum bozukluğunu dişlere takılan teller aracılığı ile belirli bir süre içerisinde düzelterek daha güzel bir gülüş kazandıran bir tedavidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpdent.net

Çıkan braket tekrar takılır mı?

Kopan band ya da braket

Bir sonraki kontrolde doktorunuz eğer gerekli görürse braketi tekrar yapıştırır. Ortodontik problemlerin birçoğunu evde kendiniz çözebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drortodontist.com.tr

Diş teli pekiştirme tedavisi ne kadar sürer?

Pekiştirme apareylerinin kullanım süresi diş hekimi onayıyla da sürekli takılarak geçirilen bir altı ayın sonunda yavaş yavaş azaltılabilir. Bu aparatlar iki yıl boyunca mutlaka kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş teli yüz hatlarını değiştirir mi?

Diş telleri ve invisalign gibi ortodonti tedavileri bu kusurların düzeltilmesine yardımcı olur. Tedavi sonucunda diş telleri dişlerinizi ve çenenizi olması gereken yeni yerine getirdiğinde doğal olarak dudaklarınız, yanaklarınız ve diğer yüz özelliklerinizi etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Diş telinden sonra dudak yapısı değişir mi?

Yani diş yapınız dudaklarınızın da yapısının bozulmasına sebep olur. Diş teli tedavisine başlandıktan sonra bozukluk olan dudaklarda da bir düzelme gerçekleşir. Yani kişilerin dudakları direkt olarak büyümemekte, tedavi gereğince olması gerektiği hali almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş teli yüzü etkiler mi?

Diş telinin yüz, ağız ve dudak şeklini değiştirmesi mümkündür. Dişleriniz hareket ettikçe ve çene yapınız değiştikçe doğal olarak yüzünüzde de olumlu yönde değişiklikler gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentopol.com

Dişlerin düz olması için ne yapılmalı?

Eğer iskeletsel bir bozukluğunuz yoksa çarpık, yamuk, ayrık dişleriniz ortodonti tedavisi ile her yaşta düzeltilebilir. Çapraşıklık vakalarında diş teli uygulanması gerekir. Bunlar metal braketler, porselen (şeffaf) braketler, lingual braketler, şeffaf plaklar veya telsiz tedavi yöntemi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

1 tane yamuk diş nasıl düzeltilir?

Tek yamuk diş kısa süreli ortodonti tedavisiyle düzeltilebilir. Bu tedavi diş telleriyle yapılabileceği gibi, şeffaf plaklar ile telsiz bir şekilde de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klinikartibir.com

Diş teli olmadan dişler düzelir mi?

Diş teli takmadan dişler kendiliğinden düzelmez. Çünkü herhangi bir müdahale olmadan çarpık, yamuk dişlerin kendiliğinden düzelmesi mümkün değildir. Bunun birçok nedeni vardır. Öncelikle kas ve kemik yapısının oturmuş bir konumu olduğundan düzelebilmesi için dışarıdan bir kuvvetin uygulanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli çıkarıldıktan sonra beyazlatma yapılır mı?

Genellikle uzman hekimler beyazlatma işlemi ve düzenli temizliklere devam ederek kısa zamanda çözüme ulaşılabileceğiniz öngörmekte. Ancak diş teli çıkarıldıktan sonra en az bir veya iki ay beklemenizi öneririz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zenitdent.com

Diş teli burnu etkiler mi?

Estetik olarak burunda değişiklik yapılacaksa ortodontik tedavinin bitmesi beklenilmelidir. Ortodontik tedavi ile dişlerin ve dudakların pozisyonları değişmektedir. Bu sebeple burun estetiği ortodontik tedavi sonrasına bırakılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentaluna.com

35 yaşında diş teli takılır mı?

Diş teli tedavisine en erken başlama yaşı daimi tüm dişlerin sürmesidir. Her yaşta diş teli takılabilir. Hastalarımızda genelde 'ben 30 yaşındayım tel takamam' gibi ön yargı olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gokcekilic.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT