Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Diş teli dişleri döker mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diş teli dişleri döker mi?

Sabit ortodonti tedavisi sırasında teller dişlere herhangi bir zarar vermez ve çürütmez. Ama tedaviye başlandığında ve sonrasında ağız bakımı iyi yapılmazsa dişlerde çürüme başlayabilir. Çünkü diş telleri ve braketler, yenen yemek sonrasında biriken yiyecekler sayesinde bakterilerin oluşumuna zemin hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli dişi bozar mı?

Ortodontist tarafından hastanın diş yapısına, çene kemiği yapısına göre hazırladığı diş teli tedavisi bazı durumlardan dolayı eski haline dönebilir. Özellikle diş teli tedavisi sonrası pekiştirme tedavisi uygulanmadığı taktirde dişlerde bozulmalar meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Diş teli yüzünden diş düşer mi?

Esasen aktif ve pasif tedavi aşamalarından oluşan ortodontide her iki aşamanın da özenle uygulanması dişlerin eski konumlarına dönme ihtimalini düşürecektir. Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

Diş teli çıktıktan sonra dişler kayar mı?

Diş teli tedavisi sonrasında düzelen dişler, pekiştirme tedavisi yapılmadığı takdirde eski haline dönebilir. Dişlerin eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanması gereklidir. Braket çıktıktan sonra veya diş teli çıktıktan sonraki ilk aşamalarda dişler harekete meyillidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortonorm.com

Diş teli dişlek yapar mı?

Renk değişikliği Diş teli takarken dişlerinize ve diş etlerinize gereken özeni göstermiş olsanız bile, maalesef dişlerinizde bir miktar renk değişikliği ve hatta dişlerinizde kireçlenme veya kalsiyum birikintileri fark edebilirsiniz. Bütün bunlar zamanla halledilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Diş teli tedavisinin yan etkileri bu videoda. İzlemeden geçmeyin!!!

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Diş teli yüzü değiştirir mi?

Ortodontik Tedavi İle Ameliyatsız Yüz Estetiği

Geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde artık yüz estetiğine çok büyük oranda katkı sağlanabiliyor. Yüz simetrisi bozulmuş, profil görüntüsü sorunlu olan, özellikle alt çenesi önde olan kişilerde eğer uygun ise ortodontik tedavi ile ameliyatsız yüz estetiği yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli Fırçalanmazsa ne olur?

Telin çevresi iyi fırçalanmazsa plak ve diş taşı birikecektir. Bu durumda diş eti enfeksiyonu gelişme riski fazladır. Telin çevresi normal diş fırçası ile diş etinden dişe olacak şekilde fırçalanmalıdır, arada sıkışan gıda artıkları da ara yüz fırçalarıyla uzaklaştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gokcekilic.com.tr

Diş teli dudak büyütür mü?

Yani diş yapınız dudaklarınızın da yapısının bozulmasına sebep olur. Diş teli tedavisine başlandıktan sonra bozukluk olan dudaklarda da bir düzelme gerçekleşir. Yani kişilerin dudakları direkt olarak büyümemekte, tedavi gereğince olması gerektiği hali almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş teli ne zaman etkisini göstermeye başlar?

Diş teli taktıracak olan hastalar genellikle diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar diye merak etmektedir. Diş teli tedavisi süreci dişlerin durumuna göre 8-24 ay arasında sürmektedir. İster şeffaf ister renkli diş tellerini seçin tüm diş telleri aynı şekilde uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cagrisibal.com

Diş teli lastiği takılmazsa ne olur?

Unutulmamalıdır ki; diş lastikleri takılmazsa ortodonti tedavisi tamamlanmamış olur. Hasta, diş lastikleri için doğru performansı sağlarsa tedavi sürecine artı değer katmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortonorm.com

Diş teli günde kaç kez fırçalanır?

Normal koşullarda hastalar günde 3 kez dişlerini fırçalamalıdırlar. Diş teli kullanan hastalar ise bundan fazlası, günde beş altı kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Yemeklerden sonra dişler mutlaka fırçalanmalı ve diş tellerinin ara temizliği ve bakımı yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ghizlanegenc.com

Diş teli yüzde neleri değiştirir?

Diş teli çene yapısını bütünü ile değiştirmemektedir. Yapılan işlemler sadece geride olan alt ve üst çenenin ideal konuma getirilmesini sağlamaktadır. Bunun haricinde çene yapısında harici olarak işlem uygulanmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Diş teli sonrası plak kaç ay kullanılır?

Diş hizalama işlemi başarısının ömür boyu sürmesini istiyorsanız, şeffaf diş plağı kullanımını düzenli yapmalısınız. Diş teli plak kullanım süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ortodontik tedavilerden sonra ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bu süre içerisinde şeffaf plaklarınızı bütün gün takmanız gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seffafplakdunyasi.com

Diş teli zararları var mı?

Diş telleri ağız içinde ki estetik bozuklukları gidermek için yapılır. Dişlerin üzerine takılan braketler dikkatli ve özenli bir şekilde takılırsa, dişlere hiçbir zararı olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onuluner.com

Diş teli çıkarılıp tekrar takılabilir mi?

Diş telleri çıkarılan hastaların; 1 yıl boyunca 2 ayda bir, sonrasındaki 3 yıl içinde de 6 ayda bir kontrol edilmeleri gerekir. Böylece pasif tedavi süresi boyunca dişlerin takibi yapılarak, olası bir bozulma durumu söz konusu olduğunda, tekrar tel tedavisi uygulanmadan düzeltilme yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Diş teli takıldıktan sonra dişler sallanır mı?

Yani bu hücreler birleşerek bir tarafta kemik yıkarlar, diğer tarafta ise kemik yaparlar. Bu sayede dişler hareket edebilirler. Ortodontik tedavi sırasında dişlerin sallanması gayet doğaldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli kaç dk da takılır?

Genellikle 20 ila 30 dakika içerisinde diş tellerinin takılması tamamlanır. Hem alt hem de üst dişlere diş telinin takılması gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilir. Ortodontik tedaviye başlanmadan önce diş eti rahatsızlıklarının giderilmesi ve varsa çürük dişler için de tedavinin uygulanması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: butunisimizdis.com

Diş teli en fazla kaç yıl kalır?

Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Neden ilk üst dişlere tel takılır?

Üst çeneden başlamasının ana sebebi hastanın tellere daha rahat alışmasıdır. Bir diğer sebebi mekanik olarak alt tellerin takılabilmesi için bir miktar üst dişlerde düzelme gerekmesidir. Ortodontik tedavinin ilk başları dişlerin hızlıca düzeldiği seviyelenme aşamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutayortodonti.com

Diş teli kime yakışır?

Ortodonti tedavisi, halk arasında bilinen ismi ile diş teli tedavisi, dişlerinde çarpıklık, yamukluk, eğrilik olan herkese uygulanabilir. Tedavi süreci hastalar açısından estetik kaygılarla başlasa da, diş hekimi ve ortodontist açısından dişlerin daha sağlıklı ve doğru pozisyonda olması amaçlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentatasehir.com

Diş teli burnu etkiler mi?

Estetik olarak burunda değişiklik yapılacaksa ortodontik tedavinin bitmesi beklenilmelidir. Ortodontik tedavi ile dişlerin ve dudakların pozisyonları değişmektedir. Bu sebeple burun estetiği ortodontik tedavi sonrasına bırakılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentaluna.com

Diş teli takıldıktan sonra ne yenmez?

Kaçınmamız gereken yiyecekler

Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveler ve biftek, pizza gibi yiyecekleri kesip küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braket ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emident.com.tr

Diş teli leke bırakır mı?

Diş telleri hiç bir şekilde leke bırakmaz. Braketler dişlere yapıştırılmadan önce dişlerin yüzeyi temizlenir ve yapıştırma işlemi yapılır. Bu işlemden sonra hasta braketlerin etrafını fırçalamalı ve temiz tutmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Diş teli dişleri sarartır mı?

Sabit ortodontik tedavi dişlerimin rengini değiştirir mi/ sarartır mı? Diş teli tedavileri dişlerin rengini değiştirmez. Renk değişikliğinin görülmesinin sebebi beslenme alışkanlıkları (kola,çay,kahve,sigara,şarap vb),ağız temizliğinin yetersizliğinden meydana gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilbeyazdent.com

Diş teli varken diş neden çürür?

Ancak, diş teli takan kişilerin bazı temel önlemler alması önemlidir. Diş teli, yiyecek artıklarının ve plak adı verilen bakterilerin dişlerin etrafında birikmesine neden olabilir. Eğer bu artıklar ve bakteriler düzenli olarak temizlenmezse, diş çürükleri oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smilegroup.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT