Yani diş yapınız dudaklarınızın da yapısının bozulmasına sebep olur. Diş teli tedavisine başlandıktan sonra bozukluk olan dudaklarda da bir düzelme gerçekleşir. Yani kişilerin dudakları direkt olarak büyümemekte, tedavi gereğince olması gerektiği hali almaktadır.
Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır. Bu tedavi yöntemiyle beraber çapraşık ve biçimsiz dişler onarılacağı için dudak şekli de estetik bir şekle bürünecektir.
Diş telleri ve invisalign gibi ortodonti tedavileri bu kusurların düzeltilmesine yardımcı olur. Tedavi sonucunda diş telleri dişlerinizi ve çenenizi olması gereken yeni yerine getirdiğinde doğal olarak dudaklarınız, yanaklarınız ve diğer yüz özelliklerinizi etkiler.
Ortodontik tedavi sırasında diş teli takıldığı ilk günlerde dudak ve yanaklarda tahriş oluşabilir. Braketlerinizin denk geldiği dudak içleri ve yanaklarda tahriş ilk günlerde ortaya çıkabilecek sıkıntılardandır.
Diş teli çene yapısını bütünü ile değiştirmemektedir. Yapılan işlemler sadece geride olan alt ve üst çenenin ideal konuma getirilmesini sağlamaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Yüz, ağız ve dudak şeklini düzeltir. Diziliminde bir hata olan dişiniz varsa veya üst keser dişleriniz dişlek adı verilen şekilde ise, bu durumlar dudağınızın, ağzınızın ve yüzünüzün duruşunda değişiklik yapabilir. Üst keser dişler, diş teli tedavisi ile geriye çekildiğinde yüz daha düzgün bir görünüşe sahip olur.
Yani diş yapınız dudaklarınızın da yapısının bozulmasına sebep olur. Diş teli tedavisine başlandıktan sonra bozukluk olan dudaklarda da bir düzelme gerçekleşir. Yani kişilerin dudakları direkt olarak büyümemekte, tedavi gereğince olması gerektiği hali almaktadır.
Diş telinin asıl amacı dişlerin yapısını ve şeklini düzeltmek olduğu için, dudak şeklinde dişlerin düzelmesi ile orantılı olarak düzgün bir görüntü oluşmaktadır. Eski dudak görünümünden farklı olmaktadır. Fakat bu farklılık, dişlerin aslında olması gereken gibi olduğu için olmaktadır.
Bir yetişkin olarak, diş teli takmanın öpüşmeyi tuhaf hale getireceğinden endişeleniyor olabilirsiniz. Öpüşürken diş tellerinin birbirine kilitlenemeyeceğini bilmek zihninizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Metal tellerle öpüşmek uyum sağlamanızı gerektirir, ancak bu imkânsız veya rahatsız edici değildir.
Dudaklara dolgunluk vermeden şeklini değiştirmek mümkün mü? Elbette mümkün. Dudak dolgunluğunu çok fazla vermeden, dudak kenarlarındaki aşağı hareketi dolgu enjeksiyonlarıyla yukarı yönlü hale getirmek mümkün.
Dişlerin öne alınabilmesi tel tedavisi ile mümkündür. Eğer sorun çene kaynaklı ise öncelikle çenede bir düzeltme hedeflenir. Kişinin büyüme ve gelişimi devam ediyorsa ortopedik çene tedavisi ile çeneler öne alınır.
Ortodontik tedavi ile dişlerin ve dudakların pozisyonları değişmektedir. Bu sebepten dolayı burun ameliyatı ortodontik tedavi sonrasına bırakılmalıdır. Ortodontik tedaviyle özellikle üst dişler geriye alınacaksa ve alt dişler ileriye alınacaksa profil değişmektedir.
Dişlerin ve çenenin hem estetik bir görünüme kavuşması hem de sağlıklı olması için diş teli tedavisi uygulanabilir. Özellikle bu tür tedavilerde erken müdahalenin önemi büyük olur. Bu sayede tedavi çok daha kısa sürede tamamlanabilir ve maliyeti çok daha düşük olabilir.
Diş Teli Neden Ağız Kuruluğu Yapar? Diş teli ağız içinde belli bir yer kaplar. Dolayısıyla ağız içinde diş etleri ve ağız içinin yan kısımları tahriş olabilir. Meydana gelen bu tahrişler, ağız kuruluğuna sebebiyet verebilir.
Ortodontik tedavinin yüz asimetrisi gibi sorunları çözebileceğini gösteren birçok kanıt var. Kliniğimizde hayatınız boyunca güvenle ilerlemenizi istiyoruz.
Kaçınmamız gereken yiyecekler
Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveler ve biftek, pizza gibi yiyecekleri kesip küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braket ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.
Diş teli ağız kokusu yapar mı? Diş teli takmak ağız kokusu yapmaz, ancak doğru şekilde temizlenmezse dişlerde plak ve bakteri birikmesine neden olabilir. Bu da zamanla kötü ağız kokusuna yol açabilir. Bu nedenle, diş telleri takarken daha sıkı bir ağız hijyeni uygulamak önemlidir.
Diş Teli Takanlar Sigara İçebilir mi? Sigara içmek diş teli olsa da olmasa da ağız ve diş sağlığına zararlıdır. Ancak diş teli takanlar için sigaranın yasak olması söz konusu değildir.
Normal koşullarda hastalar günde 3 kez dişlerini fırçalamalıdırlar. Diş teli kullanan hastalar ise bundan fazlası, günde beş altı kere dişlerini fırçalamaları gerekmektedir. Yemeklerden sonra dişler mutlaka fırçalanmalı ve diş tellerinin ara temizliği ve bakımı yapılmalıdır.
İnce dudaklarınız varsa ruj yerine parlatıcı kullanın. Ya da ruj üzerine parlatıcı sürün. Dudak parlatıcıları yani gloss'lar ışığı yansıtır ve dudaklara dolgun bir efekt verirler. Bu dudakları büyük göstermenin en kolay yoludur.
Çene darlığı varlığında uygulanan yöntemler
Yani tek çene genişletme işlemi bulunmamaktadır. Ya da çene genişletmesi gerekiyorsa sadece diş teli ile tedavi yapılması gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Bu iki tedavi tekniği ayrılmaz bir bütündür.
Diş teli tedavisi sonrasında düzelen dişler, pekiştirme tedavisi yapılmadığı takdirde eski haline dönebilir. Dişlerin eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanması gereklidir. Braket çıktıktan sonra veya diş teli çıktıktan sonraki ilk aşamalarda dişler harekete meyillidir.
Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir.
Diş yüzeyine takılan diş telleri üzerinden yaklaşık iki-üç ay sonra dişler istenilen şekle gelmeye başlar. Fakat bu değişim dışardan hemen fark edilemeyebilir. Diş teli tedavisi süreci boyunca dişler yavaş yavaş düzelirken diş teli çıktığında tüm diş hizalaması tamamen istenilen pozisyona gelmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri