SSK artık diş teli tedavilerini karşılamamaktadır. Diş teli tedavisi görmek isteyen hastaların özel diş kliniklerinden randevu almaları gerekmektedir. Diş teli randevusu alarak, ortodonti hekimlerimizle diş teli planlaması yapabilirsiniz.
Ücretsiz diş teli tedavileri bireylerin belirli yaş dönemlerinde gerçekleşebilmektedir. Sorunlarınızın tespiti ve muayene bulgularına göre 18 yaş altı bireylerin ücretsiz diş teli tedavileri yapımı mümkündür. Ancak SGK tarafından karşılanan 18 yaş altı diş teli tedavileri sadece bu dönemi içermektedir.
Ortodonti uzmanları tarafından gerçekleştirilen ortodonti tedavileri için hastalar ödedikleri ücretin belirli bir kısmını daha sonra SGK'dan alabiliyorlar. Tedavi sonunda hastayı sevk eden kuruma tekrar gidilip, tedavi yapıldığını gösterir belge ve fatura ile onaylatılmalıdır.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Ücretli Mi ? Devlet hastanelerinde diş teli tedavisi olmak ücretli değildir. Herhangi bir sağlık güvenceniz var ise, devlet hastanelerinde bu işlemi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 12000 TL ile 18.000 TL aralığında değişmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Tedavi sırasında her iki haftada bir plakların değiştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle diğer diş teli uygulamalarından daha maliyetlidir. Şeffaf plak tedavi ücreti çift çene için 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir.
Güncel diş teli fiyatları 2023 yılında; tek çene diş teli fiyatları 8.000-12.000 TL aralığında, Çift çene diş teli fiyatları ise 12.000-22.000 TL aralığında uygulanmaktadır. Şeffaf diş telleri ise çift çene uygulandığında metal diş tellerinden 1.000 TL daha pahalıdır.
Diş Teli Tedavisine Ne zaman Başlanmalıdır? Diş teli tedavisi sıklıkla çocukların aktif büyüme çağında, 12-13 yaşlarında uygulanır. Bunun yanında, braketle diş teli tedavisi yetişkinlere de uygulanabilir. Yetişkinlerde daha agresif tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulabilir ve tedavi daha uzun sürebilir.
Diş teli taktırmak için bir ortodontiste başvurmanız gerekmektedir.
Türk Diş Hekimleri Birliği'nin 2022 yılı için belirlemiş olduğu rehber tarifeye göre; Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif) (Plak Ücreti Hariç): 7.000 TL – 7.560 TL KDV Dahil. Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Orta) (Plak Ücreti Hariç): 10.000 TL – 10.800 TL KDV Dahil.
18 yaşının altında olan çocuklarımız için devlet hastanelerinde diş teli tedavisi ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Bir diş hekimliği branşı olan ortodonti, alt ve üst çenede var olan yapısal bozukluklar, aralıklı diş, dişlere bağlı olarak görülen ağız kapanış bozuklukları ve diş çapraşıklıklarının tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Invisalign tedavisi daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalar için kolaylık sağlar. Diş teli tedavisi ise, daha büyük kapanış sorunları, geniş boşluklar ve büyük kök hareketleri gerektiren durumlarda tercih edilmektedir.
Diş teli öncelikle bozuk olan diş yapısını düzeltmek, çapraşıklıkları gidermek amacıyla uygulanan tıbbi bir müdahaledir. Ayrıca ayrık dişlere sahip olan kişilerde, dişi çıkmayan ve kırık dişi olan hastalarda diş teli tedavisi uygulanmaktadır.
Diş Teli Ne Kadar Süre Takılır? Diş teli için gereken süre, diş sorununun ciddiyetine bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir. Diş teli tedavi süresi çoğunlukla 6 aydan 32 aya kadar sürebilir. Bir insanın tel takma süresi ise genellikle 6 ile 27 ay kadar sürebilir.
Vatandaşlar, Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
18 yaşını doldurmamış, sağlık güvencesine sahip bireylerde devlet, rapor sistemi ile tedavinin bir kısmını geri ödeyebilmektedir. Bu raporun alınabilmesi için, ağız içinde belirgin bir bozukluk olması gerekmekte, yapılacak tedavinin estetik amaçlı olmaması gerekmektedir.
Ve her diş hekiminin yasal olarak ortodonti yapma ve ortodonti tedavisiyle dişlerdeki çapraşıklığı düzeltme yetkisi vardır.
Tel tedavisi görmeye karar veren hastalarımızın da daha koltuğa oturmadan merak ettikleri konulardan birisi budur. En baştan söyleyelim. Diş teli takılırken herhangi bir ağrı ya da acı duymazsınız. İşin çok ilginç yanı işlem sırasında yaptığımız işin stresini atan hastalarımızdan bir çoğunun uykusu bile gelmektedir.
Hastalar diş teli ağrısı ile ortalama olarak birkaç hafta süre zarfında karşılaşabilir. Diş teli ile ağız arasında uyumluluğun sağlanması söz konusu olur. Diş teli ağrıları, özellikle hastanın gün içerisinde çiğneme hareketleri esnasında diş ve diş etlerinde artan basınca bağlı olarak düşük seviyeli olarak görülebilir.
Diş teli takıldıktan sonra dişler, 2-3 aylık zaman dilimi beraberinde hareket etmeye başlar.
Diş Teli Neden ilk Üste Takılır? Diş telinin önce üst dişlere takılmasının sebebi kişinin diş tellerine daha rahat alışmasıdır.
Ortodonti tedavisi fiyatları
Size uygulanacak tedavi için ortodonti uzmanı dişlerinizi gördükten sonra bir maliyet çıkaracaktır. Tedavi süreniz olan 12:18 ay süre içerisinde taksit ile ödeme yapma imkânı vardır.
Sadece üst diş teli fiyatları, Türk Diş Hekimleri Birliği'nin belirlemiş olduğu rehber tarifede ortalama 4000 TL ile 6000 TL olarak belirtilmektedir. Diş teli tedavi fiyatları belirlenirken kullanılacak malzemenin çeşidi, diş telinin takılacağı senansın süresi ve hekim tecrübesi etkili olmaktadır.
En çok merak edilen ise retainer teli ne zaman çıkartılır sorusudur. Diş telleri çıkarıldıktan sonra yerine oturabilmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tedavinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Retainer tellerinin 6 ay boyunca ağızda 24 saat durması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri