Fransa'da kurulu bulunan
LG ürünleri Güney Kore'de üretilmektedir.
ülkemizde ve ayçiçeği tarımı yapılan bölgelerde, ayçiçeğinde verim ve yağ oranını azalmasına neden olan parazit bir bitkidir.
-Dane rengi kırmızıdır. -Hektolitre ve bin dane ağırlığı yüksektir. -Slaj yapımında olum süresi 100 - 110 gündür. -Gövdesi kalın ve bol yapraklıdır.
Fransa'da kurulu bulunan Limagrain Europe ve Türkiye'nin en büyük tarım satış kooperatiflerinden ikisi olan Trakya Birlik ve Karadeniz Birlik ortaklığıyla gücüne güç katmış olan Limagrain Tohum; sahibi ve hissedarlarının tamamı çiftçi olan Dünya'nın ilk ve tek tohumculuk firması olarak 30 yılı aşkın zamandır ...
İlgili 28 soru bulundu
Silajlık Mısır Tohumu
Güçlü ve sağlıklı kök – gövde yapısı sayesinde hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans göstererek verimli sonuçlar sunar.
Yerli Mısır (2 adet)
Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.
Mısır Hangi Bölgede Yetişir? Ülkemizde mısır en çok Akdeniz bölgesinde yetiştiriliyor. Akdeniz'i ise sırasıyla Karadeniz, Marmara ve Ege takip ediyor.
Toprak isteği bakımından derin yapılı, tın, mili tın ve killi tın topraklarda iyi bir kök gelişmesi göstererek bir dekarlık alanda (1000 m2) yüksek dane verimi (1400-1800 kg) almak mümkündür.
Anavatanı Amerika kıtası olup buradan Dünya'nın her yerine yayıldığı bilinmektedir. A.B. D' nin New Mexico eyaletinde yapılan arkeolojik kazılarda, kayalardan oluşmuş barınaklarda ve mağaralarda bulunan mısır taneleri ve mısır koçanı parçalarının yaklaşık 5000 yıllık oldukları tespit edilmiştir.
Mısır silajı kaç dönüme kaç ton verir? Hasat, depolanacak mısırın kalitesi, silaj kapasitesi ve maksimum verimi uygun olduğunda yapılmalıdır. Alınacak verim mısır çeşidinin kalitesine ve nemine, yetiştirme alanı ve bakım koşullarına göre değişir. Bütün koşulların sağlandığı bir durumda 1 dönüme 6-12 ton ürün verir.
En yakın ticari ilişkilerini Amerika, Çin ve Almanya ile kuran Mısır'ın, en çok ithalat yaptığı 6. ülke Türkiye'dir. Türkiye, 2021 yılında Mısır'a 3,13 milyar dolarlık ihracat yaparken Mısır'dan 2,6 milyar dolarlık ithalat yapmıştır.
GDO'yu az çok anladıysak, şimdi bizim hayatımıza hangi ürünlerle dahil olduğuna bir bakalım. Bildiğiniz üzere dünya üzerinde en yaygın GDO'lu ürünlerden bir tanesi mısır.
FAO olum grubu mısırın olgunlaşma gün sayısını yani erkencilik-geççilik durumunu ifade eder. Örneğin; FAO 500 olum grubunda yer alan DKC5741 mısır çeşidimiz çıkıştan itibaren sıcak bölgelerde 120-130 günde, serin bölgelerde 140-150 günde hasat olgunluğuna gelir.
Hasat başlangıcından bugüne kadar piyasalar yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları oluşturulmuştur. 2023 yılı mısır üretimimizin geçen yıla göre aynı seviyede 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir. TMO mısır alım fiyatı ton başına 6.000 TL olarak belirlenmiştir.
Mısır, toprak ısısının 10°C üzerine çıktığı ve don tehlikesinin geçtiği bir dönemde, genellikle ilkbaharın sonlarına doğru ekilir. Mısır, ısıya dayanıklı bir bitki olduğu için genellikle Mayıs ve Haziran aylarında ekilmesi uygundur.
Ayçiçek yağı, GDO'suz, ilaçlama yapılmadan, suni gübre kullanılmadan, tamamen tarım yönte mlerine göre yetiştirilmiş ve laboratuvar analizleriyle denetlenerek sertifikalandırılmış ayçiçeği çekirdeklerinden elde edilen bir yağdır.
Ayçiçeği yağlarında GDO söz konusu olmadığından etiketlerinde herhangi bir beyan yer almayacak. Türkiye'de GDO'lu üretim yasak olduğundan ülkemizde üretilen kolza, soya fasulyesi ve mısırdan elde edilen bitkisel yağlar da GDO'suzdur.
2- "GDO'suz" etiketi arayın. Şirketler gönüllü olarak ürünlerini "GDO'suz" olarak etiketleyebilir. Örneğin "GDO'suz" ve "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Kullanılmadan Üretilmiştir". Bazı ürünlerde ise sadece tek bir riskli içeriğin, örneğin "Soya Lesitin"in, GDO'suz olduğu belirtilir.
Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri otomotiv, hazır giyim ve tekstil, beyaz eşya, tarım ve gıda ürünleri, en önemli ithalat ürünleri ise doğalgaz ve petrol, otomotiv ve elektronik aletlerdir.
Mısır yetiştirilen ilk 10 il; Konya (%19), Adana (%15), Mardin (%8), Osmaniye (%6), Karaman (%5), Sakarya (%5), Manisa (%5), Şanlıurfa (%4), Diyarbakır (%4)ve Kahramanmaraş (%4) olup, söz konusu iller Türkiye mısır üretiminin %75'ini sağlamaktadır.
Karadeniz, Akdeniz ve Marmara bölgeleri ülkemiz mısır ekim alanlarının % 90,4'üne, mısır üretiminin ise 91,7'sine sahiptir. Foto: 1- Ülkemizde mısır en fazla Karadeniz Bölgesi'nde ekim alanı bulmaktadır.
Silajlar ineklere 25-30 kg'a kadar yedirilebilir.
Mısır silajı enerji bakımından oldukça zengindir. Fakat protein bakımından yeterli değildir. Mısır silajının yanında protein bakımından zengin yağlı tohum küspeleri (ayçiçeği ve pamuk tohumu), yonca, fiğ ve korunga gibi baklagil kuru otları kullanılmalıdır.
PAKETLENMİŞ TANELİ MISIR SİLAJI ( SİLAJ SLAJ SILAJ )TONU 2.300TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri