Diş Teli Takanlarda Alkol Tüketimi İçinde asit bulunduran her türlü içecek yasak olduğu gibi alkolde yasaktır.
Bu nedenle içerisinde asit bulunan alkollü içeceklerin tamamı diş teline zarar vermektedir. Tüm ortodonti hekimleri asitli alkollü içeceklerin tamamını hastalarına önermemektedir.
Alkol almak, diş çürümesi ve diş eti hastalığı riskini artırabilen ağız kuruluğuna neden olabilir. Alkol ayrıca dişlerinizi lekeleyebilir, bu da ortodontik cihazınızın dişlerinizi etkili bir şekilde istenen konuma getirmesini zorlaştırabilir.
Kaçınmamız gereken yiyecekler
Kola, soda gibi asitli içeceklerden uzak durmalı, içilecek ise de çok nadir ve mutlaka pipet ile içilmelidir. Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır.
Bu tercihler sonucunda da pek çok braket türü üretilmekte, bireylerin ihtiyaçları analiz edilerek süreç istenen düzeyde ilerlemeye çalışmaktadır. Sigara kullanımı sağlıklı diş yapısının oluşturulmasından ötürü diş teli tedavisi boyunca ve sonrasında önerilmemektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Diş Teli Takanlarda Alkol Tüketimi
İçinde asit bulunduran her türlü içecek yasak olduğu gibi alkolde yasaktır.
anlarlar tabi. sigara dişleri sarartır. anlar bence. O sigaranın kendine has iğrenç kokusu diş ve dile sinmiştir ayrıca dişlerde sigara içimine bağlı olarak lokal sarılıklar gózükebilir.
Yapışkanlı yiyecekler, sakız çiğnemek ve lokum yemek braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveleri ve biftek, pizza gibi yiyecekleri keserek, dilimleyerek küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braketleri ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.
Bu soruya net bir cevap vermek gerekirse eğer, diş teline sahipken çay içebileceğinizi söyleyebiliriz. Ancak bu tüketiminizden hemen sonra beklemeden dişlerinizi fırçalamalı ve çay kaynaklı sararmaların önüne geçmelisiniz.
Diş teli taktıracak olan hastalar genellikle diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar diye merak etmektedir. Diş teli tedavisi süreci dişlerin durumuna göre 8-24 ay arasında sürmektedir. İster şeffaf ister renkli diş tellerini seçin tüm diş telleri aynı şekilde uygulanmaktadır.
Artık en sağlıklı alkollü içeceklerin bir lig tablosu var. Onlarca yıllık kanıtlar gösteriyor ki ölçülü içildiğinde listenin başında yer alan kırmızı şarap kalbe iyi gelebilir. Ancak listeye göre şaşırtıcı bir şekilde, sağlık bilincine sahip kişiler için ikinci seçenek el yapımı elma şarabı.
Rakılar- da asit bulunmamakta, fakat kanyak 370.2 mg/l ile oldukça fazla asit içermektedir.
Küçük lokmalar halinde gıdalar tüketilmelidir. Et, köfte, makarna, pilav, ekmek ve lahmacun gibi birçok gıdanın tüketilmesinde aslında bir mahsur yoktur. Burada önemli olan husus, gıdaların mutlaka ve mutlaka, bıçakla, elle, çatalla küçük lokmalar haline getirilip, ondan sonra tüketilmelidir.
Diş ve diş etlerine zarar verir, ağız kokusuna neden olur. Tükürük ağızımızdaki plağın ve asidin etkisini azaltacak ilk savunmamızdır. Bu yüzden ağız kuruluğuna sebep olacak her şey diş için zararlıdır. Alkol de ağız kuruluğuna sebep olacağı için kullanılmaması gereken bir içecektir.
Bir yetişkin olarak, diş teli takmanın öpüşmeyi tuhaf hale getireceğinden endişeleniyor olabilirsiniz. Öpüşürken diş tellerinin birbirine kilitlenemeyeceğini bilmek zihninizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Metal tellerle öpüşmek uyum sağlamanızı gerektirir, ancak bu imkânsız veya rahatsız edici değildir.
Alkol karaciğer üzerinde üzerinde toksik etkiye sahiptir. Karaciğer hücreleri alkol nedeniyle hasar görür ve yapısal değişikliklere uğrar.
Ortodontik Tedavilerde Yeme ve İçme Kuralları;
Kola, Fanta, Gazoz gibi sunu asitli içecekler: İçilmemelidir. Ice tea, soda, meyve suları içilebilir.
Braketlerle Beslenme
-Yüksek oranda şeker ve asit içeren kola, fanta, gazoz vb. içecekler içilmemelidir. -Sakız, lokum, jelibon, karamel gibi yapışkan yiyecekler tüketilmemelidir. -Fındık, fıstık, leblebi, badem gibi kuruyemişler; şeker, çikolata, kurabiye, pizza veya ekmek kenarı gibi sert yiyecekler yenilmemelidir.
Tedavi süresince kola, soda, fanta… vb. gibi asitli içecekler içmemeniz gereklidir. Asitli içecekleri çok tüketmek; diş minesine zarar vermesi yanı sıra, tedavi için kullandığımız bazı yapıştırıcıların zamanla erimesine ve bu malzemelerin kopmasına sebep olabilir.
DİŞ TELİ VARKEN YENMEMESİ GEREKENLER
Tatlı, cips ve gazlı içecek tüketiminizi azaltın. Şekerli ve nişastalı yiyecekler plak asidi üretir, bu da diş çürümesine neden olabilir ve diş eti hastalığını tetikleyebilir. Karamel gibi yapışkan, çiğnenen tatlılar da tellere zarar verebilir ve diş tellerini gevşetebilir.
Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.
Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir.
Diş hekimi olan @thyrants bu konuda "Evet, bazen anlıyoruz. Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor. Fakat hasta çok küçük değilse ya da fiziksel taciz gibi bir belirti yoksa bu durumu önemsemiyoruz." dedi.
''Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de hekimlerin yüzde 55'i, öğretmenlerin yüzde 60'ı sigara içiyor.
En iyi tavsiye sigarayı tamamen bırakmaktır, ancak sigara içmeye devam etmek istiyorsanız, en azından yaralarınız tamamen iyileşene kadar sigara içmekten kaçınmalısınız. 72 saat minimum süre olarak kabul edilebilir, ancak ne kadar uzun olursa o kadar iyidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri