Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanım: 2 yaşın üzerindeki çocuklarda yukarıda belirtildiği şekilde kullanılabilir. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Yaşlılarda kullanım: Yukarıda belirtildiği şekilde kullanılabilir. Özel kullanım durumları Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Veri bulunmamaktadır.
DİŞİNOL, konsantre solüsyonunun diş kavitesi dışına uygulanması sonucu diş etinde iritasyona neden olabilir. Deri ya da yumuşak doku ile teması, geçici iritasyona, kontakt dermatite, dudaklarda enflamasyona ve ağızda enflamasyona ya da ülsere neden olabilir.
Güçlü dezenfektan madde içeren Dişinol, diş ağrısı için ilaç olarak önerilir. Bu ilaç lokal olarak kullanılır ve ağrıya iyi gelir.
En yaygın olarak kullanılan anti-enflamatuar ilaçlar arasında ibuprofen ve naproksen bulunur.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Soğuk uygulama: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği azaltarak ağrıyı hafifletir. Buzlu su veya buz torbası kullanarak soğuk uygulama yapılabilir. Tuzlu su çalkalama: Tuzlu su çalkalama, diş etlerindeki iltihaplanmayı azaltır ve ağrıyı hafifletir. Bir çay kaşığı tuzu, bir bardak sıcak suya ekleyin ve çalkalayın.
Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
Diş apseleri diş etlerinde oluşan bakteri oluşumlarıdır. Bu bakteriden sebepli iltihaplanmalar kulak ağrısı yapabilirler. Ağrı hem kulakta hem de dişte kendini gösteriyorsa nedeni çoğunlukla çürük dişten veya 20 lik dişten kaynaklı olabilir. Özellikle 20 lik dişler kulaklarda ağrı hissettirirler.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Diş ağrılarının giderilmesi amacıyla kullanılırken ilaç diş kovuğu içine uygulanmalı, ağız mukozasıyla temas ettirilmemelidir. Aksi taktirde ağız mukozasında tahrişe neden olabilir. Deri ve dişetlerine temas ettirilmemelidir.
Dişinol adlı diş ağrısı ilacı; ağız içinde, dudaklarda yara ve deri dökülmesine sebep oluyor. Kesinlikle kullanılmaması gereken bir ilaç.
Halk arasında yaygın bilinen Parol diş ağrısına iyi gelir mi sorusu cevabı merak edilir. Evet, Parol diş ağrınızı hafifletmek için kullanılabilecek ilaçlar arasındadır.
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar.
Kullanımı: Diş fırçası veya pamuk yardımıyla dişlere sürülür. Son Kullanma tarihleri paketlerin üzerinde yazmaktadır. Serin ve kuru yerde saklayınız.
Karanfilin dişe uygulanabilmesi için karanfil yağı kullanılmalıdır. Aktarlardan alınan karanfil yağı bir pamuğa damlatıldıktan sonra ağrı olan kısımda 15 dakika tutularak ağrı biraz hafifletilir. Tamamen ağrı ortadan kalkana kadar uygulama tekrarlanır.
Nedeni: Diş ağrısı, genellikle bir dişin çürümesi, enfeksiyonu, sinirin tahrişi veya diğer dental sorunlar nedeniyle meydana gelir. Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar.
Şakaklara vuran ağrı, üst yirmi yaş dişinin tam çıkamadığı, çıksa da tam temizlenemediği durumlarda, çabuk çürüyerek iltihaplanma sonucu ağrı şakaklara vurur. Üst yirmi yaş dişi yanağa doğru çıkar ve tam temizlenemez.
Otitis media ya da orta kulak iltihabı kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondur. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulakta ağrıdır. Diğer önemli semptomlar ise orta kulakta kızarıklık ve şişlik oluşumudur.
Diş iltihabı uzun süre boyunca artarak devam gösteriyorsa, acil bir şekilde diş hekimine başvurulması önerilir. Diş iltihaplanmaları çoğunlukla küçük oluşumlar olarak ortaya çıkar ve yaklaşık 4-5 gün içerisinde kendiliğinden düzelme gösterir.
Diş eti şişmesi İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır.
Şiddetli diş ağrısı özellikle geceleri başlar. Çünkü hormonal değişiklikler ile damar içi basıncın artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmenize sebep olur. Gece başlayan diş ağrısı için yapılabilecek en doğru hamle, ağrı kesici bir ilaç alarak en yakın diş hekimine gitmektir.
Yoğun ağrının 48 saat içinde geçmesi, sızının ise ortalama 10 gün içinde kaybolması beklenir. Kimi vakalarda sızının tamamen geçmesi üç haftayı bulabilir.
Limon: Limon içeriğindeki C vitamini sayesinde ağrı ve enfeksiyon gibi durumlarda rahatlıkla tercih edilebilir. Dişinizin ağrıdığı zamanlarda ufak bir limon kabuğunu ağrıyan dişinize masaj olarak uygulayın. C vitamini dişinizdeki ağrıyı kısa zaman içinde dindirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri