Kullanıcıların en fazla karşılaştığı uyarılar arasında yer alan bu uyarı, kullanmakta olduğunuz cihazın işletim sisteminin de yüklü olduğu depolama aygıtının boş alanının kalmaması durumunda ortaya çıkan bir uyarıdır.
Windows, varsayılan olarak MBR bölüm sistemini kullanır ve oluşturulabilecek bölüm sayısını 4 ile sınırlar. Bu nedenle 4'ten fazla bölüm oluşturmaya çalışırsanız, "bu işlemi tamamlamak için diskte yeterli alan yok" hatasıyla karşılaşırsınız.
Bu PC / Bilgisayarım'a sağ tıklayın, "Yönet" e tıklayın, Depolama altında "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için "İleri" seçeneğini tıklayın.
İlgili 44 soru bulundu
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
Disk Temizleme Aracı ile Depolama Alanı Açma
C sürücüsüne sağ tıklayarak özellikleri açın. Gelen pencerenin sağ alt kısmında disk temizleme butonunu göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları kaldırabilir ve geniş alanlara sahip olabilirsiniz.
Disk temizleme: Sabit diskinizdeki gereksiz, fazlalık çöp artıkları temizler. Bu iş için Ccleaner yazılımı tavsiye ederim ayrıca. Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
Windows 10 disk temizleme işlemi için “Başlat/ Tüm programlar/ Windows yönetimsel araçlar/ Disk temizleme” adımlarını takip etmeniz gerekir. Ayrıca Windows disk temizleme aracına Windows arama kısmına “disk temizleme” yazarak da ulaşabilirsiniz.
Başlat ve ardından Bilgisayarım öğelerine tıklayın. Diski denetle özelliğini uygulayacağınız sürücüye sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Özellikler penceresindeki Araçlar sekmesine tıklayın. Hata kontrolünün altından Denetle'ye tıklayın.
Genel olarak sunulan çözüm önerilerinin başında bilgisayar başlat – çalıştır – cmd komut satırına chkdsk/f/r C: komutunu yazarak çalıştırdığınızda (C veri kaydedilen sürücü adı) hatayı düzeltmeye çalışacaktır. Kod taraması bittiğinde kopyalama işlemini tekrarlayabilirsiniz.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
Hard diskin sıcaklığını aşağıda gösterildiği şekilde, görebilirsiniz. Bu örnekte hard disk sıcaklığı 37 derece olarak görülmektedir. Eğer bu sıcaklık 42-43 derecelerin üzerine çıkıyorsa dikkatli olmak ve cihazın sağlıklı olarak soğutulup soğutulmadığını; hava alıp almadığını kontrol etmek gerekir.
CrystalDiskInfo ile SSD'nizin ömrünü öğrenin
CrystalDiskInfo'yu kurun ve başlatın. Sağlık Durumu yüzdesi ne kadar yüksek olursa, SSD'niz o kadar uzun süre dayanır. Sağlık Durumu altında, size SSD'nizin durumu da gösterilecektir. İyi diyorsa, henüz endişelenecek bir şeyiniz yok demektir.
HDD için ortalama %50-%100 arası normal iken SSD de %0-%70 arası normaldir. Yani kısaca gayet normal.
Harici harddisk neden tam kapasite göstermez? Bunun nedeni çoğu zaman harddiskinizin yanlış disk bölümleme tablosunda başlatılmış olmasıdır. Bildiğimiz gibi, MBR bölüm tablosu 2TB'ı aşan alanı adresleyemez. Bu nedenle 3TB ve 4TB harddisk sahiplerinin olması gerekenden daha az sabit disk alanı görmesi muhtemeldir.
Görev Yöneticisi, hafif iş yüküyle çalışan veya herhangi bir iş yükü olmayan sabit diski %100 kullanımda olarak gösterir.
D dosyasındaki veriler ise olduğu gibi kalıyor. Eğer ki biçimlendirme seçeneği kullanıldıysa ve hangi bölüm biçimlendirildiyse, tüm veriler silinecektir. Örneğin, C bölümünü biçimlendirdiğiniz zaman oradaki bilgiler kaybolur.
Adım 1: Windows arama kutusunda disk yönetimini yazın ve yardımcı programı açın. Adım 2: Disk yönetimi penceresinde araç çubuğundaki eylem seçeneğini seçin. Adım 3: Sonraki diskleri yeniden tarama seçeneğini seçin. Bu, aygıtın bağlı tüm sürücüleri/diskleri yeniden tanımlamasına yardımcı olur.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri