Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Doğal dişlerin gerçek rengi kirli beyazdır. Hiç bir dişin asıl rengi kar beyazı değildir, daha çok sarı ve gri spektrumdadır.
Dişin normal rengi bembeyaz olmayıp sarıdır. İnsanlar yaş aldıkça, pulpadan gelip içine etki eden materyaller zaman içinde dişin rengini değiştirmektedir. Böylece zamanla dişlerde renk değişikliği meydana gelerek dişler daha koyu kahverengi/sarı bir renge dönüşmektedir.
A1 diş rengi VİTA Classical renk skalasının B1 den sonra en açık renk tonu olarak tanımlanabilir.
Kişinin yaşı, sosyo-ekonomik durumu, cilt tonu, diş eti rengi gibi faktörler önemlidir. Örneğin koyu tenli kişilerin, çok açık diş rengi seçimi gülümsemelerini doğallıktan uzaklaştırır. Seramik uygulamalarda yarım ton gibi bir koyulaşma olurken, porselen uygulamalarda bir değişim yaşanmaz.
İlgili 24 soru bulundu
Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Sağlıklı dişeti gülkurusu , pembe renklidir ve fırçalarken, diş ipi kullanırken, yemek yerken ya da dokununca kanamaz. Sağlıklı diş eti şiş olmayan sıkı bir görünüme sahip olup, dişin yüzeyinde bıçak sırtı gibi sonlanır.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Porselen doğal diş minesi gibi görünse de gözenekli yapısı yoktur. Aslında porselen tamamen gözeneksizdir tıpkı cam gibi. Pigmentler basitçe kayar. Bu nedenle, siz ve diş hekiminiz kaplamalarınızın rengini seçtikten ve sizin isteklerinize göre özel olarak hazırlandıktan sonra porselen asla renk değiştirmeyecektir.
B2 renk tonu, daha açık bir beyaz görünüm sunar. Dişlerinizin doğal beyazlığını korurken biraz daha parlaklık isteyenler için uygundur. B2 renk tonu, B1'e göre daha doğal bir görünüm sunar ve dişleri doğal beyazlığında göstermek isteyenler için idealdir.
Diş renklerinin zamanla değişmesi normaldir. Dişler, başlangıçtaki parlaklığını zamanla kaybeder. Bunun en önemli nedenlerinden biri, zaman geçtikçe dişleri koruyan mine tabakasının incelmesi ve yüzeyin altındaki dentin tabakasının görünmeye başlamasıdır. Sarı tonu nedeniyle dentin, mineden daha koyu görünür.
A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir. Diş rengi skalasında orta tonlarda yer alırken A1 ve A3 diş renkleri arasında bir geçiş tonudur.
Yiyecek ve içeceklerden kaynaklı lekeler dişin rengini etkilemekle beraber, bu renk değişimi dişlerin sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Dişleriniz inci gibi olsa bile diş eti hastalıkları ve çürük olabilir. Aynı şekilde dişleriniz tümüyle sağlıklı, ama rengi sarı, hatta kahverengimsi bile olabilir.
Zirkonyum, full porselen ve Emax, lamine diş kaplamalarında sık kullanılan renkler şunlardır: A1: Bu renk tonu, kırmızımsı ve grimsi olmak üzere renk skalasının en açık renk grubudur. Yetişkin bir kişinin sahip olacağı en açık renk tonudur.
Porselen kuronlar, venerler ve kompozit dolgular ağız içinden çıkarılamadıkları için beyazlatılmaları ne yazık ki mümkün değildir.
Hollywood gülüşü, dişlerin porselen ya da zirkonyum kaplama ile kaplanması işlemidir. Gülüş tasarımında hastanın dudak, diş eti ve dokularının durumu detaylı biçimde ele alınır.
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz. Ancak, bir nedenle sararan dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.
Porselen diş kaplamalar estetik bir görünüme sahip değildirler. Işık geçirmeyen bir yapıda oldukları için parlak bir görüntü ortaya koyamazlar. Ancak estetik bir yapıya ve ışık geçirme özelliğine sahip olan zirkonyum, kişilerin gün içerisinde parlayan ve beyaz bir diş yapısına sahip olmasını sağlamaktadır.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Zirkonyum diş fiyatları 2023 yılı için ortalama 1500₺ ile 3500₺ arasında değişir. Kliniğimizden fiyat almak için 0553 333 5530 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Estetik diş tedavileri SGK kapsamına dahil edildi
Daha önce SGK güvencesi dahilinde yer almayan zirkonyum kuronlar, yeni uygulama ile SGK kapsamına dahil edildi.
Kırmızı ve şişmiş diş etleri: Bu, diş etlerinde bir problem olduğunun ilk işaretidir. Diş eti hastalıkları, tipik olarak diş eti çizgisi boyunca iltihaplanma ile başlar. Sağlıklı diş etleri açık pembe görünür. Eğer diş etinde anormal bir kızarıklık fark edilirse, doktora başvurmak gereklidir.
Diş eti hastalıklarının başlıca nedeninin “mikrobiyal dental plak” olarak adlandırılan, temizlenemeyen gıda artıkları ile tükürükten gelen bakterilerin birleşimi olan bir tabaka olduğu bilinmektedir. Mikrobiyal dental plak, diş çevresindeki dokularda yıkım oluşturarak periodontal hastalığı başlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri