Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bilindiği üzere sigara diş yüzeylerinde koyu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka diş fırçalayarak uzaklaştırılamayan bir tabakadır. Sigara nedeniyle oluşmuş diş lekeleri ancak diş hekimi tarafından çıkarılabilir. Diş minelerinizi zedelemeden yapılacak temizleme sayesinde sigara lekelerinden kurtulmanız mümkün olacaktır.
Karbonat, tuz ve sirkeden 1 çay kaşığı almalısınız. Ardından bunları bir kapta karıştırmalısınız. Bir miktar diş fırçasına sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Haftada birkaç kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Diş lekeleri kişilerde genellikle genetik yapısı ve sigara, kahve kullanımıyla birlikte oluşur. Yaşlanmadan dolayı da görülebilir. Doğal rengini kaybeden dişler zamanla sarımsı bir renge bürünebilir veya dişte küçük lekeler oluşabilir.
Bu siyah lekeler (diş taşları) yalnızca dental hijyenist ve diş hekimi uzmanları tarafından temizlenebilir ve iyi ağız bakımı ve düzenli diş hekimi ziyaretleri bunların tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
İlgili 21 soru bulundu
Tedavide öncelikle; dişe kök kanal tedavisi yapılarak ya da bu durum eski uygunsuz kanal tedavisinden kaynaklanıyorsa, eski kök kanal tedavisi yenilenerek dişin kök bölgesi sağlığına kavuşturulur. Daha sonra dişin ağız içinde görünen kron kısmına beyazlatma uygulanır.
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.
Leke belirsizse biraz limon suyu ile ovuşturmak size yeterli olacaktır. Leke daha ciddiyse çamaşır suyuna başvurmanız gerekir. Leke oldukça koyuysa şu hamurdan yararlanın: bir çorba kaşığı bikoarbonat dö sud, bir çorba kaşığı ponza taşı pudrası ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Bununla elinizi iyice ovuşturun.
Sigara içen kişilerin dahi temiz ve güzel kokan bir nefese kavuşmasını sağlar. Olası ağız kokusunu önleyerek hem size hem de çevreye rahatsızlık vermez. Clinomyn Smokers diş macunu ismine sahip olan ürün, sıkça tercih edilen modeller arasında yere sahiptir.
Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir.
1. Nikotin lekelerini bir bez veya kâğıt havlu ile silin. 2. Nikotin lekelerini silmek için çamaşır suyu ve sudan oluşan bir çözelti kullanın. 3. Nikotin lekelerini silmek için karbonat ve sudan oluşan bir çözelti kullanın.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
ZENGİN KREMSİ DİŞ MACUNU ÖZELLİKLE SİGARA YEMEK VE KAHVEDEN KAYNAKLANAN LEKELERİ GİDERMEYE YARDIMCI OLUR. DİŞLERİNİZİN DOĞAL BEYAZLIĞINI ORTAYA ÇIKARIR. SERİNLETİCİ NANE YAPRAKLARINDAN OLUŞAN TAT SİZE UNUTULMAZ BİR FERAHLIK SAĞLAYACAKTIR.
1. Sararma lekeleri Sigara dişlerinizi gerçekten sarartır. Bu renk değişimi sigara ve tütün ürünlerinde bulunan nikotin ve katranımsı maddeler tarafından yapılır. Bu renk değişikliğin derinliğine ve sigara ne kadar maruz kalındığına bağlı olarak tekrar eski haline dönmesi ve beyazlaması o oranla zorlaşır.
Bazı klinik çalışmalar, misvak çiğneme çubuklarının kimyasal temizleme etkinliğine eşit ve diş fırçasından daha önemli etkileri olduğunu ispatlamıştır. Misvağın geçmişinin çok uzun dönemlere dayandığını ve eskiden insanların misvak kullanarak dişlerini temizlediğini belirtmek doğru olacaktır.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Sigaradan Sonra Ağız Bakımı: Sigara içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak veya diş fırçalamak, sigaranın ağızda bıraktığı zararlı maddeleri temizlemeye yardımcı olabilir. Bu, diş sağlığını korumak için önemli bir adımdır.
White Glo diş macunu var olan lekeleri yok etmek üzere savaşırken yeni lekelerin oluşmasını Mikro-Wax koruyucu kalkanı ile engeller.
Dişlerdeki lekelenmeyi en aza indirmek için çay içtikten sonra ağzınızı arada sırada çalkalayın. Çay lekelerini temizlemek için beyazlaştırıcı bir diş macunu veya karbonat ve suyla yapacağınız bir macunla dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Sabunlu temiz bez ile silme işlemi
Öncelikle temiz bir bez elde edin ve bu bezi sabunlayın. Sigara yanığının bulunduğu alanı elde ettiğiniz sabunlu bez ile iyice silin. Bu işlem sonrasında sigara yanığının oluşturduğu lekeden kurtulmuş olacaksınız. Burada en önemli nokta silme işlemini bir kaç defa tekrarlamanız.
Elma sirkesi, antibakteriyel özellikleri sayesinde diş taşı temizliğinde yardımcı olabilir. Yarım çay bardağı suya bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyip karıştırdıktan sonra ağzınızda gargara yapabilirsiniz. Ancak sirkenin asidik yapısı diş minelerine zarar verebileceği için bu uygulamayı sık sık yapmamalısınız.
Bir bardağın içerisine bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Karışım macun kıvamına geldiğinde diş fırçası batırılır ve dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez bu yöntem uygulandığından dişler eskisinden daha beyaz bir görünüme kavuşur.
Diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri