Yağdan tıkanan boru nasıl açılır? sorusunun cevabı için tuz ve sirkenin üstün yağ sökücü özelliği bulunmasıdır diyebiliriz. Tuz ve sirke boruya yapışmış olan yağ birikintisini ve organik tıkanmayı yumuşatarak gider borusundan kanalizasyon sistemine akıtılmasını sağlamaktadır.
- Kostik kullanıyorsanız; bir tencere kaynar suya belli ölçüde kostik dökün ve karıştırın (Karışım esnasında çıkan buharı solumayın), - Kostik ve kaynar su karışımını tıkalı lavaboya dökün, İşlemden sonra 10 dakika ile 15 dakika bekleyin, Tıkanıklık açılırsa; lavaboya bolca su dökün.
Soda ve Sirke Karışımı: Yarım su bardağı soda ile yarım su bardağı sirkeyi bir araya getirin ve lavabo giderine dökün. Kimyasal bir reaksiyon oluşacak ve bu reaksiyon tıkanıklığı çözebilir. Ardından bol miktarda sıcak su ile durulayın.
Evde basit tıkanmaları 1 su bardağı elma sirkesi ,1 su bardağı karbonat ve 1 litre kaynar su yardımı ile de açabilirsiniz. Bazı tıkanıklıklarda mutfak pompası bile etkili olabilmektedir. Sadece kaynar su yardımı ile lavabo giderinde oluşan tıkanıklıklar giderilebilir.
Gider açıcı asit uygulaması ile tıkanıklık sorunu kısa sürede ortadan kalkar. Fakat söz konusu uygulama, küçük tıkanıklık sorunlarında etkilidir. Küçük tıkanıklık sorunlarının giderilmesinde de gider hattındaki borulara zarar verdiği için tercih edilen bir uygulama değildir.
İlgili 18 soru bulundu
Tuz ruhu, lavabo açma yöntemi olarak bilinir. Ancak tuz ruhunun içindeki ağır kimyasallar, boruların doğrudan delinmesine yol açar. Ayrıca tuz ruhunun solunması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
En iyi yağ sökücü, kişisel tercihlere ve temizlenecek yüzeye bağlı olarak değişebilir. Ancak Cif, Ernet, Porçöz, Cilint Bang, Viking Profesyonel, Domestos, Marc, Mr. Oxy, Oxy, Vatan gibi markalar genellikle etkili yağ ve kir sökücü ürünler arasında sayılabilir.
Donmuş yağı fırından çıkarmak için karbonat kullanmak etkili bir yöntemdir. Sadece bu adımları uygulamanız kısa sürede etkili bir sonuç sağlayacaktır. Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın.
Por-çöz kireç çözücü, extra güçlü yapısıyla, paslanmış ve kireçli yerleri %100 çözer ve temizler.
Sirke Ve Karbonat İle Tıkalı Mutfak Gideri Açma
Önce yarın su bardağı karbonat tıkalı mutfak lavabo gideri içine dökülür. Sonra 1 su bardağı sirke dökülür. Birkaç dakika sonra 1 litre kadar kaynar su dökülür ve beklenir. En sonda soğuk su açılır ve gider borularının durulanması sağlanır.
Lavabo açma telini gerdirerek uzattıktan sonra bir kişi lastik eldiven takarak telin ucunu lavabo, tuvalet veya banyo deliğine tutturur. Diğer ikinci kişi ise kontrollü bir şekilde telin başındaki sapı döndürmeye başlayacak. Sap döndürdükçe açma teli de tıkalı borunun içine girecek.
Mutfak lavabosuna yağ kalıntılarının dökülmesi, Çay posasının lavaboya dökülmesi, Tesisatın hatalı döşenmesi, Mutfak lavabolarında bulaşık yıkanması da tıkanıklığa sebep olmaktadır.Bulaşıklardaki yağlar giderlere girerek borulara yapışır ve zamanla borunun daralmasına neden olur.
Sirke ve Tuz İle Lavabo Tıkanıklığı Açma
Tıkanan mutfak lavabosuna 1 veya 1,5 bardak karbonatı lavabonun içine iyice dökün. Döktüğünüz karbonat miktarının 1/2'si kadar iyotlu tuz dökün (Marketten alınan tuzlardan). 1-1,5 saat kadar bekleyiniz ve kaynar suyu lavabonun giderine doğru boşaltın.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır. Daire içindeki tıkanıklıklar ve sıkıntılar daire sahibini ilgilendirir. Eğer sizin de sorununuz sadece daire içi tesisatınızda ise bu sorunu sizin çözmeniz gerekmektedir.
Pompa veya tel kullanılarak tıkalı boruların açılmaya çalışılması en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Eğer büyük bir sorun yoksa pompa veya tel gibi aparatlarla tıkanıklık giderilebilir. Ayrıca sirke ve karbonat veya sirke ve tuz kullanımı da tavsiye edilen yöntemlerdendir.
İşte yapış yapış olan yağdanlığı pırıl pırıl yapan o yöntem… Yağdanlık şişenizi temizlemek ihtiyacınız olan üç malzeme bulaşık deterjanı, birkaç adet nohut ve sirke. Birkaç nohut, sirke ve bulaşık deterjanı koyup yağdanlığı çalkalayın. Kenarda kalan yağları bulaşık teli ile çıkarın ve durulayın.
Ilık suyun içerisine 1 bardak beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı sıvı kastil sabununu ekleyin. Daha sonra sprey şişesine koyarak iyice çalkaladıktan sonra yağ çözücünüz kullanıma hazır olacak. Sirke kokusundan rahatsız olanlar içerisine bir miktar dilediği esansta yağ ekleyerek sirke kokusunu bastırabilir.
Buz, fazla yağı çekmede en fazla bilinen yöntemlerden biri. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz. İlki bir kalıp buzu yemeğin içine atmak. Yemeğin üzerindeki fazla yağın hemen buzun etrafına toplandığını göreceksiniz.
Çakmak gazı, karbonat, bebek pudrası, bulaşık deterjanı, un, nişasta ve benzeri çok fazla şey yağ lekesinin çıkarılmasını sağlamaktadır.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Lavabo aç kimyasallar reaksiyona girdiği zaman ısınır ve borulara zarar verir, daha sonrasında boruları deler. Lavabo tıkanıklığı açma için önermiyoruz. 3. Sürekli kullanılan lavabo tıkanıklığı açıcı ürünler boruları delince kötü kokular gelir.
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Borulardaki kirecin çözülmesini sağlar. Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Düdüklü tencereye bir miktar su konulup kaynatılır. Düdüklü tencereden buhar çıkmaya başladığında, buhar çıkan kısma bir hortum bağlanır. Hortumun diğer ucu musluğa bağlanır. Donmuş su borusunun içindeki buzun uzunluğuna bağlı olarak birkaç saat içinde buz çözülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri