Diyet sürecinde sağlıklı atıştırmalıkların rolü büyük. Bu atıştırmalıklar sayesinde diyet sürecini daha kolay ve zevkli hale getirmek mümkün. Az kalorili ve kolay sindirime sahip olan atıştırmalıklar ile fazla kalori alımının önüne geçmiş olur ve sağlıklı bir zayıflama süreci geçirebilirsiniz.
Bir diyet programı uyguluyorsanız ara öğünlerde tükettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve gibi gıdalar, açlık hissini ortadan kaldırmak için adeta bir kurtarıcı! Badem, ceviz ya da fındık gibi kuru yemişleri tüketerek hem enerji depolayabilir hem de sindirim sisteminizdeki sorunlara kısa sürede veda edebilirsiniz.
Az kalorili atıştırmalıklar arasında; bitter çikolata, fıstık ezmesi, şerbetçi otu, donmuş meyve, meyveli yoğurt, az tuzlu patlamış mısır, soya fasulyesi, turşu, soya cipsi, kaba çekirdeği ve galeta başta gelmektedir. Düşük kalorili atıştırmalıklar diyetlerde kurtarıcıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Sıfır kalorili olarak adlandırılan yiyecekler ve içecekler; vücudun sindirirken harcadığı kaloriden daha az kaloriye sahip olan besinlerdir denilebilir. Daha net anlaşılması için mantar örneğini verebiliriz. Bir mantarda bulunan 5 kaloriyi, vücut sindirirken 10 kalori yakarak harcar.
Şerbetli ve yağlı tatlılar olan baklava, şöbiyet ve künefe yerine daha az kalorili olan güllaç, muhallebi veya dondurma gibi sütlü ve hafif tatlı seçeneklerine yönelmek diyetinizin verimli geçmesini sağlar. Bunun yanında tatlıyı aç karnına yememek de iştahınızın kapanmasını engellemek için önemlidir.
Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı diyet atıştırmalıklar özellikle gece açlığı bastırmak için oldukça ideal bir yapıdadır. Bu atıştırmalıklar arasında meyve, fındık, çiğ kuru yemiş, yeşil çay, yoğurt ya da çeşitli tohumlar gibi yiyecekler bulunur.
Ferin Batman/Uzman Diyetisyen: Geç saatlerde yemek yemeyin. Son öğününüzü yatmadan iki-üç saat önce tüketmenizde fayda var. Akşam saat 20.00'den sonra aldığınız kalorileri sınırlayın.
1 salatalık kaç kalori? 1 adet yaklaşık 120 gramlık büyük boy salatalık 20 (kcal) kaloridir. 100 gramın altında küçük boy bir salatalığın ortalama kalori değeri 9 (kcal) kaloridir.
Sonuç olarak, Coca-Cola Zero'nun kalorisiz olmasının nedeni, içeriğinde hiçbir kalori kaynağı olmamasıdır.
Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Uzmanlara göre en ideal ara öğün zamanları ana öğünlerden 2 saat sonra olanlarıdır. Sıradaki ara öğünse yine 2 saat sonra yenmelidir. Kilo verme sürecinde gün boyu aç kalıp akşam yemeğini abartmamanız için öğle yemeği tüketmeniz son derece önemlidir. İdeal öğle yemeği zamanıysa 11.30 ile 13.30 arasında olanıdır.
Sağlıklı içecekleri tercih edin
Öğle yemeği için ben “SU” veya maden suyu içmenizi öneririm. Sade su içmek istemiyorsanız içine limon dilimi atabilir veya biraz taze meyve suyu ekletebilirsiniz. Eğer su ve maden suyu haricinde tercih yapacaksanız diyet içeceklerden tercih etmenizi öneririm.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri