Özellikle renkli sebzeler bolca C ve K vitamini içerir. Salata yiyerek, mevsim geçişlerinde hem sağlığınızı hem de kilonuzu koruyabilirsiniz. Her öğünde mutlaka 1 kâse salata tüketilmeli.”
Salatalık, su oranı oldukça yüksek ve kalori değeri düşük olan bir besindir. Kilo vermek veya mevcut olan ideal kiloyu korumak amacıyla uygulanan diyet programlarında oldukça sık ve bol miktarda kullanılabilen bir yiyecektir.
Taze sebzelerle yapılmış salatalar, antioksidan açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerden korur. Eğer hedefiniz kilo vermekse mutlaka yeşil salatayı tüketmeniz gerekir; fakat soslu salatalardan uzak durmanız gerekir.
Salata yoğunluğu sebzeden oluşan bir öğün olduğundan kalorisi düşüktür. Açlık hissiyatınızı salata ile bastırdığınız takdirde kalori oranı düşük bir öğün ile günlük almanız gereken kalori miktarının altında bir kalori alacağınızdan kilo vermeniz mümkün olacaktır.
Beslenme uzmanlarının önerdiği salata diyeti, oldukça düşük kaloriden oluşmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran, ödemlerin atılmasını kolaylaştıran bu diyet sayesinde 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo kadar verebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Kalsiyum oranı yüksek olan yoğurt ve yüzde 95'i su olan salatalık, kalorileri düşük olmalarının yanı sıra midede tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı oluyor.
Terlediğin zaman geçici olarak kilo vermen normaldir, çünkü vücudun su ve bazı mineralleri terleme yoluyla vücuttan atmış olur. Vücudunun bunu yapma sebebi iç ısısını dengelemektir. Ancak her terleme kalori yaktığın ve kalıcı olarak kilo verdiğin anlamına gelmez.
* Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. * Bitki çayları özellikle sıcak veya ılık içtiğinizde midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissinin artmasına yardımcı olur.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
1. Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır.
Salata kilo aldırmaz ancak içeriğine eklenen her ürün kalori seviyesini arttıracaktır. Özellikle salatayı soslarla birlikte tüketmek onu masum bir yiyecekten çıkarıp bol kalorili bir hale sokacaktır. Salataya eklenen yağ oranı da kaloriye doğrudan etki edecektir.
Salatalarda çoğunlukla kullanılan malzemeler çiğ sebzeler ve yeşilliklerdir. Bu besinler kalorisi çok düşük olduğundan diyetlerde kaloriden sayılmayan gruptadırlar. Su içerikleri yüksektir ve lif kaynağıdırlar. Bu nedenledir ki bolca tüketilmeleri sağlık ve kilo kontrolü için çok önemlidir.
Her gün sadece salata yemekten kaçınılmaz olarak alacağınız yüksek lif dozu, yalnızca sindirime, kan şekeri kontrolüne ve tokluğa yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza da yardımcı olabilir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Sonuçları değerlendiren uzmanlar, katı diyet programlarını takip etmek yerine günde 7.5-8 saat arasında uyku uyumanın, formda kalmak için yeterli olduğu görüşünde. Uzmanlara göre, sağlıklı bir uyku için en geç 22.10'da yatağa girmek gerekiyor. Bu süre vücudun yenilenmesi açısından en ideal zaman.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Özellikle karın bölgesi yağlanmasının en iyi göstergesi olan bu ölçüm sizin zayıflarken bölgesel yağın da etkili bir şekilde azalıp azalmadığını gösterecektir. Her gün sabah aç karnına idrar renginizi kontrol edin. Uygulayacağınız bu sistemde idrar renginiz renksiz, soluk saman veya açık sarı arasında değişecektir.
Vücut enerjiye ihtiyaç duyunca bu dokunun içindeki hormon duyarlı lipaz adı verilen bir enzim trigliseritleri parçalayarak yağ asitlerini ve gliserolün kan dolaşımına karışmasına yardımcı olur. Enerji ihtiyacında olan hücreler bu bileşikleri alır ve bunları kullanılabilir yakıt, artı karbondioksit ve suya dönüştürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri