Ev yapımı reçel diyette yenir mi? Kilo vermek ya da fit bir görünüme sahip olabilmek için diyet programına başlayan kişilerin uzak durmaları gereken maddelerden biri de rafine şekerdir. Ev yapımı ya da market ürünü reçellerin hepsinde yüksek miktarda rafine şeker yer alır. Bu nedenle diyet reçeller tercih edilmelidir.
Özellikle kahvaltılarda tatlı ihtiyacını gideren reçel çeşitleri, besin değerinin büyük kısmını şekerden aldığı için diyette uzak durulması gereken yiyeceklerdendir.
Marmelatta reçel ile aynı anlamda kullanılır ve ikisinin de tüketim şekli aynıdır. Özellikle sabah kahvaltılarında yenmesi tercih edilen reçel ve marmelat müthiş bir tatlandırıcı olmanın yanı sıra diyet dostudur diyebiliriz. 100 gramında 275 kalori bulunur.
Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleri. Anadolu mutfağının enfes tatlarından biri olan birbirinden farklı ve lezzetli reçel tarifleri, kahvaltılarımızın olmazsa olmazıdır. Tatlı ihtiyacımızı gidermeye yarayan reçelleri sizde diyete uygun hale getirerek gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Elma suyu kaynatılırken çilekler başka bir kabın içerisine alınarak temizlenir. Temizlenmiş olan çilekler istek doğrultusunda kesilerek ya da bütün olarak elma suyunun içerisine pekmez ile birlikte atılır. Yavaş yavaş kıvam almaya başlayan çilek reçeli kişinin kendi kıvam şekline geldiğinde ocaktan alınır.
İlgili 40 soru bulundu
Şekersiz reçel, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanıza yardımcı olan düşük kalorili besinlerden birisidir. Doğal yollardan üretilmesi, reçelin içerisinde yer alan meyvenin de faydalarını tam olarak görebilmenizi sağlamaktadır.
NOT: Şekersiz reçel yapmak için; doğal elma özütü, pekmez, bal, hurma ve doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Kuru yemişler, vücudun yağlanmasına neden olan sağlıksız yiyecekler olarak bilinir. Bu nedenle diyet uygulayanlar ya da kilosundan memnun olmayanlar kuru yemişleri hayatından tamamen çıkartır. Aslında sanılanın aksine sağlıklı bir diyet uygularken kuru yemişlere de mutlaka yer verilmelidir.
Çilek reçelinin 1 çorba kaşığı (10 gr) 21 kalori, 1 çay kaşığı (3 gr) 6 kaloridir. Çilek reçelinin 100 gramı 46.35 gram karbonhidrat, 0.4 gram protein, 0.21 gram yağ, 0.97 gram lif içermektedir.
Bazen de kan şekerinin düşmesini önlemek amacı ile pekmezli yoğurt tercih ediliyor. Pekmezli yoğurt, içinde bulunan pekmez nedeni ile gereğinden fazla miktarda tüketildiği zaman kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle de porsiyonlamaya ve yoğurdun içine ne kadar pekmez konulacağına dikkat etmeniz gerekir.
Koyu renkli meyvelerde daha fazla A vitamini bulunmaktadır. Reçellerin yüz gramına baktığımızda; çilek reçeli 3.9 IU, vişne reçeli 10.0 IU, kayısı reçeli 1139.7 IU- portakal reçeli 8.8 IU, portakal reçeli 102.8 IU A vitamini değerlerine sahiptir ve günlük almanız gereken sağlıklı besinlerdir.
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır.Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.Vücuda kuvvet ve enerji verir.Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
1 yemek kaşığı bal ortalama 63 kaloridir ve 17 gram şeker içermektedir. Balı diğer tatlandırıcılardan ayıran şey, çok çeşitli sağlık yararları sunması ve metabolizmayı hızlandırarak kilo yönetimine yardımcı olmasıdır. Bu nedenle, porsiyon kontrolüne dikkat ederek diyetteyken de tüketilebilir.
Peki, diyette yenir mi? Diyet esnasında pekmez tüketimi ise tavsiye edilmez. Tek başına zayıflamaya yardımcı olmayacağı gibi diyette yenildiğinde kilo almanıza neden olabilir. Diyette halsizliğe karşı tüketileceği zaman ise pekmezi, doğru oranlarda tüketmek gerekir.
1 kilo vermek için yaklaşık 7700 kalori yakmanız gerekir. Yani 1 haftada 1 kilo vermek için almanız gereken enerjiden 7700 daha az kalori almanız gerekecektir.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Poğaça içerdiği malzemeler ile yüksek kalorili hamur işlerindendir. Orta boy 60 gramlık bir adet sade poğaça içinde 225 kalori bulunur. 90 gramlık bir adet sade büyük boy poğaçada 360 kalori vardır. 1 adet 45 gramlık sade poğaçada ise 180 kalori bulunur.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Onun dışında abartılmadığı sürece reçelin (şeker dışında) zararı değil faydaları vardır. Karaciğer ve göbek yağlanması olan kişilere ise zararı. Aşırı tatlı isteği olan kişiler de kendilerini sorgulamalıdırlar ve bir doktora görünmelerinde fayda vardır. Yanı sıra hazır reçel değil ev yapımı reçeller tüketilmelidir.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz
Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri