Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
bir kilo kaybetmesini öngörür. kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Kabak su içeriği fazla, kalorisi ise az bir sebzedir. Lif içeriğinin yüksek oluşuyla tok tutar ve bu özelliği ile diyetlerimizin baş tacıdır.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Meşe palamudu yani namı değer: Midi kabak
Genellikle Ekim ayında tezgahlarda yerini alan bu kabak türü süslemelerde daha çok kullanılır. Ana yemeklerle daha uyumlu olan bu kabak daha lifli bir yapıya sahiptir. Tatlı ya da çorba da yapabilirsiniz.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
Kabağın çeşitli şekilde yemekleri yapılır, örneğin: Kabak dolması, karnıyarık, musakka, kızartma vs. gibi. Genelde akşam yemeğinde yemek yemiyorum, ya hafif bir kahvaltı bol yeşillikli veya kabaklı yoğurt salatasını tercih ediyorum. Bir kâseye yiyeceğiniz kadar süzme yoğurt konulur.
1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal. 1 çorba kaşığı yoğurtlu cevizli kabak (30 gr) 18 kcal.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
Fırında hazırlanan kabak mücveri abartılmadan tüketildiği sürece kilo aldırmaz. Düşük kalorili bir sebze olan kabaktan hazırlandığı için kalorisi çok yüksek değildir ve diyet esnasında tüketilebilir.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir. Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için vücutta enerji açığı oluşmakta ve metabolizmayı da bir miktar hızlandırdığı için kilo kaybı görülmektedir.
Kabakları soyunuz ve küp küp doğrayınız. Kırmızı biberi de kabak büyüklüğünde doğrayınız. Teflon yada seramik yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve orta ateşte yakınız. Kırmızı biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak soteleyiniz.
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar.
1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
2 adet kabak dilimlendikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır ve fırınlanır. Fırında kızartılmış kabak kalori değeri diyet yapanlar için oldukça idealdir.
Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızla ve kolayca kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Kabak diyeti ile 2 haftada 8 kilo verebilirsiniz. Sayısız şekilde hazırlananabilir, 100 gramı sadece 28 kaloridir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri