Kalori değeri düşük olması nedeniyle tercih edilen kabak sebzesini 3 gün tüketerek 3 kilo vermeniz mümkün. Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz.
İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
Kabak yemeği hazırlanırken salça, dereotu, domates ve sıvı yağ gibi pek çok malzeme kullanılır. Bu yemeğin içeriği zengin fakat kalorisi azdır. 220 gram yani 1 porsiyon kabak yemeğinde takriben 250 kalori vardır. 1 yemek kaşığı kabak yemeği ise 27 kaloridir.
kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
1 porsiyon kabak mücver kaç tane? Mücver, un, kabak, yumurta ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan bir yemektir. Kızartma işlemi uygulanır bu nedenle tüketimi sakıncalıdır. Tüketileceği zaman, 3 adet kadar tüketilmesi yeterlidir.
200 gr ağırlığında 2 adet pişmiş kabak kalorisi 40 kalori (kcal) değerinde hesaplanırken, 300 gr ağırlığında bir porsiyon 3 adet pişmiş kabak yaklaşık 60 kalori (kcal) değerindedir.
Zeytinyağlı kabağın 100 gramında 35 kalori bulunmaktadır. 1 adet (210 gr) zeytinyağlı kabak 74 kaloridir.
1 Porsiyon (Orta) Kabak (Pişmiş) 28,50 kaloridir. Kabak (Pişmiş) içeriğinde 3,08 Karbonhidrat(g), 2,40 Protein(g), 0,60 yağ(g), 1,71 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 250,50 potasyum(mg), 48,00 Kalsiyum(mg), 87,00 A Vitamini(ui), 13,34 C Vitamini(mg), 2,13 ve Demir barındırır. Kabak (Pişmiş) kalorisi ve besin değerleri…
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar.
Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir.
Kabak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 19 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet (Orta) yani 150 gramlık miktarında Kabak 29 kalori bulunmaktadır. Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı diyetlerde ve normal hayatta tüketilmesine özen gösterilmelidir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Fırında kabak kalorisi ortalama olarak 55 kalori değerindedir.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
KABAK DETOKSU İLE HAFİFLEYİN
Oldukça düşük kalorili ve hafif Kabak detoksu için, 2 adet orta boy kabağı rendeleyin. Yağsız tavada hafif pişirin. Soğutulduktan sonra 2 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. İçerisine 2 adet ceviz, arzuya göre dereotu, nane, kırmızıbiber, karabiber, kekik ekleyin.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri