Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir. İçeriğinde demir, magnezyum, sodyum, potasyum ve fosfor mineralleri barındırır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar. Yani diyette kabağın nasıl yendiği çok önemlidir.
Lezzetinin yanı sıra son derece sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak, hem günlük beslenmenin hem de diyet menülerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir.
1 Tabak Kabak Yemeği Kaç Kalori? 1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
İlgili 38 soru bulundu
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
1 Porsiyon (Orta) Yoğurtlu Cevizli Kabak 202,29 kaloridir. Yoğurtlu Cevizli Kabak içeriğinde 10,34 Karbonhidrat(g), 10,46 Protein(g), 12,62 yağ(g), 1,96 lif(g), 82,87 Sodyum(mg), 593,02 potasyum(mg), 265,99 Kalsiyum(mg), 182,67 A Vitamini(ui), 29,71 C Vitamini(mg), 2,65 ve Demir barındırır.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
200 gr ağırlığında 2 adet pişmiş kabak kalorisi 40 kalori (kcal) değerinde hesaplanırken, 300 gr ağırlığında bir porsiyon 3 adet pişmiş kabak yaklaşık 60 kalori (kcal) değerindedir.
Maydanoz özellikle çiğ tüketildiğinde besin içeriği en zengin sebzelerden biri. Yapısında bulanan bol lif ve C vitamini, çiğ yenildiğinde ya da haşlanıp suyu içildiğinde ödemin atılmasında çok etkili.
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
bir kilo kaybetmesini öngörür. kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
Kabak detoksu uygulamasının beş günden fazla sürdürülmemesi tavsiye edilir. Zaten ödemler ilk üç günde çözüleceği için sonraki günler boşa efor sarf edilmesi anlamına gelmektedir.
7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir. Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için vücutta enerji açığı oluşmakta ve metabolizmayı da bir miktar hızlandırdığı için kilo kaybı görülmektedir.
Ara öğünde kefir ve meyve yenir. Akşam içi sote kabak ve ceviz içi idealdir. İkinci gün: Kahvaltıda yağsız omlet, dereotu, küçük beyaz peynir, az tuzlu zeytin yenir. Öğle yemeği için sütlü kabak çorbası yenir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Kabağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. 1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir. Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir. Lif bakımından oldukça zengin besinler arasında yer alan kabağın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri