Salata genellikle sınırsız tüketime elverişlidir. Yani salata kilo aldırmaz ancak salatanın içeriğidir esas kiloyu yapan. Bol zeytinyağlı, tuzlu ve garnitürlü salatanın kilo aldırması elbette olasıdır. Ancak sade yendiğinde özellikle yemeklerin yanında çok daha tok tutucu olacaktır.
Uzmanlar tarafından tavsiye edilen salatalık tüketim miktarı günlük 2 adet olarak belirlenmiştir. Fazla salatalık tüketmek insanı tok tutar ve başka besinlerden gelecek olan vitamin ve mineralleri engeller.
Salatalık, su oranı oldukça yüksek ve kalori değeri düşük olan bir besindir. Kilo vermek veya mevcut olan ideal kiloyu korumak amacıyla uygulanan diyet programlarında oldukça sık ve bol miktarda kullanılabilen bir yiyecektir.
Eğer hedefiniz kilo vermekse mutlaka yeşil salatayı tüketmeniz gerekir; fakat soslu salatalardan uzak durmanız gerekir. Yoğun soslu salatalarda yağ oranı fazla olduğu için sağlık açısından zararlıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır.
Salataların sağlıklı olması açısından içeriğine dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Gençyürek, ''Yağ ve tuz eklenmeden yapılan domates, salatalık, biber ve çeşitli yeşilliklerden oluşan bir salatanın kalori değeri neredeyse sıfır olduğundan öğünlerin yanında sınırsız olarak verebilmekteyiz.
Düşük kalorili bir besin olmasından ve çoğunun da su olmasından dolayı Salatalık diyette olan herkese verilmektedir. Acıkılması durumunda gece yatmadan önce masum bir besin olan salatalığın tüketilmesinde bir sorun bulunmaz. Salatalığı tek başına ya da yoğurtla ara öğünlerde de tüketmek mümkündür.
Fazla tüketilen salatalık bedendeki sıvı oranını arttırabilir bu da kalp için zararlıdır. Salatalığın aşırı tüketimi halsizlik ve baş ağrısına neden olabilir. Salatalık fazla tüketildiğinde göz kızarması ve ağızda yaralar gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Salatalık şeker, yağ ve nişasta gibi kilo aldıran şeyleri içermediğinden ve salatalığın önemli bir kısmı su olduğundan salatalık gece tüketilebilir. Hatta gece acıkmaları için birebirdir. Salatalığın kalorisi de düşük olduğundan salatalık gece yendiğinde kilo aldırmaz.
Beslenme uzmanlarının önerdiği salata diyeti, oldukça düşük kaloriden oluşmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran, ödemlerin atılmasını kolaylaştıran bu diyet sayesinde 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo kadar verebilirsiniz.
Kalsiyum oranı yüksek olan yoğurt ve yüzde 95'i su olan salatalık, kalorileri düşük olmalarının yanı sıra midede tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı oluyor.
Dr. Canan Karatay Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti kitabında aynen şöyle diyor. "Limon faydalı ve glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Salatada, çorbada, çayda veya suya sıkılarak kullanılabilir.
Domates, son derece düşük kalorili bir besin olduğu için, diyet yaparken gönül rahatlığıyla tüketilebilir. 1 orta boy domates, ortalama 18 kalori içerir. Sabah kahvaltılarında, öğle/akşam yemeklerinde, salatalarda ve diğer pek çok tarife rahatlıkla dahil edilebilir.
Salatalık diyeti nedir? Salatalık diyeti, adından da anlaşılacağı üzere ağırlık olarak salatalığın tüketildiği bir zayıflama yöntemidir. İçinde fazla su bulundurması ve oldukça düşük kalorili olmasıyla tam bir diyet besini olan salatalık, bağırsakların daha düzenli çalışmasına da yardımcı olur.
Su ve lif açısından en zengin olan sebzelerden biridir. Bu sayede sindirim sistemini düzenler ve sindirim aşamasında oluşabilecek sorunları önler. Kabızlık ve şişkinlik şikayetlerini azaltır. Diyetlerde sıklıkla kullanılmasının sebeplerinden biri de budur.
Salatalık vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin bir sebzedir. A, B, C, K vitaminleri ve potasyum, magnezyum, fosfor yönünden besin değerleri ile öne çıkmaktadır. Salatalık vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra lifli bir gıda olması sebebiyle mide ve bağırsaklar açısından da olumlu etkilere sahiptir.
Salatalık, milyonlarca kişiyi etkileyen kabızlık sorununa karşı çok etkilidir. Bağırsakları rahatlatır.
1 salatalık kaç kalori? 1 adet yaklaşık 120 gramlık büyük boy salatalık 20 (kcal) kaloridir. 100 gramın altında küçük boy bir salatalığın ortalama kalori değeri 9 (kcal) kaloridir.
3 gün boyunca uygulayacağınız salatalık diyeti, vücudunuzdaki ödemlerden sağlıklı bir şekilde kurtularak hafiflemenizi amaçlamaktadır. K vitamini açısından oldukça zengin olan salatalığın içerisinde bolca C vitamini de bulunmaktadır.
Özellikle vücuttaki toksinleri atması ile beraber aç karnına salatalık yemek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcıdır ve vücudun değişik bölgelerinde meydana gelen ağrılar için iyi gelir.
Bu sebzeler birkaç örnek göstermek gerekirse; patates, tatlı patates, havuç gibi kök sebzeler ve yumrular ketojenik diyette uzak durulması gereken sebzelerdendir. Bunu nedeni ise bu tür sebzelerin yoğun miktarda nişasta ve karbonhidrat içeriyor oluşudur.
Bir diyet programı uyguluyorsanız ara öğünlerde tükettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve gibi gıdalar, açlık hissini ortadan kaldırmak için adeta bir kurtarıcı! Badem, ceviz ya da fındık gibi kuru yemişleri tüketerek hem enerji depolayabilir hem de sindirim sisteminizdeki sorunlara kısa sürede veda edebilirsiniz.
Taze fasülye, enginar, bakla, ıspanak, taze sarımsak, taze soğan, biberiye, kuş konmaz, lahana ve brokoli... Bu sebzelerin hepsi içerdikleri vitamin ve minareller ile yağlardan kurtaran, sağlıklı bir vücut elde etmek için asla sofralardan eksik etmememiz gereken mucizevi yeşillikler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri