Kilo artışı, ödem, aşırı acıkma, tatlı yeme isteğine neden olur. Karbonhidrat kaçamaklarının yanında süt /yoğurt / ayran tercih etmek kan şekerini dengelemeye yardımcıdır, mümkün olduğunca evde yapabileceğiniz tariflerde kepekli/tam buğday un kullanınız. Yine tarifler de şeker yerine pekmez de tercih edebilirsiniz.
Kaçamak yapılan diyetin tekrar toparlanması adına normal diyette atlanılan öğünlere geri dönebilirsiniz. Tokluk hissini artırmak için yulaflı ya da çavdarlı ekmek türlerinin yanı sıra kepekli ekmek tüketebilir ve bu süreçte bol su tüketimi yapabilirsiniz.
Tatlı kontrollü yendiği takdirde diyet yaparken oluşan olumsuz ruh halini olumluya çevirebilir ve stresi azaltabilir. Bu konuda diyetisyen yardımcı olacaktır. Sütlü tatlılar, pişirirken süt kullanılması nedeniyle oldukça besleyicidir ve hamurlu-şerbetli tatlılara göre kalori değerleri daha düşüktür.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Diyetinizi yeniden toparlamak için yapmanız gereken tek şey normal diyetinize öğünlerinizi atlamadan geri dönmektir. Bu kadar basit. Bu süreçte tokluk hissinizi artırmak için kepek, çavdar yulaf türevi ekmek çeşitleri, bol su tüketimi ve ana öğünlerde bol yeşil salata tüketin.
İlgili 17 soru bulundu
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Kaynağı ne olursa olsun, yiyeceklerle kazandığımız şekerin (her bir glikoz molekülünün) önünde gidebileceği üç farklı yol var: O şeker molekülü ya enerji olarak yakılıp kullanılacak, ya yedek enerji kaynağı olarak yağa çevrilip depolanacak ya da idrar yoluyla böbreklerden süzülüp atılacak.
Şeker ve una bağımlı olmak psikolojik değil, biyolojik. Hormon ve nörotransmitterlerin şeker alışkanlığı, kontrolsüz bir yeme isteğine sebep oluyor. Kansere bile sebep olan şeker bağımlılığından kurtulmak imkansız değil. Yapılan araştırmalar sadece 10 günde vücudu şekerden arındırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.
Tatlı yediğinizde yanında liften zengin ceviz, badem, fındık, kaju gibi kuruyemişleri tüketerek ani kan şekeri dalgalanmalarını hafifletebilirsiniz.
Gün içinde minik minik ara öğünler yapılırsa kan şekeri daha dengeli olur böylelikle tatlı krizleri azalır. Tatlı krizini giderecek tatlılar arasında en sağlıklı olanları meyveler ve tatlı aromalı kuru yemişlerdir. Örneğin: 1 -2 porsiyon meyve yanında badem, fındık, ceviz gibi kuru yemişler.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
Haftanın kaçamak için en uygun günü perşembe, cumartesi ve pazar ise kaçamak için en riskli gün. Örneğin; pazartesi günü diyete başladıysanız salı ve çarşamba günü diyet konusunda kararlı olduğunuzu kendinize ispatlayabilirsiniz. Bu yüzden perşembe nefes almanız için ideal bir gün oluyor.
Ciddi spor yapıldığı gün veya ertesi gün vücudunuz şiş olabilir. Kadınlarda regl döneminde şişkinlik, kabızlık problemi yaşanabilir buna bağlı olarak da tartıda yükselmeler görülebilir. Tartı öncesinde yapılan kaçamaklar ve az su tüketimi ani kilo artışlarının sebebi olabilir.
Diyet sırasında en uygun tartılma şekli haftada 1 gün sabah aç karnına tartılmadır. Her gün tartılmak ya da günde 2-3 kez tartılmak kilo vermenize yardımcı olmazken.
Kan şekeri seviyesinde insülin metabolizması bozulduğu zaman kan değerlerinde bozulmalar olur. Özellikle bel ve karın bölgesinde yağlanmalar oluşmaya başlar. Ayrıca alınan yüksek oranda karbonhidratta yağlanmayı tetikler.
Şeker yemeden kilo vermek mümkün, Fakat bunları fazlasıyla tüketmek hem sağlığımız için birçok hastalıklara sebep olmakta hem de kilo vermek isteyenlerin önünde engel olarak durmaktadır.
Aşırı şeker tüketiminin başlangıçta çok sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı ile kendini gösterir.
Şeker ise basit karbonhidrattır. Basit karbonhidratlar sindirime uğramadan, bağırsaklardan 15-20 dakikada emilip kana geçer. Kan şekerinde ani yükselme ve düşüşe neden olurlar. Şeker kamışı pancar veya mısırdan üretilir.
21 gün şekersiz diyet, kişilerin esmer ve beyaz şeker tüketimini bıraktığı ve içerisinde esmer ve beyaz şeker bulunan dondurma, pasta, kek, çikolata ve kurabiye gibi karbonhidrat ağırlıklı ürünleri tüketmediği bir diyet programıdır.
Ve metabolizma hızınız düşüyor. Diyetten çıkıp, normal beslenme düzeninize geri döndüğünüzde vücut birden günlük artan kaloriyle başa çıkamıyor, yağ olarak depoluyor. Ayrıca metabolizma hızınız düştüğü için eskisinden çok daha çabuk kilo almaya başlıyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri