Sofralarımızdan eksik etmememiz gereken yeşil mercimek, diyette tüketilebilecek en ideal yemeklerdendir. Kilo vermek istendiğinde günlük kalori alımını azaltan mercimeği haşlayıp 2 yemek kaşığı miktarında salatalarda da tüketebilirsiniz.
Mercimek, düşük bir kalori değerine sahip olduğundan, kilo vermek isteyenler için mükemmeldir. 1 bardak haşlanmış mercimek, yalnızca 230 kalori içerir. Bu miktar ile; günlük lif ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve günlük protein ihtiyacınızın 1/3'ünü karşılayabilir. Bu da, 230 kalori için harikadır!
Vücuda verdiği enerjiyle tercih edilen yeşil mercimek, sporcuların ve diyet yapanların vazgeçilmez besinidir.
Yeşil mercimek özellikle kış aylarında yoğun olarak tüketilmektedir. Zengin bir lif kaynağı olan yeşil mercimek haşlanarak tüketilir. Yeşil mercimek bakliyatının yemeğinin yanı sıra salatası ve çorbası da yapılabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Yeşil mercimek, yağ yakıcı olmanın yanında tok hissettirmeye de yardım eder. Bu sayede yeşil mercimeğin kilo verme konusunda yardımcı olabileceğini söylemek mümkün. Bağırsak sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar, vücudun dengeli şekilde kilo vermesine yardımcı olur.
Yeşil mercimek yoğurtla yenir mı? Yoğurtlu yeşil mercimek karbonhidrat, protein, demir, potasyum içeriği yüksek bir besindir. Öğünlerde kurubaklagil ve yoğurt yerine tüketilebilir.
1 kepçe yeşil mercimek yemeği kaç kalori? Yeşil Mercimek Çorbasının 100 gramında 80 kcal kalori, ayrıca 1 Kepçe yani 150 gram Yeşil Mercimek Çorbasında 120 kalori bulunmaktadır.
1 tabak yeşil mercimek kaç kalori? Mercimek Yemeğinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 230 gram Mercimek Yemeğinde 163 kalori bulunmaktadır. Mercimek yemeği, bitkisel protein kaynağıdır.
Diyet için uygundur ve tok tutar! Sabah, Öğlen, Aksam günde üç Öğün 2-3 kaseye kadar tüketebilirsiniz ama kesinlikle Ekmeksiz! Hazırlanışı: Soğan dörde bölünür, sarımsaklar iri parçalara kesilir ve mercimek tencereye alınır ve üstüne 1 litre su ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra 15 dk pişirilir.
Bir tabak pişmiş yeşil mercimek kaç kalori? Kırmızı/Yeşil Mercimeğin 100 gramında 114 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 65 gram Kırmızı/Yeşil Mercimekte 74 kalori bulunmaktadır.
çorba da bir yemektir.
Mercimek sahip olduğu yüksek lif oranı sayesinde kilo vermede yardımcı olmaktadır. Mercimek diyet listelerinin vazgeçilmez gıdalarından biri olarak ifade edilmektedir. Uzun süre tok kalmayı sağlayan mercimek zayıflamak isteyenler tarafından sık tüketilen bir bakliyat olmaktadır.
150 gram gelen 1 su bardağı yeşil mercimek 449 kalori değerindedir. 200 gram gelen 1 kupa yeşil mercimek 598 kalori değerindedir.
Kırmızı mercimek yüksek lif oranı sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. 100 gram mercimekte yaklaşık olarak 116 kalori bulunmaktadır. Yeşil mercimekten daha düşük kaloriye sahip olan kırmızı mercimek diyetlere daha çok tercih edilmektedir.
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
1 Porsiyon (65 gr) yaklaşık 194 kcal kalori içerir, 15 gr protein, 24 gr karbonhidrat ve 0.6 gr yağ bulunur ve 5 Yemek Kaşığına eşittir. 1 Yemek Kaşığı (13 gr) yaklaşık 39 kcal kalori içerir, 2.99 gr protein, 4.76 gr karbonhidrat ve 0.12 gr yağ bulunur ve 0.2 porsiyona eşittir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Kuru baklagiller besin öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir. Yeşil mercimek özellikle kadın sağlığı açısından çok önemlidir. Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde çok önemlidir.
1 kase yeşil mercimekli salata kaç kalori? Mercimek Salatasının 100 gramında 91 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 307 gram Mercimek Salatasında 279 kalori bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri