Ağrıyan dize soğuk kompres yapmak, hem ağrının hem de şişkinliğin azalmasına yardımcı olan en iyi yöntemlerden biridir. Çünkü soğuk uygulama, damarların sıkışmasını ve daralmasını sağlamaktadır. Böylece ağrının yaşandığı noktaya kan akımı azaltılmış ve şişkinlik de hafifletilmiş olunur.
İbrahim Saraçoğlu bu konuya çınar yaprağı ile çözüm bulmuştur. Çınar yaprağını kaynattıktan sonra suyunu içip diz ağrısından kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde çınar yaprağının kaynamış suyu cildinize temas edecek ılıklığa ulaştığında, diz bölgesine sürüp diz ağrısı şikayetinizi sonlandırabilirsiniz.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Diz ağrısına sirke iyi gelir mi? Elma sirkesi ve zeytinyağından oluşan bir karışımla dize ve çevresine masaj yaparak, cildin karışımı emmesini beklemek, diz ağrısına karşı olumlu etki eden bir doğal yöntem olarak bilinmektedir.
Ayrıca kantaron yağı, Çınar yaprağı gibi özler de , kıkırdak sentezine yardımcı olarak ağrı, tutukluk gibi belirtileri hafifletir ve hasar gören eklemin onarımı sırasında vücuda yardımcı olur.
Diz ağrısının birçok farklı nedeni olabilir. Diz ağrısı nedenleri genellikle şunlardır: Eklem kireçlenmesi (osteoartrit) Düşme, burkulma, zorlanma veya yaralanmaya bağlı oluşan travmatik diz ağrısı; kırıklar, diz kapak çıkıkları, eklem kıkırdak hasarları, menisküs yırtığı, bağ yırtılmaları, tendinit, bursit.
Flexoptima krem kas ve eklem ağrıları, bel ve boyun ağrıları, diz ağrısı ve kireçlenme sorunlarında kullanılan masaj kremdir.
İlaçlar: Diz ağrılarında ağrının azaltılması için ilaçlar kullanılabilir. Bu amaçla ağrı kesici/antiromatizmal ilaçlar, kas gevşeticiler, yardımcı (adjuvan) ilaçlar, zayıf opioidler kullanılabilir. Bu ilaçlar ağızdan alınabileceği gibi dışardan sürülen jel/krem şeklinde de kullanılabilir.
Tercih edilecek zeytinyağının soğuk sıkım ve işlenmemiş olması da çok önemlidir. Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır.
Dizlerinde ileri kıkırdak aşınması olan 158 hastada, kıkırdak aşınmasının derecesi ile D vitamini düzeyi karşılaştırılmış. 50 yaş üstünde ve çeşitli derecede diz ağrısı çeken kişilerle yapılan bu çalışmada, D vitamini eksikliği olan hastaların birçoğunun ileri kireçlenme bulguları olduğu görülmüştür.”
Diz ağrılarınız 2-3 haftadan daha uzun sürüyorsa, diz ağrısına eşlik eden sertlik, şişme, ateş, dizde kilitlenme hissi, dizden ses gelmesi gibi belirtiler varsa, hareket etmekte zorluk yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.
D vitamini takviyesi de dizdeki sinoviyal sıvı kaybını yavaşlatabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek diz eklemindeki aşırı yükün azalmasını sağlar ve ağrıların ve sıvı kaybının azalmasına yardımcı olur.
Dizde azalan sıvıyı takviye etmek için eklem sıvısı iğneleri var. Bir tanesi 600-700 lira.
Dizdeki eklem sıvısının azalması ya da eklem sıvısının yapısının bozulması dizde sıvı kaybı olarak adlandırılır. Dizde sıvı kaybı eklem yüzeylerinde sürtünmenin artmasına ve kıkırdak dokunun aşınmasına, harabiyetine yol açabilir.
Yara İzleri Tedavisi İçin Kullanımı
Kantaron yağının en yaygın kullanım alanı yara izi tedavisidir. Kantaron yağı hücre yenileme özelliği sayesinde yaranın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Yarada mikrop ve iltihap oluşması engeller. Yanık tedavisinde de oldukça etkilidir.
Kantaron yağı da diz ağrısı için çok yararlıdır. Ağrı yaraları olan alan temizlenebilir. Isırgan otu ısırmasında diz ağrısı için kullanılan yaygın çözümlerden biridir.
Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar etkili bir yağdır. Kan dolaşımına katkısı sayesinde vücudun herhangi bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri