HACAMAT TEDAVİSİ UYGULANABİLECEK DURUMLAR Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrılar, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, fibromiyalji sendromu, uyku bozuklukları, diz ağrısı(kireçlenme ), boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılar, AC,KC,sindirim sistemi hastalıkları.
Bele yapılan hacamat idrar ve böbrek özellikle kadın erkek hastalıkları için yan tedavi edici özelliktedir. Kuyruk sokumu için yine tercih edilir ve tercih sebeplerinden biri ise regli dönemlerinin geçişi ve ağrının daha az olmasıdır. Diz üstü diz altı ve dizlerin iç kısımlarına da hacamat sıklıkla uygulanmaktadır.
Varis, romatizma rahatsızlıkları için diz ve baldırlara hacamat yapılır. Boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi, kol ve omuzlardaki romatizma, akciğer hastalıkları, tansiyon, kireçlenme, migren, uyuşma, halsizlik, saç dökülmesi, kepek, baş ağrısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar için omuz bölgesine hacamat yapılır.
Baldırların ve kalçaların yan taraflarında yapılan hacamat , özellikle kadınlar için menstrüasyonun temizlenmesine yardımcı olur. Baldır ve diz çukurluğu vücut yükünden kaynaklanan ağrıyı en aza indirmek ve kas ağrısını gidermek için çok faydalıdır.
Araştırma sonuçlarına göre sülük tedavisi alan hastalarda kireçlenmeye bağlı ağrıların azaldığı görülürken bu grupta ağrı kesici kullanımı da istatistiksel olarak anlamlı bir biçimde düşmüş. En büyük gelişme ve uzun süreli etkiyi ise belirli aralıklarla sülük terapisi alan hastalarda 1 ay geçtikten sonra görülmüş.
İlgili 35 soru bulundu
Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
Dizi zorlayan hareketlerden kaçınmak, yardımcı cihaz kullanımı, eklem içi kortizon enjeksiyonu, trombositten zengin plazma ve kök hücre gibi enjeksiyon yöntemleri, diz çevresi sinir blokları ve kriyoterapi gibi yöntemler de diz kireçlenmesine iyi gelen ve yakınmaları azaltmak için uygulanabilen yöntemlerdir.
Bacak hacamatının faydaları
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir. Bacak hacamat noktaları arasında üst bacak bölgesi ve baldır bölgesinin ön ve arka kısımları sayılabilecektir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kelimenin anlamı doğrultusunda kullanılan hacamat, kanda bulunan toksinleri emen ve bu yol ile vücuttan atan, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan, kılcal damarlarda bulunan kirli kan ve kan damarlarındaki tıkanmaların giderilmesi için kullanılan bir uygulamadır.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Aloe vera, kantaron yağı, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketimi veya topikal olarak uygulanması diz kireçlenmesine ne iyi gelebilir.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmamalı, mutlaka banyo yapılması gerekirse ılık suyla banyo yapılmalıdır. 6. Hacamat yapıldığı gün ağır işler yapmaktan kaçınılmalıdır. 7. Uygulama sonrası 24 saat cinsel perhiz yapılmalıdır.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat yaptırma öncesi ve sonrasında hayvansal gıda, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi tavsiye edilmez. Nedeni vücutta proteinin sindirilme aşamalarının uzun olması ve vücudun enerjisini azaltmasıdır. Ayrıca proteinler kan dolaşım hızını yavaşlatır.
Yaşlanmaya bağlı kıkırdak kaybı olan kişiler, Sporcu yaralanmalarında, Menüsküs ve tendon rahatsızlığı bulun kişiler, Eklem kireçlenmesine bağlı kıkırdak harabiyeti olan kişiler tip2 kolajen kullanabilirler.
Diz ekleminde osteoartrit olan hastalarda hareket ve yaşamsal değişimlerle birlikte balık yağı takviyesinin alınması yürüme süresini, yürüme mesafesini ve fonksiyonelliğini artırmakta, ağrıyı ve dizdeki sertliği azaltmaktadır.
Sıcak ve soğuk uygulamalar; genellikle ödemin belirgin olduğu alevlenme döneminde soğuk uygulama yapılır. Kronik diz kireçlenmesi ağrısında ise sıcak uygulamalar tercih edilir. Sıcak uygulama hotpack, infraruj gibi yöntemlerle yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri