Motor Arızası: Triger kayışı koparsa, valfler açık ya da kapalı durumda kalır. Bu ise beraberinde motor arızasını getirir. Motor çalışamaz ya da düzensiz olarak çalışır. Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar.
Triger kayışı koptuğunda, kayışın tuttuğu dişli aksamlar zarar görür. Bu durum motorun durmasına neden olur. Otoban gibi hız limitinin yüksek olduğu alanlarda triger kayışının kopması, güvenlik açısından oldukça tehlikelidir. Triger kayışı koptuğunda motor gürültülü bir şekilde ses çıkarmaya başlar.
Aracınızı hemen sağa park ederseniz kaputu açtığınızda genellikle kayışın uç kısımları ya da kopan kayışın parçalarını görebilirsiniz. Bunun dışında, motordan farklı sesler gelmesi ve egzozdan siyah dumanlar çıkması da genellikle triger kayışında sorun olduğunun habercisidir.
Triger kayışı değişim süresi geçtiğinde ise kopmalar meydana gelir. Triger kayışı koptuğunda araçlar çalışmayacaktır.
Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
İlgili 43 soru bulundu
Triger Kayışı Kaç Km'de Değişir? Triger kayışının değişimi sadece kullanım süresi dolunca yapılmamaktadır. Eğer 3 yıl içerisinde 90.000 kilometre yol alındıysa, triger kayışı gözden geçirilir ve genellikle değiştirilir. Özetle, 90.000 kilometre ya da 3 yıl sonunda triger kayışı değişimi gerçekleştirilmelidir.
Triger Kayışı Değişimi 3.950 TL'den Başlayan Fiyatlarla Yerinde Değişim.
Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar. Valf ve pistonlar birbirine çarpar. Bunun sonucunda çok ciddi mekanik hasarlar meydana gelir. Önlem alınmadığı takdirde motor tamamen çalışmaz duruma gelir ve çok ciddi onarım gerekir.
Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir. Tüm bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kayış bakımları ve değişimi gibi kritik işlemlerde de uzman uygulayıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir.
Motorun çekiş gücünde, performansında azalma varsa
Triger kayışının aşınması ve yıpranması bu senkronizasyon sürecini etkiler. Bu durum aracın motor performansını olumsuz etkiler. Eğer, aracınızın hızlanmak için zorlandığını hissederseniz bunun sebebi triger kayışının yıpranması ve aşınması olabilir.
Triger kayışı kopan motor çalışmaz. Triger kayışı kopunca normalde motor zaten durur (subaplar çalışmıyor), marş bassanız da bir daha çalışmaz.
Triger Kayışı Zamanında Değişmez İse Ne Olur? Triger kayışı triger zincirinden farklı olarak değişim zamanı geldiğinde ses yapmaz. Ömrü dolduğunda koparak subapların eğilmesine veya kırılmasına sebep olabilir. Böyle bir şey başınıza geldiğinde aracınız direkt olarak stop edecektir.
dikkat!!! sökülen bir triger kayışı asla yeniden takılmaz.....
Bir aracın triger kayışı koparsa sürücüyü yolda bırakır ve bir çekici tarafından yerinden kaldırılır. Triger kayışının kopması motorda ağır hasar ve binlerce liralık tamir faturaları anlamına gelebilir.
V kayışı koparsa kayışa bağlı olan şarj dinamosu ve klima kompresörü gibi parçalar arızalanabilir. Hidrolik direksiyon sistemi devre dışı kalır. Soğutma sistemi devre dışı kalacağından hararet göstergesi yükselir ve aracın hararet yapma riski ortaya çıkar.
Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
Doğru araçlara ve becerilere sahipseniz, triger kayışını değiştirmek zor bir iş değildir. Daha zor kısımlar, ana motor kasnağının çıkarılması ve yeni kayış ayarıyla birlikte doğru zamanlamanın ayarlanması olabilir. Araç kılavuzu, değiştirme sürecinde size yardımcı olabilecek tüm ayrıntılara sahiptir.
Triger zincirinin ömrünü uzatmak için aracın motorunun yağ bakımları zamanında yapılmalıdır.
Aracın triger seti değiştiğinde devirdaim pompasını da sete dahil edip değişimini sağlama çok mantıklı olacaktır. Bu şekilde hem kafanızda soru işareti kalmayacak hem de daha sonra karşınıza yüklü bir değişim işçilik ücreti çıkmayacak.
Her ne kadar triger kadar hayati bir kayış olmasa da kopması durumunda araç aküsünü şarj edemez ve motor soğutması bozulacağından araba hararet yapabilir.
Çünkü V kayışı araçtaki devridaimi sağlar. Kayışın koptuğu fark edildiğinde araç hareket halindeyse kenara çekilmelidir. Bunun sebebi görevini yapamayan kayışın soğutma sistemi çalıştıramamasıdır. Soğutma sistemi çalışmayan aracın motoru yüksek ısılara çıkarak hararet yapar.
kayışın kasnağa temas eden yüzeyine biraz tebeşir tozu sürün ses geçer.tabiki bu sesin normalde olmaması gereklidir onun için kontrol edilmelidir. Kayışın kasnak yuvasına temas ettiği yere kesme şeker sıkıştırın, ses kesiliyo.
Triger kayışı çok pahalı birşey değil zaten. Ancak triger kayışının değişme zamanı geldiğinde, sadece kayış değil bir yığın ıvır zıvır da değişiyor, ki asıl masrafı bunlar yapıyor. O yüzden öyle pahalı ücretler ortaya çıkıyor. asıl işçilik fazla tutuyor da o yüzden.
Triger seti motorda bulunduğu yer ve fonksiyonu açısından araçların ayrılmaz bir parçasıdır. Setin içinde kayışı, gergi bilyası ve devirdaim pompası bulunur. Krank mili ile eksantrikleri aynı hizada tutarak onların döndürülmesini sağlayan kayış, motorun çalışmasında çok önemli bir rol üstlenir.
Kam mili kasnağı ve triger ucuna dikkat edilmelidir. Yeni kayış kasnaklar üzerine yerleştirilerek herhangi bir zorlama olup olmadığı kontrol edilir. Yeni kayış için gerginlik değeri hesaplaması yapılır. Gergi ayarı cıvatası gevşetilip gerginin kayışa çarpmamasına da özen gösterilerek iyice oturtulması sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri