Dizel Enjektör Temizleyici, dizel motorların yakıt sistemini temizleyen, depozit oluşumunu kontrol ederek motorun verimli çalışmasını sağlayan dizel yakıt katkısıdır.
Ayrıca, performansı artırma, yakıt ekonomisini iyileştirme, emisyon azaltma ve korozyon önleme gibi faydaları da bulunmaktadır. Enjektör Temizleyici, enjektörlerin düzgün çalışmasını sağlayarak yakıt püskürtme kalitesini artırır ve motor performansını optimize eder.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
Tıkalı enjektör açma işlemi, genellikle yakıt deposunda meydana gelen tortulaşma sonrasında yapılmak durumunda kalır. Çeşitli sebeplerle yakıt deposunda meydana gelen tortular geçiş sırasında enjektörleri tam ya da kısmı olarak tıkar. Buda yakıt geçişini önleyeceğinden, aracın arıza vermesine neden olur.
Yakıt püskürtme sorunları nedeniyle yüksek yakıt tüketimi durumunda kullanılır. Enjeksiyon sisteminin ömrünü uzatır.
İlgili 35 soru bulundu
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Enjektör temizleyici depoya atıldıktan sonra araç kullanımı sağlanır ve depo içerisindeki yakıt bitimi ile birlikte durum tespiti yapılır. Herhangi bir düzelme yok ise kullanmaya devam edilir. Bu nokta da sonuca göre hareket etmek en doğru işlemdir.
Sistemi çalıştırmak için yeterli yakıt olsa bile tıkalı veya kirli bir yakıt enjektörü, hava ve yakıt dengesini bozarak tutarsız bir reaksiyona neden olabilir. Bu, motorda teklemelere yol açar.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın.
%7 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 447 TL'ye, %6 indirimle Würth 300 ml 3'lü Dizel Enjektör Temizleyici 389 TL'ye, %25 indirimle Würth 200 ml Benzin ve Hibrit Enjektör Temizleyici 144 TL'ye, %15 indirimle Magic Dose 250 ml Dizel Enjektör Temizleyici 67 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Enjektörleri temiz tutarak yanma verimini arttırır, yakıt tüketimini azaltır ve motor performansını arttırır. Enjektör memelerinin kirlenmesini ve uygunsuz püskürtmeyi önler. Düşük kükürtlü dizel yakıtların (DIN EN 590) yağlama özelliğini arttırır ve yakıt pompasında aşınmaya karşı koruma sağlar.
Kirli yakıt enjektörleri, yakıtın akış hızını etkiler, bu da yetersiz rölanti, durma, zor çalıştırma veya püskürtme ile sonuçlanabilir. Bu durum, aracınızın etkin bir şekilde hızlanma yeteneğini azaltır.
Dizel enjektör temizleme işlemleri dizel araçlarda 100000 km +/- aralığında mutlaka yaptırılmalıdır. Aksi halde verimi düşen enjektör tüm araç sistemlerini olumsuz yönde etkilemeye başlayarak aracı durma noktasına getirir. Enjektör temizliği için alınabilecek en doğru karar işi uzman firma ve servislere bırakmaktır.
Benzinli enjektör temizleyici. Enjektör Temizleyici, yüksek verimli temizleme ve koruma katıkları ile formüle edilmiş ve son yakıt ve katık teknolojisi ile üretilmiştir. Günümüzün modern motor gereksinimlerini karşılar. Tüm enjektörlü benzinli motorlar ile K, KE ve L-Jetronic için kullanımı uygundur.
yarım depoya würth katkısı atıp ışık yanana kadar aracı devirli şekilde kullanın.rölantide gaz verip bıraktığınız zaman dci motorlarda anlık bir dumanlama yapar bu normal.
Ürünün bozuk bir enjektörü tamir etmek gibi bir iddiası yok. Sistem temizlemek için kullanılabilir ancak bir mazot filtresi gözden çıkılmalı. Depo bittikten sonra filtre değiştirilmeli. Veya bakım sonrası kullanılmamalı yeni filtrenizi ilk günden tıkayıp sorun yaşamak istemezsiniz.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Enjektör Temizleme Arabaya Zarar Verir Mi? Enjektör temizleyici hakkında en öne çıkan sorulardan biri de arabaya zararı olup olmadığıdır. Enjektör temizlemek için kullanılan ürünler, araca zarar gelmesin diye tercih edilmektedir. Çünkü biriken sıvı nedeni ile motora uzun sürede zarar vermesi mümkündür.
Enjektör bir aracın yakıt sisteminin önemli bir parçasıdır ve motora yakıt sağlar. Enjektör arızası ise, aracın motor performansını ve yakıt verimliliğini etkileyen bir durumdur. Enjektörün normal çalışmasını engelleyen veya bozulan herhangi bir durum enjektör arızası olarak tanımlanır.
Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur. İşlevi son derece basit olup motor içerisinde tek bir işlevi vardır. Enjektör en basit tabiriyle dizel motorların bir parçasıdır. Diğer bir ifadeyle araç motorunda yer almaktadır.
Enjektör servisinde ki cihazlar yardımıyla enjektörler kontrol edilir ve tamir işlemi için ön hazırlık yapılır. Enjektörlerin tamamen yenilenmesi ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir. Bazı durumlarda ise bu daha kısa sürede de tamamlanmaktadır.
En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Enjektör Pulu Arızası
Genellikle bakır maddeden üretilen enjektör pulu, yumuşak bir yapıya sahipken bulunduğu yüzeyi kapatır. Ancak zamanla enjektör pulu arızası yaşanır ve araçtan rahatsız edici sesler gelmeye başlar. Bu arızanın temel sebebi pulun artık yıpranmaya başlamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri