Motor mümkünse temizlik işleminden önceki 24 saat çalışmamış olmalıdır. İlk olarak kaput altında görülen ve çamur ya da tortu halindeki materyal temizlenmelidir. Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır.
motora bir fırça ile sabun veya yağ çözücü uygulamanız gerekecektir. Motoru temiz olana kadar bir fırçayla ovmadan önce sabun veya yağ gidericiyi birkaç dakika bekletin. Fırçalamadan sonra, motoru iyice durulamak için düşük basınçlı bir hortum kullanmak en iyisidir.
Yüksek basınçlı su ya da hava motosikletinizin parçalarına da zarar verebilir. Gevşek kirleri çıkarmak için motosikletinizi soğuk suyla iyice durulayın. Soğuk su kullanarak sünger ya da yumuşak bir bezle temizleyin. Susturucu çıkışlarına ve elektrikli parçalara su püskürtmeyin.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
Motosiklet Temizliği Nasıl Yapılır? Motosiklet aracının temizliği ayrı bir titizlik gerektirir. Mutlaka temizlik sırasında motosiklete özel olarak tasarlanmış temizlik ürünlerini kullanmalısınız. Bu ürünler ile detaylı temizliğe başlamadan önce basınçlı su kullanmadan motosiklet duru su ile yıkanır.
İlgili 38 soru bulundu
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır. Ayrıca temizlik işlemine geçilmeden önce motor üzerinde ya da çevresinde yer alan ve topak haline gelen kirler el yordamıyla temizlenmelidir.
Motosiklet yıkamak bir özen gerektirir. Yıkama işlemi, büyük bir sünger ve zararsız köpürtücü maddeler ile yapılabilir. Motosiklet yıkama, tazyikli suyla birlikte yapılmamalıdır.
Sıcak motora su tutulmaz, ılık motora da su tutulmaz, tazyikli suda sıcak veya soğukken tutulmaz.
Sıcak bir motor basınçlı bir şekilde yıkanırsa o zaman su aracın her noktasını zorlayacaktır. Sıcak bir motor yıkanırken kullanılan soğuk su aynı zamanda aracın motor sıcaklığında ciddi bir düşmeye neden olacağından dolay bir anda motordaki metaller bu durumdan etkilenebilir.
Motor kısmına tazyikli su sıkmadığın sürece sorun olmaz, yıkanabilir.
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Motorda bolca bulunan elektronik sensörler su ve yoğun nemden etkilenebilir ve kısa devre yapabilir. Bu sensörün yanmasına neden olabilir ve değişmesi gerekebilir. Alternatör ve bujiler ıslanabilir ve ateşleme düzgün yapılamayabilir, motor vuruntulu çalışır. Eskiyen kablo ve hortumlar yırtılabilir.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
250 TL - 1600 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Temizliği; Yağ filtresi yağı boşaltılıp, gazyağı veya motorin ile temizlenir. Tekrar motor yağı doldurularak yerine takılır. Motorun yıkanması:Temiz bir bezle motorun üzerindeki kaba kirler ve çamurlanmış yağlar silindikten sonra sabunlu sıcak su ile yıkanmalıdır.
Motor temizliğinde yanlışlık yapmayın
Motor temizliğinde yapılacak en büyük yanlışlar; motoru sıcakken yıkamak ve motoru basınçlı su ile temizlemektir. Sıcak motor soğuk su ile temas ettiğinde çatlar, basınçlı su ise motorun içine sızarak büyük hasara yol açar.
Arka ve ön kısmı yıkanarak temizlik işlemi devam eder. Araç yıkama sırasında lastiklerde mutlaka yıkanmalıdır. Aracın alt kısmına da su tutulmalıdır. Çünkü kirler buraya da yapışarak zarar verebilir.
Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir. Motor bloğunun patlaması bir aracın başına gelebilecek en kötü sorundur.
Araba yıkarken yüksek basınçlı su zararları herkes tarafından bilinen bir konu değil. Ancak temizlikte kullanılan yüksek basınçlı su, aracın duyarlı bölgelerine zarar verebiliyor. Özellikle bu tür bir uygulama yapılacaksa kapı menteşeleri, cam yolları ve elektrik bileşenleri gibi alanlardan uzak durmak gerekiyor.
Bu sprey aracın motor ve şanzıman gövdesi yanı sıra fren balatalarında oluşan kurum, kir ve yağın temizlenmesinde kullanılır. Kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar: 404 Balata Temizleme Spreyi kızgın parçaların üzerine püskürtülmemelidir.
Arabayı mahvedersiniz yapmayın etmeyin. Profesyonel auto care ürünleri satan firmaların araç temizleme ürünlerini kullanın.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri