Ayarlar uygulamasını açın. WiFi menüsüne girin ve listeden ağınızı seçin. DNS bölümü altında “DNS'i ayarla”ya dokunun ve elle olarak değiştirin. DNS sunucularını silin ve + simgesine dokunarak tercih ettiğiniz DNS adresini girin.
Cihazımızda ayarlar menüsüne gelip, Wi-Fi'ı seçin. Sonrasında bağlı olduğunuz Wi-Fi noktasının adının hemen yanında yer alan “i” ikonuna basmanız gerekiyor. DHCP sekmesi altında yer alan DNS bölümüne geliyor ve iki DNS adresimizi aralarında boşluk bırakmadan yalnızca virgül kullanarak 8.8.8.8,8.8.4.4 olarak yazınız.
ANDROİD TELEFONLARDA DNS DEĞİŞTİRME
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
Ağ Ayarları> Ev Ağı bölümüne gidin. "DNS Değerleri" Ayarını bulana kadar aşağı kaydırın ve bunu "Statik" olarak ayarlayın. İstediğiniz DNS Sunucusunu girin - bu örnekte, oldukça hızlı ve kararlı bir DNS Sunucusu olduğu kanıtlandığından Google'ın DNS Sunucusu 8.8.8.8 kullanıyoruz. Ayarları uygulayın.
İlgili 25 soru bulundu
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Basitçe anlatmak gerekirse, DNS ağdaki dağıtılmış veritabanları sistemidir ve ana görevi, belirli makine adlarını, bilgisayarların anladığı dil olan IP numaralarına çevirmektir. Eşleşen IP numaralarıyla makine adlarının bilgileri dizinde saklanır. Bu dizin de alan adı (domain) sunucularında depolanır.
Dar anlamda, Özel DNS bir yüksek gizlilik sunucusu değil sadece genel olmayan, özel bir sunucudur. Pratikte, Özel DNS genellikle güvenli DNS protokollerinde çalıştırılır. Örneğin Android 9 ve üzerindeki Özel DNS ayarları aslında özünü daha iyi yansıtması amacıyla Güvenli DNS olarak adlandırılmalıdır.
DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: Alan Adı Sistemi), internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir.
Alan Adı Sistemi (DNS) sunucuları alan adlarını İnternet Protokolü (IP) adreslerine eşler. Arama alan adları ile birlikte kullanıldıkları zaman, tüm adresi yazmadan sık ziyaret ettiğiniz web sitelerine ve sunucularına hızlı bir şekilde gitmenizi sağlar.
Özetle, DNS, web sitelerinin IP adreslerine çevrilmesi için kullanılırken, VPN, internet erişimini güvenli hale getirmek ve farklı coğrafi konumlardan internete erişim sağlamak için kullanılır. Ek olarak çoğu bedava VPN size bir güvenlik sağlamadığı gibi dezavantajı da olabilir.
DNS, İnternetteki her bir alanı adlandırmaya ve bunları birbirine bağlayan sistemdir. Ağı oluşturan her birimin kendine ait bir IP adresi bulunur. Kullanıcı herhangi bir İnternet sitesine gireceği zaman, bu IP adresleri ile bağlantı kurar.
127.0.0.1 IP adresini güncel bir DNS IP adresi ile düzenlemeniz yeterli olacaktır. Örnek: prepend domain-name-servers 8.8.8.8,8.8.4.4; Bu değişikliği yaptıktan sonra sudo /etc/init.d/networking restart komutunu çalıştırarak DNS sunucularınızı aktif hale getirmiş olacaksınız.
Tarayıcınız üst kısmında bulunan Menü'yü tıklayarak Ayarlar>Gelişmiş ayarları seçiniz. Servis başlığının altında “Proxy ayarlarını aç”ı tıklayınız. Yerel Ağ Ayarlarını seçiniz. Ara Sunucu altında “Yerel ağınız için bir Proxy sunucu kullanın” onay kutucuğunu işaretli ise kaldırınız.
Çoğu durumda, DNS güncellemeleriniz birkaç saat içinde yayılır. Ancak bu etkenler bizim kontrolümüz dışında olduğundan, herhangi bir DNS değişikliğinin internette tam olarak yayılması için 48 saate kadar süre tanımalısınız.
dnskontrol.net, bir alan adının geçerli IP adresini ve DNS kayıt bilgilerini dünyanın farklı yerlerinde bulunan birden fazla isim sunucusuna karşı kontrol etmek için anında bir DNS araması gerçekleştirmenize olanak tanır.
Dns kurduğunuzda, dns'in çalıştığını kontrol etmek için, önce nslookup komutunu uygulayın. >gmail.com Bu gibi komutları uygularsanız dnsin çalışıp çalışmadığını anlarsınız.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Yani web sitelerini ziyaret ettiğimizde bilgisayarlarımızın anlayabileceği IP adreslerine dönüştürülmesi gereken alan adları bulunur. DNS sunucuları, bu dönüştürme işlemlerini gerçekleştirerek bizi istediğimiz web sitelerine yönlendirir. Aslında DNS ayarları direkt olarak internet hızını etkilemez.
DNS hatası aldığınızda modeminizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem modemin önbelleğini temizleyerek hatanın çözülmesini sağlayabilir. Modeminizi güç düğmesinden kapatarak ya da prizden tamamen çıkartarak ve yeniden açmak için 30 saniye bekleyerek sorunun giderilip giderilmediğini denetleyebilirsiniz.
En güvenilir ve hızlı olan sunuculardan bazıları aşağıdaki şekildedir: Google DNS Sunucuları: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4'tür. OpenDNS Sunucuları: 208.67. 222.222, 208.67. 220.220. DNSWatch Sunucuları: 84.200.69.80, 84.200.70.40.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri