Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir. Bu sertifika ile kişiler almış oldukları eğitimi gösterir ve bu alanda uzmanlıklarını gösterir. Sertifika isteyen herkesin istediği derste ya da konuda sertifika alması mümkündür.
Üniversite onaylı sertifika; kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını, kazandığı yetkinlikleri belgelemesini sağlar. Öz geçmişi geliştirme, yeni bir meslek sahibi olma ve dolayısıyla ek kazanç sağlama noktasında da üniversite onaylı sertifika işe yarar.
İlgili 29 soru bulundu
Kurs ve sertifikaları CV'nizde iş deneyimi veya eğitim bölümüne dahil edebilirsiniz. CV'nizde yeterli yer varsa kurslar için ayrı bir bölüm oluşturabilir, bu bölümü “Kurslar ve Sertifikalar” olarak adlandırabilirsiniz. Türkiye'de genellikle bu şekilde adlandırılır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sürücü Sertifikalarının 2 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Sertifika Tarihi başarılı olduğunuz direksiyon sınav tarihidir bu tarihten itibaren 2 yıl içinde sürücü belgesi almak için nüfus müdürlüğüne başvurmazsanız sertifikanın geçerliliği sona erer ve iptal olur.
Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır. Yukarıdaki şekilde edindiğiniz E-devlet onaylı sertifikalar size yeni bir beceri ve meslek öğretmesi haricinde, bir çok iş dalında da çalışma - istihdam imkanı sağlarlar.
Sertifika programlarının süresi Diploma Programlarının süresine göre daha azdır. Sertifika programları 4 ile 24 hafta arasında, diploma programları 24 ile 52 hafta arasında eğitim vermektedir. Program ücretleri de okullara ve ülkelere göre değişmektedir.
Hasta kabul sertifika eğitimi alan kişiler hastanelerin yanı sıra muayenehanelerde ya da polikliniklerde de kolaylıkla iş bulma imkanını elde etmiş olmaktadır. 30 günlük bir hasta kabul eğitimi programına katılarak alınacak olan belge aynı zamanda diş kliniklerinde de çalışmak için gerekli bir belgedir.
İlanların sürekli takip edilip başvuru zamanında başvurmaları gerekir. Bu şekilde hareke edenler ellerindeki sertifika ile devlet hastanelerinde çalışma fırsatı yakalanabilir. Kurum tarafından yapılan mülakatlarda başarılı olanlar hastanelerde çalışmaya başlayabilirler.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Bir sertifika, bir konuda eğitim aldığınızı ve belirli bir düzeyde bilgi ve yetenek sahibi olduğunuzu kanıtlar. Bu, işverenler için önemli bir referanstır ve adayların niteliklerini gösterir. Ayrıca, sertifikalar, kariyer fırsatlarını artırır.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Günümüzde özellikle uzaktan veya örgün olarak düzenlenen ve sertifika veya kurs bitirme belgesi ile tamamlanabilen mesleki eğitimlerin olması sayesinde de kişilerin meslek edinebilme imkanı doğmuş oluyor.
Bilginin fazlası hiçbir zaman zarar olmadığı gibi, birçok faydayı da beraberinde getirir. İnternet ortamında çeşitli eğitim programlarına yönelik alınan sertifikaların zaman-mekân kısıtlaması yoktur. Bireyin istediği her an eğitimlere ulaşım sağlayarak, başarı elde edebilmesi mümkün hale gelir.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu doğrultusunda;
1- 4 yıllık Mesleki ve teknik eğitim kurumlarından (Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi) mezun olanlara mesleği ile ilgili doğrudan "İşyeri Açma Belgesi" verilir. 2- İşyeri Açma Belgesi, Ustalık Belgesi ile aynı işleve sahiptir.
Sertifika bireylerin kendilerini geliştirdikleri alanları ispatlamak için kullandıkları bir referans belgesidir. Genellikle iş hayatında alınan kurslar veya meslek edinmek için alınan eğitimlerin belgelenmesi için kullanılır.
MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır. Ayrıca sertifika alabilmek için Milli Eğitim tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınav sonucu da başarı notu olarak sertifika üzerinde yer almaktadır.
Ehliyeti kazandıktan sonra alma süresi 2 senedir. Ehliyet kazandıktan sonra alınmazsa bu 2 senelik sonunda kazanılan hak iptal edilir ve adayın tekrardan sınava girerek ehliyet almaya hak kazanması gerekir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri