20. ŞAHSIM ADINA FİAT DOBLO TÜRÜ BİR ARAÇ SATIN ALDIM YETKİ BELGESİ ALMALIMIYIM? Aracın içine koyacağınız yük-eşya veya yolcuyu ticari bir maksatla taşımadığınız sürece hiçbir yetki belgesi almamıza gerek yok.
İSTANBUL - Ruhsatında kamyonet ibaresi bulunan, ancak binek olarak işletilen Fiat Doblo, Peugeot Partner ve Renault Kangoo gibi araçlarda 5 bin 778 YTL olan K yetki belgesi alma zorunluluğu kalktı.
K2 yetki belgesi için başvuranların, ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 1 adet eşya taşımaya mahsus (kamyon/kamyonet) özmal taşıta sahip olmaları şarttır. K2 yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal ticari taşıtları kullanabilirler.
Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir. Bu belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamaz.
Vergi levhası sahibi kamyon veya kamyonet türü araç sahipleri ile iş nedeniyle bu araçları kullananlar, araç hususi olsa bile K2 Yetki Belgesi almak zorundadır. Araçları şahsi kullanım için alanlar ve vergi levhası sahibi olmayanlar belge almak zorunda değildirler.
İlgili 41 soru bulundu
K2 YETKİ BELGESİ OLAN FİRMALARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR
Eklenmeyen araçlara 625 TL cezai işlem uygulanır. * Satılan araçlarının 60 gün içerisinde belgelerinden düşürülmesi gerekmektedir. Düşürülmeyen her araç için 490 TL para cezası yada 5 uyarma cezası verilir.
Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 11066TL. Taşıt Kartı Ücreti: 1324TL. Araç başına taşıt kartı ücreti ödenir. Yeni belge başvurularında odamızdan tarafından hizmet bedeli olarak belge ücreti 341TL, belgede kayıtlı araç başına 95TL alınmaktadır.
K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.
K2 belgesi almak için ilgili birimlere doğrudan veya e – devlet üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları; K yetki belgesinin verildiği kurumlardır. K2 yetki belgesinin alınması için istenilen evraklar, yetkili kurumlardan toparlamak gerekmektedir.
*K1 belgesi Kamyonet araçla müracaat edildiğinde tonaj şartı aranmamaktadır. (Kamyonet aracını Hususi otomobil gibi kullananlar kendi şahsi eşyasını taşıyabilir Ruhsatında kullanım şekli Yük Nakli, Hususu yazması kaydı ile bu belgeyi almaları zorunlu değildir.
K2 Yetki Belgesi ; Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir. K2* (3,5 ton altı araçlar) :Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir.
HANGİ TÜR YETKİ BELGESİNİ ALMAM GEREKİYOR? Aracın ruhsatında bulunan "cinsi" kısmında Fiorino Cargo, kamyonet olarak geçmektedir. Bu da aracımız için "K Türü" yetki belgelerinden birisinin alınması gerektiğini gösterir.
Gelir İdaresi Başkanlığı Araç Vergisi Yüksekliği
2006 model Doblo var kamyonet ruhsatlı, kullanım şekli hususi olarak geçiyor ruhsatta.
Fiat Doblo – Yolcu ve Yük Taşıma için SRC 2 ve 4 Belgesi gereklidir.
1) Yetki belgeleri, adlarına düzenlenen gerçek veya tüzel kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamaz ve hiçbir şekilde devredilemez.
kişi K2 yetki belgeleri iptal ediliyordu. Yeni düzenleme ile aktif vergi mükellefiyeti şartı bulunan yetki belgeleri için vergi kaydının kapanması durumunda artık iptal işlemi yerine geçici durdurma işlemi tesis edilecektir. Vergi mükellefiyeti açılınca faaliyet tekrar izin verilecektir.
1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.
Yıldızlı K2 belgesi de K1 ve Yıldızlı K1 belgeleri gibi 5 yıl süre içerisinden yenileniyor. 5 yıl dolmadan yapılan müracaatlarda %95 oranında indirim uygulanıyor. Sürenin geçmesi durumunda, trafikte yetki belgesiz taşımacılık cezası ve yetki belgesinin iptaline kadar gidebilecek tehlikeler oluşur.
Hususi veya ticari yazabilir, aracın ruhsatında cinsi yazan yerde “kamyonet” veya “kamyon” açıklamasının bulunması, yük taşımaya mahsus ve firmaya kayıtlı olması aracın K2 Yetki Belgesi kapsamına girmesi için yeterlidir.
bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara "hususi taşıt" deniyor. Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi kullanım dışında kullanıyor ise K2 belgesi zorunludur.
K2 belgesi ücreti , 3.5 tonun altındaki araçlar için(kamyonetler için) bir firma için 3.791 TL dir. Ayrıca kaç araç için başvuru yapılıyorsa araç başına da 454 TL ayrı bir harç ücreti yatırılıyor . ( 3.5 tonun üstündeki araçlar için, kamyonlar için k2 harç ücreti 15.166 TL 'dir.)
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
Aracı veya araçlarının tümü kamyonet olan şahıs veya şirketler indirimli belge olan Yıldızlı K2 yetki belgesini alabilirler. Kapsamı K2 yetki belgesi ile aynıdır. Yıldızlı K2 yetki belgesi K2 yetki belgesi ücreti arasındaki ücret farkı ödenerek belge dönüşüm işlemi yapılır.
Araç tescil belgesinde yetki belgesi sahibi adına kayıtlı taşıtı ifade eder. Yani yük ya da yolcu taşıyan aracın şirketine ait aracı ifade etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri