Güneşlenmenin başlıca kuralı, cildi pleeng ya da hamam sonrası güneşe çıkarmaktır. Böylece ciltte biriken kir ve ölü deriden arınılır ve güneş eşit şekilde bronzlaştırır. Yaklaşık 30 dakika da bir pozisyonunuzu değiştirin. Böylece eşit bir şekilde bronzlaşırken, güneş ışığına da az maruz kalmış olacaksınız.
Yapılışı: 1 yemek kaşığı havuç yağı, 1 yemek kaşığı kayısı yağı, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 1 çubuk tarçını güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı güneşe çıkmadan önce cildinize uygulayın. Bu karışım hem bronzlaşma sürenizi kısaltacak, hem de cildinize hoş bir koku verecektir.
Güneşlenmeden önce cildinize uygulayacağınız bebe yağı sayesinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak mümkündür. Zeytinyağının da tıpkı kahve telvesi gibi cilt için birçok önemli faydası vardır. Sırada bronzlaşmaya sağladığı katkıda.
Güneşte bronzlaşmak için doğru saatleri seç ve özellikle öğlen saatlerinde güneş ışınlarını direkt olarak almaktan kaçın. Sabah ve akşamüstü saatlerini seçebilirsin. Cildine düzenli olarak peeling yapabilirsin. Böylece ölü deriyi temizleyerek daha taze bir cilt dokusuyla güneşin karşısına çıkabilirsin.
İlgili 22 soru bulundu
Öncelikle, kolay bronzlaşmayı hızlı bronzlaşma olarak düşünmeyin. Bir günde bronzlaşmak cildinize yapabileceğiniz en kötü şey olur. Cildinizi bronzlaşmaya hazırlamak ve stratejik bir yol izlemek kolay ve sağlıklı bronzluk elde etmenize yardımcı olur. Cildinizi ölü derilerden arındırın.
Melanin, cildinin daha koyu görünmesini sağlayarak, bronzlaşma dediğimiz sonucu ortaya çıkarır. İnsanların vücudunda genel olarak iki ya da üç saat melanin üretimini sağlayacak kaynak vardır. Yani güneşlenmek ve bronzlaşmak istiyorsan, bu süreyi iki-üç saatle kısıtlı tutmalısın.
Havuç tohumu yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, argan yağı gibi doğal yağlar cildin bronzlaşmasını hızlandırmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu yağlar cilde nem verirken aynı zamanda hafif bir bronzlaştırıcı etkiye sahiptirler.
<#text> 7.<#text> Mükemmel bir bronzluk yakalamak için vazelin kullanın. Bronzlaştırıcı krem kullanıyorsanız, onu uygulamadan önce aynı bölgelere vazelin uygulayın. Bronzlaştırıcı kremden önce bir bariyer işlevi görerek, kremin vücudunuzda bırakabileceği leke ve çizgileri engeller.
Havuç tüketmek bronzlaşmaya yardımcı
Havuçta bulunan karoten melanositlerin çoğalmasını hızlandırır. Güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde güneşlenip havuç yemek ya da havuç suyu içmek cilde istenen görünümün kazandırılmasına yardımcı olabilir.
Vazelinin bronzlaştırıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Vazelin yoğun bir şekilde cildi nemlendirirken aynı zamanda güneşle etkileşime geçtiği zaman cildi bronzlaştırıyor. Güneşlenmeden önce vazelini tüm vücudunuza yaymayı deneyin.
Polat, bronzlaşmak için cilde sürülen kola ve havuç yağının kansere zemin oluşturabileceğini söyleyerek, şu açıklamada bulundu: "Normal güneşe dahi koruyucusuz çıkmamayı önerirken, kola gibi havuç yağı gibi deride güneşin etkilerini artıran maddeler sürmek riski daha da artıracaktır.
2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon kabuğu rendesi, 2 dal nane yaprağı ve kantaron çiçeğini karıştırın. Bu karışımı 15 gün kadar güneşte bekletin ve güneşe çıkmadan cildinize uygulayın. Bu karışımla beraber hiçbir kızarıklık ve acı yaşamadan kalıcı bir bronzluk sağlayabilirsiniz.
Cevap tabi ki evet! Uzun süreli bir bronzluk için cildinizin kuru kalmasına izin vermeyin. Bunu cildinizi nemlendirerek ve besleyerek yapabilirsiniz. Bu uygulama, cilt yüzeyinde bulunan lipit dokuyu geri kazandırır ve cilt hücrelerinin birbirlerine tutunmasını sağlar.
Muhteşem bronzluk için yapman gereken bu. Zeytinyağı, diğer güneş losyonlarıyla karşılaştırıldığında bronzlaştırıcı etkisinin daha kısa zamanda etkili olduğu görülmektedir. Zeytinyağının çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
Bir fincanın 1/3'ü kadar kakao, yarım fincan kadar nemlendirici krem kullanabilir, eğer nemlendirici kremin yoksa vazelin de tercih edebilirsin. Kakao ve nemlendirici kremi karıştırarak harika bir bronzlaştırıcı kür elde edebilir, bronz görünmesini istediğin bölgelere uygulayabilirsin.
Bronzlaşma güneşlenmeden de gerçekleşebilmektedir. Self-tanner denilen kimyasal madde (DHA) içerikli kremler 1 hafta içinde cilde bronz bir koyuluk kazandırmaktadır. Geçici olan bu bronzlaşma yöntemi oldukça güvenilirdir. Böylece UV hasarı olmaksızın bronzlaşmak mümkün olabilmektedir.
Sahilden eve döndüğünüzde görüp hoşlandığınız, daha fit ve enerjik hissettiren, yaz bittikten sonra da sizinle kalmasını istediğiniz bronzluk normalde 7-10 gün sürer. Ama doğru hamlelerle bu süreyi biraz uzatıp sanki yaz bitmemiş gibi hissetmek mümkün.
Güneş ışınlarına maruz kalan cildiniz teninizin gerilerek soyulmasına neden olabilir. Bu yüzden banyodan sonra bronzlaşmış teninize mutlaka güneş sonrası için üretilen losyon, krem veya yağ sürün. Böylece kuruyan teniniz nemlenecek ve bronzluğunuz daha kalıcı olacaktır.
Beyaz tenli insanların bronzluk süresi ortalama 10-12 gündür. Esmer ten, güneş ışınlarını daha kolay alabilmekte ve daha hızlı bir şekilde bronzlaşabilmektedir. Ancak esmer ten rengine sahip kişilerin eski ten renklerine dönmeleri yaklaşık 6-7 ay kadar sürmektedir.
Doğal bir bronzluk elde etmek için genellikle 7 ila 8 seans yeterli olmakla birlikte bronzlaşma süresinin cilt özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Çabuk bir bronzlaşma elde edilmesi için seans araları sık ya da seans süreleri uzun tutulmamalıdır.
Güneşlenme için sabah 10:00 ve 10.30, öğleden sonra ise 16.00-17.00 saatleri arasını tercih etmelisiniz. Ultraviyole ışınlarından korunmak için bulutlu havalarda da güneş koruyucu kremler kullanmalısınız. Sıcak çarpmasından ve gözlerinizi güneşten korumak için geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü kullanmalısınız.
Akılcı güneşlenme; özellikle saat 10-16 arasında, kollar ve bacaklar açık kalacak şekilde, haftada 3-4 kez, 10-15 dakika güneşlenmektir. Ancak daha uzun süre güneşlenmek isteniyorsa güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden kaçınmak için belirtilen süreden sonra koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri