Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Doğal taşlar, meditasyon, enerji akışı ve çakralar gibi alternatif tıp yöntemleri için kullanılır. Ancak, İslam alimleri genel olarak bu yöntemlerin dini bir kavram olmadığı konusunda hemfikirdir.
Şifalı olduğuna inanılan taşları alıp kullanmakta bir sakınca yoktur. O, bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Fakat taşları programlamak diye bir şeyin dinimizde yeri yoktur.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
İlgili 28 soru bulundu
Kur'an-ı Kerim, Rahman suresinin 21,22,23 ve 58. ayetlerinde üç çeşit taştan açıkça söz eder: İnci, Mercan ve Yakut.
Doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, taşların tene değmesine izin vermesi açısından en iyi seçenekler arasındadır. Ten ile direk olarak temas eden doğal taş, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanarak daha hızlı ve etkili çalışmaya başlar. Bu sebeple, doğal taşların dene değmesi büyük bir önem taşır.
Bilim insanlarının araştırmaları sonunda şifalı olduğu ortaya çıkan akik taşı çeşitli aksesuarlar şeklinde satılabiliyor. Ruhsal anlamda insana dinginlik ve sakinlik kazandırdığı bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı rivayet edilmektedir.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Her geçen gün daha fazla kişi modern bilimin sunduğu tedavi yöntemlerini farklı gerekçelerle terk ediyor ve alternatif tıpa yöneliyor. Ancak, çoğu bilim insanı tarafından sözdebilim unsurları olarak görülen doğal taşlar sanıldığı gibi şifalı değildir. Dolayısıyla, yalnız başlarına bir tedavi yöntemi oluşturamazlar.
Müslümanların ruhsal anlamda esenliğe kavuşmaları için zikir ve namaz kılmaları emredilir. İslam'da hastalıkları tedavi eden tek kişi Allah'tır. Fakat, iyileşmek için ister doğal ister yapay olsun "helal" tedavi yöntemlerine başvurmakta hiçbir mahzur yoktur. Bu bakımdan, sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir.
Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Daha doğrusu yer çekiminin elle tutulur hiçbir varlığı yoktur. Allah, şifasına ilacı perde yaptığı gibi, kudretine de çekim kanununu perde yapmıştır. Gerçekte ne ilacın ne çekim kanununun ve ne de başka herhangi bir sebebin bir tesiri vardır.
Doğal taşlar ve kristaller bize birçok noktada destek olduğu gibi spiritüel anlamda bir koruma sağlar. Örneğin etrafınızdaki insanların kıskançlık, haset, endişe gibi negatif enerji, duygu ve düşüncelerine karşı sizi koruyarak auranızı güvence altına alır. Benzer bir etki stresli alanlarda da görüşebilir.
İşlenmemiş, toprağın altında olduğu haliyle kalmış taşlara ise doğal taş denir. İşlenmemiş taşlar kendi titreşimleri ile enerji yayarlar. Doğal taşlar enerjilerini kaybetmezler yani bir nevi ölümsüzlerdir.
Mohs skalasındaki değeri 10 olan elmas, bu özelliği ile de en sert ve dolayısıyla en dayanıklı kristaldir. Elmas taşı, ruhsal ve zihinsel acıları yatıştıran, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttıran bir kristaldir. Daha pek çok farklı enerjisi ile bu kristal, safirden sonra en güçlü doğal taş olarak kabul edilir.
Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir.
Doğal taş bileklik hangi kola takilir sorusu en sık karşılaştıklarımızdandır. Çoğunlukla sol el bileğinde tercih edilen bu bileklikler için kol fark etmez. Kullanım açısından hangi bileğinizde rahat hissediyorsanız o bileğinize takabilirsiniz.
Peygamber'in iki kürek kemiği arasında bulunan ve herhangi bir insandaki normal bir benden daha büyükçe olan "ben", ilgili kaynaklarda genellikle onun (s.a.) peygamberlik alametlerinden birisi olarak değerlendirilmiş ve "nübüvvet/ peygam- berlik mührü" anlamına gelen "hâtemü'n-nübüvve" diye isimlendirilmiştir.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Ali'ninkinde "el-mülkü lillâhi / Mülk Allah Tealaya mahsustur" ibarelerinin yazılı olduğunu bildirmektedir.
Uyumaya yardımcı doğal taşlardan yararlanmanın bir etkili yolu da onları takı olarak takmaktır. Doğal taş bileklik ve kolyeler, rüya görmek ve uyku için doğal taşlar ile çalışmanın kolay bir yoludur.
Tam aksine doğal taşlarla duşa girmek doğal taşları temizlemenin bir yoludur ve düzenli olarak temizlenen doğal taşlar pozitif enerjileri anlamında daha fazla verim sağlayacaktır. Tüm bu olumlu yorumlara istinaden duşa girerken kullandığınız doğal taş aksesuarları çıkarmanıza lüzum yoktur.
Taşı ilk aldığınız zaman ve aldıktan bir süre sonra, taşınızı kötü enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gerekir. Bunun için tuzlu suda yıkama, güneş ışığında ve ay ışığı altında bekletme gibi seçenekler mevcuttur. Böylece taşınızı “sıfırlamış” olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri