Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Doğal bir mineral nadiren ideal, tek tip, mükemmel bir renge sahiptir. Kıymetli bir taştan geçen ışık bölünür ve titreyebilir veya bir parıltı oluşturabilir veya rengi kırabilir – yani saçabilir veya dağıtabilir. Yapay taşlar veya zirkonlar, güneş ışığının içlerinden kolayca geçmesiyle ayırt edilir.
Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
Selenit ve kristal kuvars gibi doğal taşlar, usta şifacı olarak adlandırılan ve yüksek arındırma enerjisine sahip olan kristallerdendir. Aktifleştirmek istediğiniz doğal taşınızı selenit ve kuvars kütlelerinin yanında bekletmek, taşın enerjisinin yenilenmesini ve aktifleşmesini.
İlgili 18 soru bulundu
Doğal Taş Aldım Ne Yapmalıyım? Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Şayet bir doğaltaş taşıyorsanız ve vücudunuzdan hiç çıkarmıyorsanız onunla duşa girmeniz sakıncalı olmayacaktır. Tam aksine doğal taşlarla duşa girmek doğal taşları temizlemenin bir yoludur ve düzenli olarak temizlenen doğal taşlar pozitif enerjileri anlamında daha fazla verim sağlayacaktır.
Şifalı taş olarak bilinen taşların insanların kullanmasına yönelik Şeyh Abdullah Yolcu tarafından yapılan açıklama; “Bu inanç meselesidir. Şeriatta yoksa caiz değildir. Taşa inanmak caiz değildir. Bu bir sebep meselesi ise ilaç gibi kullanılıyorsa caizdir.
Bu taşlar yıllar geçse bile fiziksel olarak doğasından hiçbir şey kaybetmezler. Doğal taşlar doğada oluşum aşamasında çeşitli süreçlerden geçerler bu süreç içinde birçok enerjiyi de içinde biriktir. Doğal taşlar hem ruhsal ve hem fiziksel sorunlara iyi geldiği gözlemlenmiştir.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
İşlenmemiş taşlar kendi titreşimleri ile enerji yayarlar. Doğal taşlar enerjilerini kaybetmezler yani bir nevi ölümsüzlerdir.
Sör Richard Francis Burton, "Akik taşının mühür yüzüğü için en iyi taş olduğu bir 'Peygamber Geleneği'dir ve bu gelenek 1868'de hala kullanılıyordu. Akik taşı aynı zamanda 'yoksulluğa karşı bir bekçidir'." diye yazmıştır.
Bu taşların, insan vücudunda enerji akışı sağlayan çeşitli çakraları harekete geçirdiğine inanılır. Uzun yıllar boyunca bazıları çakraların dinde yeri olduğunu, bazıları ise olmadığını iddia etmiştir. Fakat, İslam alimleri genel olarak çakraların ve meditasyonun dini bir kavram olmadığı konusunda hemfikirdir.
Gerçek his taşının en büyük özelliği elinize aldığınızda vücut ısınıza hızlı reaksiyon vermesidir. Renk geçişleri 2 saniye içerisinde başlamakla birlikte, ortalama 2 dakika içerisinde his durumunuza göre renk almış olur. Bu nedenle his taşı satın alırken elinize alıp test etmenizde fayda vardır.
Ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığı zaman renkleri değişiklik gösterir. Bu işlemler yapıldığında ametist taşının içinin ve dışının renginin aynı olduğu görülürse, bu durum işleme konu ametist taşının yüksek ihtimalle orijinal olduğunu ifade eder.
Değerli taşlar (mücevher taşları) arasındaki en değerli taş olarak kabul edilen elmaslar, aynı zamanda dünyada en sert maden olarak da biliniyor. Elmaslar Mohs Sertlik Skalasındaki 1'den 10'a kadar olan sertlik sıralamasında 10 değerini alıyor.
Doğal Taşlar Temizlenmezse Ne Olur? Yoğun kullanım sonucu doğal taşta fazla enerji depolanırsa, doğal taşın titreşimi ve salınımı bozulacaktır. Bu yüzden düzenli olarak temizlenmesi gerekir.
“ Elbette! Aynı anda birden fazla doğal taş bileklik takılabilir. Zaten bu durum oldukça yaygın bir durumdur. Doğal taşların enerjilerini ve anlamlarını bir araya getirerek sizlerde aynı anda birkaç tane doğal taş bileklik takabilirsiniz.
Doğal taşın ısınması, en genel anlamı ile taşın gerektiği gibi çalıştığı anlamına gelir. Üzerinizde taşıdığınız doğal taşın sıcaklık gibi dış faktörler sebebi ile ısınabilmesinin yanı sıra, kristallerin ısınması genellikle enerjilerini hissettiğiniz anlamına gelir.
Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir. Şifa için kullanılan doğal taşların sadece bir aracı olduğu unutulmamalıdır.
Yanıcı değildir, zehirli madde içermez. Her mekanda güvenle kullanılabilir. Doğal taş bir yapı malzemesi olarak kullanılmak üzere doğada neredeyse hazır halde bulunmaktadır. Sadece taşı ocağından çıkartmak ve işlemek için diğer inşaat malzemelerinden daha fazla özen ister.
Doğal taşlar etkisini kullanılmaya başlandıktan yaklaşık bir hafta içerisinde bariz belli bir fark olacaktır.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır.
Koç Burcu (21 Mart – 20 Nisan):
Bunun dışında, Koç burcu taşları şunlardır: “Ametist, Akik, Anyolit, Akuamarin, Diaspor, Aventurin, Güneş Taşı, Lal, Kan Taşı, Jasper, Necef, Kyanit, Pembe Kuvars, Zümrüt, Sitrin.”
Taşı ilk aldığınız zaman ve aldıktan bir süre sonra, taşınızı kötü enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gerekir. Bunun için tuzlu suda yıkama, güneş ışığında ve ay ışığı altında bekletme gibi seçenekler mevcuttur. Böylece taşınızı “sıfırlamış” olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri