Kış aylarında tüketilen limon ve nane çayı, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda havuç, kereviz, portakal, maydanoz, tavuk çorbası, greyfurt, limon, mandalina, sarımsak ve soğan gribin hızlı şekilde vücuttan atılmasını sağlayan besinlerin başında yer almaktadır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Gribe çözüm olarak gece uyumadan bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır.
4 şahane bitki, gribi hayatınızdan kovmaya geldi; Ihlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerinde sıcak su ilave edin. 5-6 dakika bekletin, sıcakken tüketin.
İlgili 29 soru bulundu
Nane-Ihlamur Çayı
Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor. Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur.
Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmek için lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp, ev turşusu, soğan ve karnabahar yenmesini önerdi.
Zencefil çayı
Adeta bir şifa deposu olan zencefil, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden biri. Zencefil çayını hazırlamak için taze kök zencefilden dilimlenmiş olarak demliğe koyun ve sıcak su ilave ederek 5 dakika demleyin. Vitaminli zencefil çayı hazırlamak işte bu kadar kolay!
Yüksek ateş ve vücut ağrısı gibi belirtiler 3 ile 5 gün içinde kendiliğinden kaybolur. Ancak yorgunluk ve öksürük gibi belirtiler ise 2 hafta ve daha uzun süre devam edebilir. Grip genellikle 2 ile 3 günlük bir kuluçka dönemi sonrasında ortaya çıkar.
Limon, bağışıklık sistemini güçlendiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip doğal bir antioksidandır. Soğuk algınlığı veya gripten korunmak için doğal tedavi yöntemidir. Boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı etkilidir.
Grip, boğaz ağrısının en önemli nedenlerindendir. Ek olarak, öksürük, hapşırma ve burun tıkanıklığı da söz konusudur. Parol, içeriğindeki "Parasetamol" maddesinden dolayı, grip semptomlarını (orta şiddetli ağrılar, yüksek ateş ve boğaz ağrısı) büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Burun akıntısı nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu tarafından tere bitkisi ile cevaplanmıştır. Taze tereyi tüketmenizi önerir. Taze terenin burun akıntısını yok edici özelliği bulunmaktadır.
GRİP HASTALIĞININ BELİRTİ VE BULGULARI
Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Boğazınıza Şifa Olacak Çay: Ayva kabukları, limon, elma kabuğu, ıhlamur hepsini kaynamış su ile demleyebilirsiniz. Öksürük İçin Tüketilecek Çay: Zencefil, limon, tane karabiber, hepsini kaynamış su ile demleyebilirsiniz.
Bu nedenle gribe iyi gelen çaylar tüketmek fayda sağlamaktadır. Bu sürecin gribe yakalanmadan günde bir iki defa, grip olunması halinde üç ile dört defa tüketimi yeterli olacaktır. Soğuk algınlıklarına iyi gelen bitkiler arasında zencefil, ekinezya, ıhlamur, nane çayı ve yeşil çay bulunmaktadır.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Gripken ne yememeli
Bu nedenle grip olduğunuzda bunlarda uzak durmanızda fayda vardır. Uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler şunlardır: Alkol, tuz ve şeker yoğun işlenmiş gıdalar, yağlı besinler, süt ve yemesi zor olan sert gıdalar.
"Eğer üşüyorsanız ve vücut ısınızı yükseltmeniz gerekiyorsa, banyo yapmak veya duş almak bunu yapmanın etkili bir yoludur" dedi. Duştaki buhar sadece sizi ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda mukusu incelterek tıkalı sinüslerinizi de temizler. Bu da, tıkalı burnunuzun daha kolay akmasını sağlar.
Nezleye İyi Gelen Çaylar
Bunların arasında; adaçayı, ekinezya çayı, bol limon ve ballı ıhlamur, bol limonlu naneli bitki çayı, ballı limonlu zencefil çayı, limon çayı, greyfurt çayı, kuşburnu çayı bulunmaktadır. Ancak bu çayların demlenmiş ve ılık olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Önemli olan hiç hasta olmamak değil, enfeksiyon dönemlerini en hasarsız şekilde atlatmaktır. Çocuğunuz hasta dahi olsa banyo rutinini aksatmayın, hatta daha sık suyla temas ettirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri