Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saç açıcıları sprey, krem ve jel formunda olur. Kuaförlerde kullanılan saç açıcılar genellikle krem/likit formdadır. En iyi saç açıcı, kuaförünün önerdiği, saç tipine uygun olan açıcıdır. Eğer evde saç açmayı planlıyorsan mutlaka adım adım ilerlemeli, bekleme süresine sadık kalmalısın.
İlgili 22 soru bulundu
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Papatya Suyu
Bilinen en eski saç açma malzemesi, papatya suyu. Birkaç adet papatya çayı poşetini demleyerek kendine saç açıcı bir karışım hazırlayabilirsin. İstersen sıcak suya bir kaşık kadar kuru papatya, birkaç damla limon suyu ve biraz da zeytinyağı ekleyerek daha kompleks bir kür de yapabilirsin.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
*Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Elma Sirkesi
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Limon suyu her saç tipinin rengini açmaya yardımcı olur.
Yine yanlış! Limon komik sürprizler yapabilir. Sitrik asit sadece doğal açık saçlarda işe yarar: açık sarı, koyu sarı veya kestane rengi. Eğer koyu renk saçlarınız varsa, etkisi en iyi ihtimalle turuncu olacaktır...
Saç rengini açmak isteyenler ya da saçlarında ton farkları olanlar da diş macununu saçlarına sürüyor. Diş macunu içerisinde bulunan beyazlatıcılar saç renginde açılmaya yol açabilir. Ancak belirttiğimiz gibi diş macunu saç derisine zarar verebilir. Ayrıca saç yapısını macunlar olumsuz etkileyebilir.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Ancak zaman zaman saçınızdaki boyayı akıtarak doğal bir görünüme kavuşmak ya da mevcut saç renginizi 12 ton açmak isteyebilirsiniz. Bunun için sık uygulamamak kaydı ile saçlarınıza zarar vermeyecek bir yöntem olan karbonatı önerebiliriz.
Karbonat, saç derisini temizler. Saçın pH seviyesini dengeler, yağlanmaya engel olur. Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçer. Kepeklenmeyi önler, var olan kepekleri de yok eder.
Bir kase içerisinde karbonat ile suyu karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Bu yöntemi haftada bir ya da 10 günde bir uygulayarak saçlarınız için kuvvetli bir açma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda karbonat, yapısı itibarıyla saçlarınızı zararlı kimyasallardan arındırmaya da yardımcı olur.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
Mutlaka beyaz sirke kullan. Elma sirkesi, asidi daha az olduğu için beyaz sirke kadar etkili olmaz. Çoğu saç boyası sabun ve şampuan gibi alkali maddelere karşı dayanıklıdır ama asitlere dayanamaz. Beyaz sirkenin asitli yapısı boyanın çıkmasına yardım eder.
Tarçının da saç rengini açan özelliği olduğunu biliyor muydunuz? 2 kaşık bal ve zeytinyağını karıştırın. İçine 1 çorba kaşığı tarçın ekleyin. Saçınıza sürün yarım saat kadar bekletin.
GÜNEŞ SAÇI YIPRATABİLİR.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri