Limon: Limon, ter bezlerini daraltan ve terlemeyi azaltan sitrik asit içerir. Yarım limon suyunu bir pamuk yardımıyla koltuk altı bölgenize uygulayın. Hem terlemeyi engelleyecektir hem de içindeki asit sayesinde oluşan kötü kokuları giderecektir.
Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin havasız kalması terlemeyi artıran faktörler arasındadır. Bu nedenle cildinizin hava almasını sağlayan pamuklu kumaşları tercih edin.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahip sabun ve duş jelleri ile her gün duş alarak terlemeyi ve ter sonrası oluşan kokuyu en aza indirebilirsiniz.
Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
İlgili 30 soru bulundu
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır. Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Koltuk altı pedleri, genellikle yumuşak ve emici bir yapıya sahiptir. Koltuk altına yerleştirilerek, terin giysilere geçmesini önleyerek kötü koku ve leke oluşumunu engeller. Ayrıca, koltuk altı bölgesindeki nemli ortamı azaltarak, cilt tahrişini önler.
Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz. Ayrıca koltuk altlarının şap veya limon suyu kullanarak akşamları ovalayarak, sabahları da durulayarak terlemeden kurtulabilirsiniz. Sabah ve akşamları düzenli birer şekilde birer bardak yeşil çay içmek terlemeyi azaltır.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Elinizin yakınında tuttuğunuzda teri emecektir. Elma sirkesi: Her derde deva elma sirkesi, “El terlemesi nasıl geçer?” denildiğinde akla ilk gelenlerden. Vücuttaki pH seviyesini dengelediği ve gözenekleri sıkılaştırdığı için aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olur.
Aşırı terleme yani hipertiroidi'ye neden olan rahatsızlıklar arasında psikiyatrik hastalıklar, andropoz ya da menopoz, obezite, şeker hastalığı, böbreküstü bezi rahatsızlıkları ve çeşitli enfeksiyonlar sayılabilir.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Köri, sarımsak, baharatlı biber, Brüksel lahanası, brokoli ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler daha keskin bir terlemeye neden olabilir. Alkolün bile terinizin kokusu üzerinde etkisi olabilir.
KABARTMA TOZU: Kabartma tozunu vücuda sürdüğünüz zaman vücuttaki fazla nemi emme özelliği vardır. Kabartma tozunun nem emme özelliği ve nemi nötralize etmesi ile aşırı terleme sorunu engellenmiş olur. Kabartma tozunun kötü kokuları giderici özelliği de vardır.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Koltuk altına vazelin sürülür mü? Vazelin nemlendirici görevi görebilmesi için koltuk altına sürülebilir.
Pudra yerine; nişasta ve yulaf unu kullanabilirsiniz.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur.
Dalin Likit Pudra, losyon kıvamındaki özel yapısı ile bebeğinizin hassas cildine özel olarak geliştirilmiştir.Kolayca emilir ve cildi yumuşacık yapar. Terleme ve idrarla oluşan fazla nemi emerek, oluşabilecek kızarıklık ve tahrişin önlenmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri