Milli Eğitim Bakanlığınca, 14 Haziran Cuma günü öğrencilere akademik karnenin yanında yıl boyu 'bilim', 'sanat', 'kültür', 'spor' ve 'toplum hizmeti' gibi başlıklarda yaptıkları her türlü çalışma için 'sosyal etkinlik belgesi' verilecek.
3. Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışın- da uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir. 4. Sosyal etkinlik çalışmaları, öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yürütülür.
Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) Nedir? Öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında yürüttüğü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ve toplum hizmeti çalışmalarında katılım sağladığına, performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
☞ Öğrencilere dönem sonunda karne ile birlikte Sosyal Etkinlik Belgesi verilir. ☞ Bu belge e-Okul Sistemi üzerinden alınan bir rapordur.
Öğrencilere ait sosyal etkinlik, “Okul Etkinlikleri” kapsamında ise, sosyal etkinlik girişi “kulüp danışman öğretmeni/öğretmenleri” tarafından yapılır.
İlgili 25 soru bulundu
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek.
MADDE 20 – (1) Sosyal etkinlikler dosyası içerisinde; toplum hizmeti çalışmaları, ilgili kararlar ve tutanaklar ile birlikte öğrenci kulüplerinin toplantı karar defteri, evrak dosyası ve toplantı tutanakları bulunur.
Müdür; a) Velilere gerekli duyuruları yapar ve onları çalışmalara katılmaya teşvik eder. b) Okulun eğitim-öğretime açılışının 3 üncü haftasında öğrenci kulüp ve toplum hizmeti çalışmalarını başlatır.
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
BEŞİNCİ BÖLÜM. (1) Belirli gün ve haftaların anma ya da kutlanmasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur: a) Eğitim kurumunun türü ve özelliğine göre anılacak ya da kutlanacak belirli gün ve haftalar, EK-8'de yer alan belirli gün ve haftalar arasından sene başı öğretmenler kurulunda belirlenir.
1-"Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik" dersini fiilen okutanlara bu ders aylık karşılığı veya ek ders karşılığı sayılarak 1 saat ek ders ücreti ödenecek ve üzerine aynı öğretmen öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri görevi yapıyorsa bu görev karşılığında da haftada 2 saat ek ders ücretinden ...
Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.
(8) Sosyal etkinliklerle ilgili gelir-gider iş ve işlemleri okul aile birliği tarafından yürütülür.
Üniversite içinde amacı ve ismi aynı birden fazla öğrenci kulübü kurulamaz. Ancak, Üniversitenin merkez kampüsü dışında diğer kampüslerinde aynı adla kulüp şubesi kurulabilir. Kulüp şubelerinin kurulabilmesi için kulüp yönetiminin karar alması ve bu karar eşliğinde Daire Başkanlığına başvurması gerekmektedir.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak amacı ile kurulmuştur.
“Sosyal Etkinlik Belgesi” öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri içeren bir belge olup, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü raporlar bölümünden üretilecektir.
"Öğrencilere, her dönem sonunda karne verilir. Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile kişisel ve sosyal becerilerine ilişkin değerlendirme sonuçları, sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir."
Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğü düzenleme, öğrencilere, liseye geçişte sosyal etkinlikler, sanat ve spor etkinlikleri üzerinden ek puan verilmesine olanak sağlayacak.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri