Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pekçok müjdeyle çıkacağız.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ücretsiz doğalgaz tarihlerini açıkladı. Konutlarda 1 ay ücretsiz doğal gaz müjdesi verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlerde bir ay doğal gaz kullanımının ücretsiz olduğunu ve 1 yıl boyunca da tüketilen doğal gazın faturalarının 25 metreküplük kısmı için de bedel alınmayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlerde doğalgaz kullanımının bir ay ücretsiz olacağını ve 1 yıl boyunca da tüketilen doğalgazın 25 metreküplük kısmının bedava olacağını açıklamıştı. İşte 2023 bedava doğalgaz uygulaması kullanım tarihlerine ilişkin detayları...
ÜCRETSİZ DOĞALGAZ NE ZAMAN BİTİYOR? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim müjdesi olarak açıkladığı ücretsiz doğalgaz kullanımında sona geliniyor. 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük ücretsiz doğalgaz 1 Haziran itibarıyla ücretli olacak.
Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.
İlgili 19 soru bulundu
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek. Ücretsiz doğalgazın 44.2 milyar TL'lik maliyeti Hazine'nin borçlanmasıyla karşılanacak.
Ancak, acil müdahale sonucunda iç tesisatta yapılacak tamir ve tadilat abonlerin sorumluluğundadır. FATURAYI ZAMANINDA ÖDEMEZSEM DOĞAL GAZIM KESİLİR Mİ? Abonenin; faturasını son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde en az üç gün önceden haber verilmek suretiyle doğal gaz arzı durdurulabilir.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek.
Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak.
Dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Türkiye genelinde konutlarda hane başı ortalama tüketim ise 2020'de 964 metreküp olarak hesaplandı. Konutlarda en fazla hane başı birim tüketimin gerçekleştiği il 1484 metreküple Hakkari olurken Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum en yüksek tüketimin görüldüğü ilk 5 il arasında yer aldı.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
DOĞALGAZ FATURASI HESAPLAMA 2022
Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır. 50 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 1 lira 20 kuruş artı KDV faturaya yansıyacaktır.
abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından verilen "Doğal gaz müjdesi" hayata geçirildi. Konutlarda, ibadethane ve cemevlerinde doğalgaz kullanımı 1 ay süreyle ücretsiz oldu. Uygulamadan merkezi sistem ve ön ödemeli sayaç aboneleri de yararlanacak.
Kaç yıllık doğalgaz rezervi var? Kanıtlanmış doğalgaz rezervi, üretilebilir rezervi göstermektedir. Dünya'da, 2021 yılında toplam 4,1 trilyon m3 doğalgaz tüketilmiştir. Mevcut 205,9 trilyon m3 rezerv ile Dünya'nın 50,2 yıl yetecek doğalgaz rezervinin kaldığı söylenebilir.
25 metreküp doğal gaz 1 aylık mutfak ve sıcak su kullanımına karşılık geliyor.
Söz konusu maddeye göre elektrik faturası ödememe cezası, her ay için %2,5'tir. Borcunuzu ödemediğiniz her ay, ilgili tutara faiz işlemeye devam eder. Ancak gecikme bedeli, günlük olarak hesaplanır. Yani ödeme tarihinin üzerinden geçen gün sayısı arttıkça gecikmeli fatura bedeli de o kadar yükselir.
SON ÖDEME TARİHİNDEN EN AZ 7 GÜN ÖNCE!
Tüketim faturalarında okuma periyotlarına göre hesaplanacak gün bazında ağırlıklı ortalama perakende satış fiyatı kullanılarak tahakkuk yapılır. Dağıtım şirketi, ihbarname ve/veya faturayı, son ödeme tarihinden en az yedi gün önce abone adresine bırakır.
Doğalgaz güvence bedeli, ilgili doğalgaz dağıtım bürosuna müracaat edilmesi esnasında abone olmak isteyenden talep edilir. Bu bedelin ödenmesi esnasında banka ya da kredi kartı kullanılır. Abone sahibinin talep etmesi halinde doğalgaz güvence bedeli taksitli şekilde de alınabilir.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Doğal gaz, Cep telefonu, İnternet vb hizmetler 2. faturanın çıkmasından kısa süre sonra ödemelisiniz. Yoksa kısıtlanırlar kesilirler. Açma bedeli ödemek zorunda ve faiz ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri