NOT: Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin direkt olarak kendisi başvurmalı. Ancak, noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmaktadır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Kiracının evdeki, su ve elektrik gibi abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Kiracının doğalgaz, elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.
Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
Abone vefatı durumunda abonelik işlemleri nasıl yapılır? Adına abonelik sözleşmesi olan abonenin vefat etmesi durumunda sadece bir varis ise varis adına, birden fazla varis var ise bütün varislerin ortak belirleyeceği ve yazılı olarak beyanda bulunacağı varis adına abonelik işlemi yapılır. Veraset belgesi zorunludur.
İlgili 36 soru bulundu
Doğalgaz Aboneliği Nasıl Devredilir? Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
Doğalgaz Abonelik Ücretleri 2024
2024 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 3.458 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 3.008 TL talep edilmekte olup, KDV tutarları da bu fiyatlara eklenmektedir.
Doğalgaz Aboneliği Üstüne Alma Ücreti 2024
Bu ücret belirlenirken meskenin büyüklüğü de dikkate alınır. 2024 yılı için 0-200 m2 aralığında olan meskenler için 3.458 TL depozito ücreti talep edilir. Eğer mesken daha büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ekstra 3.008 TL daha talep edilir.
DASK olmadan abonelik işlemlerinin yapılması mümkün olmamaktadır. Belediye sınırları içerisinde ikamet eden herkesten su, doğalgaz ve elektrik abonelikleri sırasında DASK poliçesi ya da poliçe numarası ve poliçe sahibinin T.C. Kimlik numarası istenmektedir.
Vefat eden kişi (muris) adına olan aboneliğin iptali ve o aboneliğe ait güvence bedelinin iadesi, mirasçıların tamamı tarafından veya bu konuda vekâleten temsil eden kişi tarafından yapılabilir.
Kiracının evdeki, su ve elektrik gibi abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Kiracının doğalgaz, elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Aboneliklerin alınabilmesi için kira kontratının aslı ve fotokopisi ile müracaatın yapılması gerekiyor.
Konut Doğalgaz Aboneliği için Gerekli Evraklar:
Nüfus cüzdanı T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı Tapu veya kira kontratı fotokopisi.
İskanı olmayan bir eve doğalgaz aboneliği verilmiyor.
Evin en temel ihtiyaçları olan su ve elektrik kullanılamaz. Başka bir ifade ile DASK evi kiraya vermek için gerekli evraklar arasında yer almaktadır. Kanun kapsamında geliştirilen uygulama doğrultusunda DASK yaptırmadan evin kiraya verilmesi ya da evin el değiştirmesi mümkün gözükmemektedir.
Yeni bir kira sözleşmesi yaptığınızda elektrik, su, doğalgaz gibi abonelikler için kurumlar sizden binanın DASK poliçesini talep eder. Siz de yeni bir konut ya da işyeri kiralamayı düşünüyorsanız abonelik işlemleri öncesinde kiracı DASK sorgulamasıyla binanın deprem poliçesini sorgulayabilirsiniz.
DASK'ı Kiracı mı Öder? DASK'ın kim tarafından ödeneceği konusu, sıkça karşılaşılan bir sorundur. DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası'nın ödeme yükümlülüğü aslen ev sahibine aittir. Bu, yasal bir zorunluluktur ve binanın veya konutun sahibi bu yükümlülüğü yerine getirmelidir.
İlk doğalgaz bağlantı başvurusu için, tesisatın bağlanacağı konutun açık adresinin bilgileri ve T.C kimlik kartı ile beraber doğalgaz dağıtım şirketine başvuru gerçekleştirilmelidir. Tesise sahip olan kişi ya da bağımsız bölümün maliki abonelik talebi gerçekleştirmek mümkün.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
İade işlemlerinde; güncellenen güvence bedeli, varsa borçlarınız tahsil edildikten sonra yapılır. Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik ibrazı ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.
Güvence bedeli her yıl ilgili şirket tarafından güncellenir. Söz konusu ücret 2023 yılı için 0-200 m2 arasında büyüklüğü olan meskenler için 2.135 TL'dir. Meskenin büyüklüğü 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için 1.857 TL ekstra güvence bedeli talep edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri