Doğal Gaz borularımızın üretimindeki hammadde tedariğinde; malzeme yapısı homojen, güvenilir ve doğru mekanik özelliklere sahip, tokluğu yüksek çelik hammadde kullanılmaktadır.
Doğalgaz boruları; evlerimize, işyerlerimize, fabrikalarımıza, hastanelerimize vb. doğalgaz iletimi amacıyla özel olarak üretilmiş çelik borulardır.
Yüksek korozyon ve yaşlanma dirençleri ile kolay taşınabilir ve döşenebilir olmalarının yanısıra çok uzun ömürlü performansa sahip olmaları sonucu günümüzde doğalgaz dağıtımında kullanılan boruların %95'i polietilenden üretilmiştir.
Doğal gaz tesisatlarında sadece TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kapsamında yer alan çelik borular kullanıma uygundur.
Neden sari renklidir? Standartlar doğalgaz borularının sari renkli veya sari şeritli olmasını şart koşmaktadır. İçme suyu hatlarından ayrılmasını sağlamaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Polietilen kaplı olarak da üretimi yapılabilmektedir. Doğal Gaz borularımızın üretimindeki hammadde tedariğinde; malzeme yapısı homojen, güvenilir ve doğru mekanik özelliklere sahip, tokluğu yüksek çelik hammadde kullanılmaktadır.
Doğalgaz boruları çelik ve bakırının yanı sır PE ve PVC ile de üretilen ürünlerdir.
DOĞALGAZ BORUSU BOYANIR MI? Gaz boruları dayanıklı, gözeneksiz metalden yapılmıştır. Bu özellik, metal için özel olarak üretilmiş asidik aşındırma astarı ile ön işleme tabi tutulmadığı sürece boyalı yüzeyleri reddetmesine neden olur. Doğalgaz tesisatı öncelikle yetkililer tarafından kontrol edilir.
Korunmamış doğal gaz çelik boruları zaman içinde paslanarak çürür ve zamanla çürüyen borudan doğal gaz sızıntısı başlar, yangın ve patlamalara neden olur. Statik elektriğin başka metallere atlaması sonucu ortaya çıkan kıvılcımlar, ortamda doğal gaz varsa gazın alev almasına neden olur.
✅ Hangi doğalgaz boruları daha iyi? Doğalgaz iç tesisatta kullanılması gereken boruların kesinlikle çelik borular olması gerekir. Bu boruların TS 6047, ISO 3183, TS EN 10208-1, API 5L kriterleri içerisinde yer alması gerekir. Özellikle ülkemize TS EN 751- standartlarına uygun olmalıdır.
Doğal gaz hortumlarının yüksek dereceli ısılara da dayanıklı olma özellikleri vardır.
Doğalgaz Ocak Hortumu Yanar mı? Doğalgaz ocak hortumları, yanmazlar. Ancak, hortumların içinde bulunan doğalgaz, yanma koşullarına maruz kaldığında yanabilir.
Doğal gaz boruları yangına karşı korunmalıdır. Doğalgaz boruları korozyana karşı korunmalı ve bu borular alınırken iç çapak kontrolü yapılmış olmalı. Borular bina içinde nem ile temasta bulunmayacak şekilde döşenmelidir. Korozyana karşı önlem alınmayan borularda zamanla gaz kaçakları ve tahribatlar meydana gelir.
Tüm Doğal Gaz borularımız normalize edilmiştir (tavlanmıştır), iç çapaksızdır, korozyon dayanımı yüksektir. PE Kaplı Doğal Gaz borularımız, DIN 30670:2012-4 normuna göre kaplanmaktadır.
Standart olarak 6 metre boyunda üretilen doğalgaz boruları özel istek doğrultusunda farklı boylarda da üretilebilmektedir. Çap ½” (21,3 mm) ile 12” (323,9 mm) arasında değişin ölçülerde üretilebilen doğalgaz boruları yine özel istek doğrultusunda koruyucu yağ, epoksi, polietilen gibi koruyucular ile kaplanabilmektedir.
Üretim Aralığı: Dış Çap : 21,3 mm (1/2”) ~ 339,7 mm (13 3/8”) Et Kalınlığı : 2,00 mm ~12,70 mm Boru Boyu : Siyah ve galvanizli su borularında standart boru boyu 6 metre olup, özel siparişlerde ebatlara göre değişmekle birlikte siyah borular için; 5,00 ~ 18,30 metre aralığında üretim yapılabilmektedir.
Genel olarak yetkili kurumlar doğal gaz ocak hortumlarının her beş yılda bir veya aşınma ve yıpranma belirtileri gösteriyorsa daha önce değiştirilmesini tavsiye eder.
Doğalgaz boru boyama için iki farklı boya tercih edebilirsiniz. Bunlardan ilki su bazlı yağlı boyalardır. Diğeri de sentetik yani tiner bazlı yağlı boyalardır. Daha estetik bir görünüm için açık renk boyaları belirlenen özellikteki boyalar içerisinden tercih edebilirsiniz.
düşük emniyetli gömme derinliği 0,6 m ve en büyük emniyetli gömme derinliği ise 6,4 m olmaktadır.
Mutfakta bulunan doğalgaz borusu, genelde siyah rengi olduğu gibi kalır. Eğer boyamak istiyorsanız sizlere tavsiyemiz yağlı boyayla boyamanız. Zira bu doğalgaz borusunun üzerine sürülecek plastik ve silikonlu boyalar, siyah rengi kapatmayacaktır. Ancak yağlı boyayı sürerken büyük özen göstermelisiniz.
Not: Doğalgaz borusunu boyamak için öncelik olarak su bazlı yağlı boya ile boyamanızı tavsiye etmekteyiz. Herhangi bir alevlenme veya yangın sırasında su bazlı yağlı boya ile boyadığınız doğal gaz borularınız alevlenmeye karşı daha dayanıklı olacaktır.
8. Alüminyum Folyo ile Sarın
Mutfakta doğalgaz borusu gizleme ile ilgili vereceğimiz tüyoyla sona geliyoruz.Doğalgaz borusu gizlemenin en iyi yolu alüminyum folyo ile sarmaktır. Hem pratik hem de estetik olan bu yöntemden kesinlikle faydalanmalısınız. Parlak bir görünüm oluşturur, mutfağı daha hoş gösterirsiniz.
Petrol ve doğalgaz hat boruları, dikişsiz borulardan biridir.
Petrol ve Doğalgaz Boruları
Erciyas tarafından üretilen boruların mekanik özellikleri halihazırda hammadde de sunulmakta olup, bu nedenle malzemenin sünekliği açısından soğuk genleştirilmiş borularına göre daha yüksek bir güvenlik marjına sahiptir.
Özellikle basınçlı boru uygulamaları için en uygun malzeme olan polietilenden imal edilen doğalgaz borularımız sarı renklidir.Doğalgaz borularımız Ø20-400mm çaplar arasında üretimi yapılmakta olup, 13,5 mt. olarak düz boylarda veya küçük çaplı borularda kangal olarak imal edilmektedir.Standart olarak kangal boyu 100 mt ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri