Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
Doğal Gaz Abonelik ve Bağlantı İşlemleri, Doğalgaz Fatura , Sayaç bedeli ödemeleri ve Güvence bedeli iadeleri bedelsiz olarak Faturamatik Şubeleri üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda bulunan Faturamatik şubeleri üzerinden tüm doğal gaz işlemlerini ek ücret ödemeden gerçekleştirebilirsiniz.
Abone bağlantı bedeli ödemelerinizi İGDAŞ veznelerden, İGDAŞ web sitesi online işlemler merkezinden ve İGDAŞ mobil uygulamasından, tek çekim ve vade farksız 2-3-4-5-6 taksit imkanı ile anlaşmalı bankalardan birini tercih ederek yapabilirisiniz.
Güvence bedeli her yıl ilgili şirket tarafından güncellenir. Söz konusu ücret 2023 yılı için 0-200 m2 arasında büyüklüğü olan meskenler için 2.135 TL'dir. Meskenin büyüklüğü 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için 1.857 TL ekstra güvence bedeli talep edilir.
İlgili 38 soru bulundu
Buna göre ev sahibi, 3 aylık kira bedelini depozito olarak isteyebilir; ama daha fazlasını isteyemez. Kira depozitosu genellikle bir kira bedeli olarak istenir.
Mesafeli Doğal Gaz Abonelik Sözleşmesi formu için tıklayınız! Ayrıca E-Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulaması ve 153 Çağrı Merkezi ile de abonelik sözleşmesi yapabilirsiniz.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
İGDAŞ, abonelerine bağlantı bedeli ödemelerinde vade farksız 6 taksit fırsatı sunuyor. *Ziraat Bankası için uygulama dönemi 03 Ocak - 31 Aralık 2023 tarihleri arasındadır.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir. Bu ücret faturalara taksit taksit de yansıtılabilir.
IGDAŞ depozito ücreti doğal gaz şirketi tarafından peşin ve nakit olarak tahsil edilebilmektedir.
Abonelik, konut veya merkezi konut olmalıdır. G4 elektronik sayacı takılı ve aktif durumda olmalıdır. Abonelik işlemi sonrası 24 saat içinde güvence bedelinin ödenmesi gerekmektedir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik beyanı ve fotokopisi ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.
2023 itibarıyla. abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
“Kurum Tipi” bölümünden “Doğalgaz” seçeneğini seçin. “Kurum Adı” bölümünden hizmet aldığınız doğalgaz dağıtım kurumunu seçin. Kurumunuzun belirlediği hizmet/abone/hesap numarasını ilgili ekrana girin. Fatura tutarını ve ödeme yapmak istediğiniz hesap bilgilerini kontrol edin.
Sigortalama konusunda isteksiz davranılmasına karşı bir önlem olarak, bazı abonelik işlemleri için DASK sigortasının zorunluluğu bulunmaktadır. DASK Politikası gereği; elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleri için sigorta poliçesi gerekli belgelerden biridir.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Mevcut Yasal düzenleme uyarınca; kira depozitosunun bankaya yatırılması zorunludur. Bu hesabın özeliği ise şu şekildedir: kiracı depozitoya denk gelen parayı bankaya yatırır, ancak kira sözleşmesinin sona ermesinde halinde ise, kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın bu parayı bankadan çekemez.
Ne kadar iade edilir? Burada bir açıklama daha yapmam gerekir; bilindiği gibi kira depozitosu aylık net kira bedeline göre tespit edilir. Aylık net kira 5.000 TL ve iki aylık depozito olarak 10.000 TL verilmişse, kira sözleşmesinin sonunda aylık kira ne ise, onun iki katı değerinde depozito iade edilmelidir.
Yasalara göre mülk sahibi depozitoyu kira sözleşmesinin sonlandığı tarihten itibaren en fazla üç ay içinde ödemeli. Aksi takdirde kiracı yine hukuki yollara başvurarak depozito bedelini geri talep edebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri