Banyolar ve hacmi 8m3'ten az olan yerlere konması uygun değildir. Kombi Seçimi Esnasında Göz Önünde Bulundurulacak Önemli Noktalar. Mekanın hacmi : Bacalı veya fanlı kombi cihazları açık yanma hücrelidirler.
Açık bir alana kurulması gereken bacalı kombiler için baca çekiş gücünün çok iyi olması gerekiyor. Hacmi 8 metre küpün altındaki alanlara ve banyolara kurulması önerilmiyor.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması önerilir. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmez.
İlgili 24 soru bulundu
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor.
Uyarıda karbon monoksit zehirlenmeleri ve doğalgaz kombisi kullananların dikkatli olması gerektiği, vatandaşların kombinin bulunduğu odada uyumaması gerektiği vurgulandı.
Kombi balkona konduğunda, hermetik kombi temiz havayı dışarıdan alarak yakacak, karbon monoksiti yine dışarıya verecek; tüm bu işlemler kombimiz balkona konduğundan olumsuz gelişmeler yaşanmayacaktır.
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
ve havalandırma şartı aranmaz. Hermetik kombi, hiçbir şekilde normal baca kanalına bağlanamaz.Cihaz dış ortama açık bir balkona ancak kapalı bir dolap içine konulması şartı ile monte edilebilir.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Elbette kombi dolabı kullanımı şart koşulmuyor ve bununla ilgili bir gereklilik de bulunmuyor.
Kombi askı kancasının döşemeden yüksekliği 1.9 -2.1 metre arasında olmalıdır (http://imsanyapi.com.tr.tr). Kombi, set veya tezgah üstüne monte ediliyorsa, kombinin alt tarafında en az 30 cm mesafe bırakılmalıdır.
Konvansiyonel kombilerin çalışma prensibi çok basittir: Doğal gazı yakarak ısı enerjisine dönüştürürler. Bu yanma işleminin sonrasında açığa çıkan atık gaz, baca sistemleri ile tahliye edilir. Ancak konvansiyonel kombilerin bu tahliye işlemi sırasında atık gaz içerindeki enerji de dış ortama bırakılır.
Kombi servis ücretleri, 2023 yılında Doğru Tamir'in belirlediği fiyat 300 TL'dir.
120 m2 ve daha küçük alanlarda kullanıma uygun kombiler ortalama 17.000 kcal/H ve 20 kW'dır.
Kombi balkonda olunca ne olur? Doğalgaz kombisinin balkonda, soğuğa karşı korumasız olmasının ısı kaybına neden olduğu belirtiliyor. doğalgaz kombisinin balkonda korumasız olmasının yaklaşık yüzde 10 ısı kaybına, bu kaybın da faturaya ciddi şekilde yansıdığını belirtmek isteriz.
Hermetik kombiler muhafaza dolabı içinde olmak şartı ile açık balkona konulabilir.Bacalı kombiler açık balkona konulamaz.
Eğer mutfakta yer alan bir kombi için dolap bakıyorsanız önerimiz, MDF'den üretilen dolaplar olabilir. Söz konusu açık balkonda yer alan kombiler ise de tercihinizi plastik malzemeden üretilen dolaplardan yana kullanabilirsiniz. Bu sayede dolap, yağmur ve kar gibi etkenlerden daha az etkilenebilir.
Kombinin içerideki havayı tüketmesi, oksijen yetersizliğine bağlı olarak kombi zehirlenmesi belirtilerinin başlamasına neden olur. Böyle bir durumu önlemek için ortamı pencereleri açarak havalandırmakla yetinmemelisiniz.
Ancak stüdyo dairede ya da görece küçük 2+1 dairede yaşıyorsanız hermetik kombiler işinizi görecektir. 160 metrekarenin üstünde bir dubleks daireye sahipseniz de hermetik kombiler yerine yoğuşmalı kombileri tercih edebilir, böylece konutunuzun büyüklüğüne uyum sağlayacak en doğru modeli seçebilirsiniz.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Bu sebeple doğru olan kombiyi tamamen kapatmak yerine, gece uyurken derecesinin düşürülmesidir. Böylece kombi düşük seviyede çalışsa evin soğumasını engeller ve sabah yüksek derece ile çalıştırılmasına gerek kalmaz. Bu da yapılabilecek en doğru doğalgaz tasarruf yöntemidir.
Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı mekanlarının farklı sıcaklıklarda olması gerekir. Bu değerler antre, hol, koridor için 16-18°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 22°C, banyo için 24°C'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri