Elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş için aboneden sayaç veya sayaç değişim bedeli talep edilmemektedir. Elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş yapmanızla ödeme şekliniz değişecek ve sözleşmeniz yenilenerek sonradan ödemeli doğal gaz kullanımı yapacağınız için Güvence Bedeli talep edilmektedir.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Elektronik (kartlı) sayacımı, mekanik (faturalı) sayaç ile nasıl değiştirebilirim? Başkentgaz Mobil, e-Devlet üzerinden veya Abone İşlem Merkez'lerinden elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş işleminizi yapabilirsiniz.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Doğal gaz aboneleri sayaç montaj ve bağlantı malzemesi bedeli ödemeyecek. Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından abonelerden talep edilen, abone bağlantı bedeli kapsamındaki sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri bu kapsamdan çıkarıldı.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Doğalgaz sayacı nasıl taktırılır? Doğalgaz sayacı, abonelik açtıran kişiye verilir ve belirlenen randevu gününde yetkili personel tarafından takılır. Doğalgaz açma işlemi, doğalgaz dağıtım şirketi tarafından gerçekleştirilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 40,00 TL alınır.
Kullanmakta olduğunuz doğalgaz sayaçlarınızın on yılını doldurunca, ilgili yönetmelik gereği muayene edilerek gerekli kalibrasyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Sayaçlarınızın kalibrasyonu, tüketiminizin doğru faturalandırılması için önem arz etmektedir.
Abone tesisatlarına takılı olan mevcut su sayaçları; çalışmama, patlak olma, periyodik muayene yapılmama (10 yılda bir muayene edilip damgalanmama), standart dışı olma, yüksek tüketime itiraz edilme gibi nedenlere bağlı olarak İdare tarafından değiştirilmektedir.
1 cevap. Merhaba, Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Doğalgaz tesisatı projesi için sıfır bir daireye taşındınız ve henüz gaz kullanmaya başlayacaksanız İGDAŞ yetkili firmalarca doğalgaz projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Doğalgaz projesi çizim işi sadece yetkili bir mühendislik firması tarafından yapılması gerekmektedir. İGDAŞ yetkisi olmayan firmalar doğalgaz projesi çizimlerini İGDAŞ tarafına gönderip onay alamamaktadır.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek. Ücretsiz doğalgazın 44.2 milyar TL'lik maliyeti Hazine'nin borçlanmasıyla karşılanacak.
İGDAŞ'nin sitesinde yer alan abone doğalgaz satış fiyatı 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle 1000 metreküp doğalgaz 4638 TL. Bu da 1 metreküp başına 4,63 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 115 ile 120 TL arasında bir meblağ yapıyor.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
EPDK, Doğalgaz dağıtım şirketlerince 20 yılını dolduran sayaçların müşterinin talebi olmaksızın yeni sayaçlar ile değiştirilmesinin mevzuata uygun olduğunu, 14 yılını doldurmuş olan sayaçlarda da tamir edilemezse değiştirilebileceğini bildirdi.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir. Bu ücret faturalara taksit taksit de yansıtılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri