Doğa kelimesinin eş anlamlısı 'tabiat' olarak değerlendirilir.
Sözcük eş anlamlısı kelimedir. Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan ve o kelime yerine kullanılan dil öğeleridir. Sözcüğün eş anlamlısı da kelime olarak belirlenmiştir.
Dua kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler hangileridir? Yakarış, dini metin, yalvarış, dilek gibi kelimeler dua yerine kullanılabilir.
Sonbahar kelimesinin yakın anlamı, anlamdaşı veya eş anlamı güz kelimesidir. Eş anlamlı kelimeler aynı anlamı barındırmaktadır. Bu sebeple cümle içerisinde kullanılan sonbahar kelimesi yerine aynı anlam barındıran eş anlamlı kelimesi güz kullanılabilir.
Gülünç kelimesinin eş anlamlısı olan ifadeler komik, matrak, eğlenceli, kepaze ve rezil ifadeleridir. Bu terimler sorunsuz bir şekilde gülünç kelimesi yerine kullanılabilir. Gülüncün eş anlamlısı olan kelimeler eğlenceli, komik ve matrak kelimeleridir.
İlgili 29 soru bulundu
Öykü kelimesi, hikâye kelimesi yerine en çok kullanılan sözcüklerden biridir. Hikaye kelimesinin bir diğer eş anlama geldiği sözcük ise kıssadır. Son olarak hikâye kelimesi olay kelimesi yerine de kullanılabilmektedir.
Evren kelimesinin yaygın olarak kullanımı tercih edilen eş anlamlıları cihan ve kainat kelimeleridir. Evren kelimesinin yaygın olarak kullanılsın ya da kullanılmasın 6 farklı eş anlamlısı bulunur. Bu sözcükler ise kainat, cihan, kozmos, herkes, alem ve dünya şeklindedir.
Kibar kelimesinin eş anlamlıları, efendi, centilmen, nazik, narin ve görgülü kelimeleridir.
Enkaz kelimesinin toplamda dört farklı eş anlamlı sözcüğü bulunmaktadır. Bunlar yıkıntı, çöküntü, harabe ve döküntü kelimeleridir.
Hediye kelimesinin eş anlamlısı 'armağan' olarak karşımıza çıkıyor. Her iki kelime de bir insana maddi manevi bir mutluluk sunmak anlamı taşımaktadır. Amaca uygun olarak armağan kelimesini hediye sözcüğünün yerine cümle içerisinde geçirebilirsiniz.
“Fevz, felâh, necat, ecir, rahmet, rıdvân, hasene” kelimeleri sevabın âhirete yönelik anlamına yakın içerik taşıyan kavramlardır.
Salâ, Arapça ṣlw kökünden gelen ve "secde, secde ederek yapılan ibadet, namaz" anlamındaki ṣalā(t) صلاة sözcüğünden alıntıdır.
Rüzgar kelimesinin eş anlamlı kelimesi yeldir. Cümle içerisinde rüzgar kelimesi yerine eş anlamlısı veya anlamdaşı yel kelimesi de kullanılabilir.
Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.
1- Temsil:
Genellikle tiyatro oyunları için kullanılan temsil kelimesi, oyun sözcüğü ile eş anlamlıdır.
Yaşam kelimesinin hayat kelimesi dışında başka eş anlamlı kelimeleri de bulunmaktadır. Hayat kelimesi haricinde olan yaşam kelimesinin eş anlamlıları ömür ve durmuş kelimeleridir.
Bireyler ister cilt, ister ise ten kelimesini tercih ederek aynı anlamda kullanabilir. Cilt sözcüğünün eş anlamı olan sözcüklerden biri de, ten sözcüğüdür.
Bu sebeple de “kara kekik” olarak da anılmaktadır. Zahterin bitkisinin diğer adları kara kekik, zahter kekiği, zater, çıprıka ve taze kekiktir.
Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız benzersiz kelimesi de özgün ve orijinal sözcükleri ile eş anlamlıdır.
Bu doğrultuda olay kelimesi için karşılık olarak eş anlamlı şekilde, 'hadise' sözcüğünü değerlendirmek mümkün.
Macera Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler
Yazılışları farklı olsa da serüven, avantür ve sergüzeşt, macera kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır.
Libas kelimesinin çoğulu olan elbise sözcüğü, kıyafet ile eş anlamlıdır. 3- Giysi: Öz Türkçe bir kelime olan giysi, giymek fiilinden türetilmiştir.
Kainat, evren ve dünya sözcükleri cihan sözcüğüyle aynı anlamı taşıyan kelimelerdir.
Kıyamet sözcüğü, Arapçadan Türkçeye geçmiş olup "ayağa kalkma, dirilme" anlamına gelir. Yine Arapçadan Türkçeye geçen eş anlamlı "mahşer" kelimesi ise "toplanma yeri" anlamı taşımaktadır ve "mahşer günü" ifadesi kıyamet ile eş anlamlı olarak kullanılır.
Bilim kelimesine karşılık eş anlamlı olarak bir sözcük ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda bilim kelimesi için amaca uygun karşılık olarak, 'İlim' sözcüğü kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri