DOĞRUDAN REKLAM: Ürünün üzerinde düşünülmeden hemen satın alınmasına yönelik reklamlardır.
Doğrudan pazarlama, bir ürün, hizmet veya şirket hakkındaki bilgilerin doğrudan müşterilere iletilmesini gerektiren bir tanıtım türüdür. Tüm tanıtım bilgileri aracılar ve üçüncü şahıslar olmadan iletilir.
Konu açısından reklamlar doğrudan ve duygusal reklam olmak üzere iki başlık altında incelenir. Doğrudan reklam: Ürünün hemen satın alınmasını ya da ürüne ait daha çok bilgi elde edilmesini teşvik eder. Dolaylı reklam: Ürünü pazara tanıtmak ve benimsenmesini sağlamak amacıyla yapılır.
İlgili 35 soru bulundu
Doğrudan pazarlama televizyon, radyo, broşür, posta yoluyla, satış noktasıyla yapılabilir. Bunların yanında gelişen teknolojiye paralel olarak yeni satış yöntemleri gelişmiştir. Web sitesi üzerinden satış, internet ile satış, elektronik posta ile satış, tele pazarlama, mobil cihazlar vb. şeklinde devam etmektedir.
Doğrudan pazarlama: işletmelerin tüketiciler ile hiçbir aracı kurum kullanmadan doğrudan iletişime geçmesidir. Doğrudan pazarlama herhangi bir yerde ölçülebilir bir cevabı (tepkiyi) ya da ticari işlemi gerçekleştirmek için bir veya daha fazla reklam aracını kullanan interaktif (etkileşimli) bir pazarlama sistemidir.
Doğrudan pazarlamayı, kitlesel iletişim araçları dışındaki mecraları kullanarak hedef kitle ile marka arasında ilişki kuran, bağlılık yaratan, satın almaya teşvik eden, interaktif, somut, davetkar, katılımcı ve sonuçları ölçülebilen pazarlama iletişimi faaliyetleri olarak tanımlayabiliriz.
Dolaylı pazarlama genellikle; belirli bir mal, ürün ya da hizmetin devamlı müşterisine kendini hatırlatması şeklinde karşımıza çıkar. Daha önce mal, ürün ya da hizmetten yararlanmış olan müşteriye marka bir nevi hatırlatılır ve satışın tekrarı sağlanır.
Pazarlama, iş ürünlerinin veya hizmetlerinin hedef kitleye tanıtımıdır. İşyerindeki pazarlamanın yaygın örnekleri arasında televizyon reklamları, reklam panoları ve dergi reklamları sayılabilir.
Doğrudan tepki reklamcılığının temelinde bir teklif vardır ve amaç, hemen o an satışı gerçekleştirerek satışları artırmaktır. Bu reklamlar son derece nettir, şov yapmaz ve bu reklamların satışa dönüşüm oranlarını belirlemek daha kolaydır.
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Dolaylı Satış Adedi: Reklam ürününü görüntüleyen müşterilerin, 7 gün içerisinde reklamlı ürün sayesinde satıcının diğer ürünlerini satın almasıyla elde edilen dolaylı satış adedidir.
Geleneksel pazarlama karması (4P); mal, fiyat, dağıtım ve tutundurma bileşenlerinden oluşurken, Tyson ve Hurd (2009), 4P'ye kamu, ortaklık, politika ve fon yaratma bileşenlerini ekleyerek, sosyal pazarlama karmasını sekiz bileşenle (8P) açıklamaktadır.
Bir işletmenin mal veya hizmetinin satışını kolaylaştırmak amacıyla üretici-pazarlamacı işletmenin denetimi altında yürütülen, müşteriyi ikna etme amacına yönelik, bilinçli, programlanmış ve eşgüdümlü faaliyetlerden oluşan bir iletişim sürecidir.
Şirketlerin kaliteli ürettikleri mallarını tanıtma konusunda reklam ve sponsorluk faaliyetleri oldukça etkili bir pazarlama yöntemidir.
Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu'nun (WFDSA) tanımına göre doğrudan satış; bir satıcının anlatması ve/veya göstererek tanıtması amacıyla bir tüketim malının veya hizmetinin tüketiciye evinr de, bir tanıdığının evinde, işyerinde veya dükkan olr mayan bir başka yerde direkt olarak pazarlanmasır dır.
Doğrudan Posta. Hedef kitleye ulaşmak amacıyla, veritabanında bulunan tüketicilere yazılan mektuplar, broşürler, küçük el kitapları, kataloglar ve el ilanlarını kullanan Doğrudan postalama bir iletişim aracıdır.
Doğrudan pazarlamada ürünler tüketiciye bireysel bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu işlemler kapıdan kapıya, promosyonlu telefon görüşmeleri, e-posta, SMS, kiosk, kupon ve broşürler ile yapılabilmektedir.
Bu strateji, perakendeciler veya televizyon reklamları gibi aracıları atlar ve bunun yerine doğrudan müşteriye ulaşır. Seçilen bir hedef kitleye (sipariş verme, bir web sitesini ziyaret etme veya bilgi talep etme gibi) belirli bir eylemi gerçekleştirmeyi amaçlar.
İçerik pazarlamadan potansiyel müşteri bulmaya uzanan bir yelpazede, tutarlı ve etkili bir şekilde içerik yaratmak, yönetmek, güncellemek ve sunmak için içerik yönetim sistemi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri